Zorgverzekering gezin

  • 100% onafhankelijk
  • Altijd de beste deal
  • Direct afsluiten
Zorgverzekering voor jouw gezin vergelijken
trustscore Trustpilotscore: 8.8

De zorgverzekering is een individuele verzekering. Iedereen ouder dan 18 jaar moet zichzelf verzekeren. Je kunt er wel voor kiezen om samen met je partner een polis af te sluiten. Als je besluit om een polis te delen, betekent dit dat jij en je partner exact dezelfde dekking hebben. Dit is niet altijd de beste keuze, aangezien niet iedereen behoefte heeft aan dezelfde soort zorg.

Besparen door ieder een aparte polis te nemen

Wanneer jij en je partner allebei andere wensen/behoeften hebben op het gebied van de zorg, is het aan te bevelen ieder een aparte zorgverzekering af te sluiten. Een van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of medicijnen. Zo kun je makkelijk besparen op je premie.

Zorgverzekering kind

Het is voor ouders mogelijk hun kind(eren) tot 18 jaar mee te laten verzekeren op hun eigen polis. Als jij en je partner niet dezelfde zorgverzekering hebben, verzeker je kind(eren) dan mee bij de ouder met de meest uitgebreide polis.

Kinderen bijschrijven zorgverzekering

Als jij en je partner allebei bij dezelfde zorgverzekeraar zijn aangesloten, is het niet vanzelfsprekend dat je kind(eren) op de meest uitgebreide zorgpolis worden bijgeschreven. Het is aanbevolen dit altijd goed te controleren.

Zorgverzekering voor je baby

Je moet je baby binnen 4 maanden na de geboorte aanmelden bij je zorgverzekeraar. Als je baby moet worden behandeld in het ziekenhuis of door een dokter en hij is nog niet aangemeld dan worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kan in bepaalde gevallen leiden tot hoge rekeningen. Lees hier meer over baby zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Om erachter te komen bij welke verzekeraar je het minste betaalt voor je zorgverzekering is het slim een vergelijking te maken. Via onze zorgvergelijker geef je via filters aan wat jij belangrijk vindt aan een zorgverzekering en krijg je binnen een paar minuten de meest aantrekkelijke verzekeringen te zien.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.