Rotterdam start met uitrol glasvezel

featured image
Internet
admin
7 december 2018

Rotterdam start met uitrol glasvezel

In Rotterdam is het bedrijf L2Fiber Rotterdam begonnen met het aanleggen van glasvezel. Kralingen-West is de eerste wijk die glasvezel krijgt. Over drie tot vijf jaar is het de bedoeling dat 295.000 woningen in de stad een aansluiting hebben. Volgens de Gemeente Rotterdam is dit de eerste keer dat een Nederlandse stad op zo’n grote schaal glasvezel aanlegt.

De aansluiting wordt gelegd door het bedrijf L2fiber Rotterdam. Vanaf de voorbereiding werkt de gemeente al samen met het bedrijf. De gemeente Rotterdam mag zelf geen netwerk verzorgen aangezien de telecomwet dit verbiedt. De financiering wordt verzorgd door private partners. Kralingen is gekozen als startpunt voor de glasvezelaansluiting vanwege de diversiteit in de wijk; circa 70 woningen aan de Robert Baeldestraat mogen als eerste profiteren van de snelle verbinding. Huiseigenaren die hun deur niet willen openen voor de aannemer die het netwerk gaat leggen, moeten later fors betalen mochten zij toch een aansluiting willen.

Het is de bedoeling dat ook bedrijven worden aangesloten op het netwerk, aangezien een merendeel van de bedrijven nog wacht op een goede aansluiting.

Wil jij je internet vergelijken of ben je benieuwd of je een goedkoper internetabonnement kan krijgen op jouw adres? Klik dan op de onderstaande button.

[esos-buttons title=”Vergelijk internet” size=”pijl” funnel=”internet-bellen-tv” url=”/internet-bellen-tv/?step=2&type=i&zip=&nr=&t=glasvezelnieuws”]