Factuur

Als je een internetabonnement afsluit, ontvang je als eerste een bevestiging met de verwachte aansluitingsdatum. Daarnaast krijg je een eerste rekening die hoger is vanwege onder andere eenmalige kosten. Na deze eerste rekening ontvang je iedere maand een factuur met de kosten van je verbruik.

Eerste rekening

De eerste rekening die je ontvangt, is in de meeste gevallen duurder dan je maandelijkse rekening. Dit komt omdat de eerste factuur bestaat uit 4 onderdelen:

  • De abonnementskosten.
  • De verbruikskosten van de periode vanaf de aanschaf van het abonnement tot aan de eerste rekening.
  • De kosten van de komende maand, omdat je vaak een maand vooruit moet betalen.
  • De eenmalige kosten van de eerste rekening, bijvoorbeeld administratiekosten, modemkosten en omzetkosten.

Maandelijkse factuur

De maandelijkse rekening die je na de eerste factuur ontvangt, bevat de abonnements- en verbruikskosten van de komende maand. Op de factuur staat het totaalbedrag exclusief en inclusief btw. Het bedrag inclusief btw wordt van je rekening afgeschreven. Verder staan op de factuur de abonnementskosten van je internet. Wanneer je een alles-in-een-pakket hebt, staan de kosten per onderdeel op de rekening.

Vergelijk internet

Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig en snel alle aanbiedingen van de Nederlandse aanbieders. Heb je een keuze voor internet gemaakt? Sluit deze direct in de vergelijker af en wij regelen de overstap gratis voor je.