Vergoeding Mindfulness verzekering

Als je beter met jezelf in contact wilt komen en bewuster in het leven wilt staan, kun je een mindfulness training volgen. Met deze training leer je om je aandacht te richten op het hier en nu. Een mindfulness vergoeding kun je ontvangen als je een aanvullende verzekering afsluit. Bij veel verzekeraars valt deze verzekering onder de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Verzekeringen met een mindfulness vergoeding

Mindfulness wordt door steeds meer verzekeraars in een aanvullend pakket aangeboden. De vergoedingen, voorwaarden en premies lopen wel behoorlijk uiteen. Veel verzekeraars stellen bijvoorbeeld als eis dat burn-out-klachten zijn gediagnosticeerd.

Alle pakketten voor mindfulness vergelijken

Omdat je zorgvraag vaak verder gaat dan één specifieke behandeling, kun je het beste alle zorgverzekeringen vergelijken. De belangrijkste dekkingen zijn opgenomen in de filters. Zo kun je precies aangeven wat je nodig hebt om vervolgens de goedkoopste zorgverzekering voor jouw zorgwensen aan te vragen.

Inhoudsopgave

Wat is mindfulness?

Mindfulness komt voort uit het boeddhisme. Het is een aandachtstraining waarbij je leert om je aandacht te focussen zodat je bewuster bezig bent met wat je doet, wanneer je het doet. Het is niet bedoeld om je problemen op te lossen, maar om ze te accepteren en ermee om te leren gaan. Door middel van meditatie probeer je rust te vinden, zodat je alles bewuster mee gaat maken. Op deze manier krijg je inzicht in de vaste patronen van je gedrag en krijg je de ruimte om dit gedrag te veranderen.

Voor wie werkt mindfulness?

Voor iedereen die rust wilt vinden, wilt leren omgaan met zijn gevoelens of niet lekker in zijn vel zit, kan mindfulness helpen. Mindfulness is bijvoorbeeld een goede uitkomst bij de volgende klachten:persoon

  • Stress
  • Burnout of overspanning
  • Terugkomende somberheid
  • Angst
  • Chronische pijn
  • Piekeren
  • Onzekerheid
  • Vermoeidheid of slaapproblemen
  • Ademhalingsproblemen

Mindfulness training

De meest voorkomende mindfulness training duurt 8 weken met iedere week een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten leer je te mediteren, deze oefeningen kun je thuis herhalen. Trainingen worden vaak voor zowel volwassenen als voor kinderen gegeven. De prijs voor deze training verschilt per locatie en ligt tussen de €300 en €550. Vaak worden ook eenmalige bijeenkomsten of meditatiedagen aangeboden.

Mindfulness voor mantelzorgers

Het kan gebeuren dat een familielid of vriend ziek wordt, waardoor je voor diegene moet gaan zorgen. Als je langdurig en onbetaald voor een familielid of vriend zorgt, noem je dit mantelzorg. Hier kies je niet vrijwillig voor, het voelt vaak als vanzelfsprekend door de emotionele band die je met elkaar hebt.

Mantelzorg kan heel intensief zijn en daarom zijn er een aantal regelingen om mantelzorgers tegemoet te komen of te ontlasten. Centrum Mantelzorg is een organisatie waar mantelzorgers terecht kunnen voor persoonlijke begeleiding, advies of informatie. Daarnaast zijn er een aantal zorgverzekeringen die vergoedingen uitkeren ter ondersteuning van mantelzorgers. Bij sommige zorgverzekeringen valt mindfulness onder deze vergoedingen.

Verwijzing huisarts

Als je uit eigen initiatief aan een mindfulness training gaat meedoen, heb je hier geen verwijsbrief van de huisarts voor nodig. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt echter een deel van de mindfulness training als je een burn-out hebt. Je hebt in dit geval wel een verwijsbrief nodig van je huisarts als je voor deze vergoeding in aanmerking wilt komen.

Vergoeding Mindfulness verzekering

Bij veel verzekeraars is de vergoeding voor mindfulness uit de aanvullende verzekering verdwenen. Enkele zorgverzekeraars bieden nog een vergoeding aan, hier valt het onder de alternatieve geneeswijzen. Om er zeker van te zijn dat mindfulness door jouw zorgverzekering wordt vergoed, kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar. Wil je een mindfulness training gaan doen, dan is het belangrijk om te controleren welke verzekeraar een vergoeding mindfulness verzekering aanbiedt. Met onze zorgvergelijker kun je vergelijken welke zorgverzekering het beste bij jou past en kan je helpen de verzekering af te sluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.