Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk nu gas water licht

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Gas water licht


Ga je verhuizen? Dan is het belangrijk om gas, water en licht goed geregeld te hebben, want het zijn de belangrijkste voorzieningen in huis. Het is niet mogelijk om een alles-in-1 pakket aan te vragen bij één leverancier, ongeacht je situatie. Hoe je je gas, water en licht wél regelt, leggen wij je uit op deze pagina.

Gas water licht vergelijken en afsluiten?

gas water licht

Hierboven zeiden we het al: gas, water en licht zijn niet bij één aanbieder af te sluiten. Je moet daarom een contract afsluiten bij een waterleverancier en bij een energieleverancier. De waterleverancier is afhankelijk van de regio waarin je woont; je kan dus niet kiezen voor een bepaalde leverancier.

Voor elektra en gas heb je ook een vaste netbeheerder, maar deze verzorgt alleen het transport naar de woning. Je moet daarom een energieleverancier kiezen, aangezien deze de energie levert. Betrek je een huurwoning? Controleer dan eerst of gas, water en licht al inbegrepen zijn in de huurprijs.

Water afsluiten

Zodra je weet wie de waterleverancier is in jouw regio, kan je je nieuwe adres aanmelden bij de leverancier. Er zijn in Nederland in totaal 10 waterbedrijven actief. Ook als je in dezelfde regio blijft wonen, moet je je nieuwe adres doorgeven aan de waterleverancier.

Hieronder vind je wie je nieuwe waterleverancier is. Vergeet niet aan je oude waterleverancier door te geven dat je gaat verhuizen!

Gas afsluiten

Overstappen kan natuurlijk altijd, maar een verhuizing is een mooi moment om energieleveranciers te gaan vergelijken. Sinds 2014 kan je zelf beslissen bij welke energieleverancier je energie af gaat nemen.

Wij raden aan om niet zomaar lukraak een energieleverancier te kiezen, maar alle leveranciers met elkaar te vergelijken; de tarieven verschillen onderling namelijk flink.

Licht afsluiten

Wat is een huis zonder licht? Door een energiecontract af te sluiten, krijg je gas, maar ook licht. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk een nieuw energiecontract afsluit.

In onze energievergelijker kan je leveranciers met elkaar vergelijken en zelf filters toevoegen, zodat je een contract af kan sluiten bij een leverancier die bij jou past. Er valt flink te besparen op energie, dus het is zonde om lukraak een energieleverancier uit te kiezen.

Welke waterleverancier heb ik?

In onderstaand overzicht zie je welke waterleverancier bij welke regio hoort. Maar, let op: het kan zijn dat je toch een andere leverancier hebt. Controleer daarom altijd of de waterleverancier klopt, dit kan o.a. op vewin.nl.

RegioWaterleverancier
GroningenWaterbedrijf Groningen
Friesland/Overijssel/Gelderland/Flevoland/UtrechtVitens
DrentheWaterleidingsmaatschappij Drenthe
Noord-HollandPWN Waterleidingsbedrijf Noord-Holland
AmsterdamWaternet
Zuid-Holland WestDunea
Zuid-Holland Zuid/ZeelandEvides
Zuid-Holland OverigOasen
Noord-BrabantBrabant Water
LimburgWML

Welke energieleverancier?

Zie je door de bomen het bos niet meer, door de grote hoeveelheid energieleveranciers? Dat is niet zo raar. Gelukkig is het redelijk makkelijk om een nieuwe energieleverancier te kiezen die bij jou past, vooral als je weet wat je zoekt.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe je energieverbruik er ongeveer uit gaat zien. Dit hangt o.a. af van je gezinssamenstelling, het type woning en de apparatuur die je aan gaat sluiten. Weet je niet hoeveel je gaat verbruiken? Geen zorgen. In onze energievergelijker kan je selecteren met hoeveel personen je het huis gaat betrekken, waarna wij een gemiddeld energieverbruik voor jouw situatie in zullen vullen.

Als je op onderstaande button klikt, word je doorgestuurd naar onze energievergelijker. Daarin vind je een overzicht van alle energieleveranciers en hun tarieven. Zo hoef je niet zelf meer een lijstje te maken met alle tarieven, maar vind je gemakkelijk en snel een energieleverancier die bij jou past. Wil je groene stroom? Je kan gemakkelijk filteren op duurzame energie.

Betalen voor gas water licht

De tarieven die je betaalt voor gas water licht staan vast, maar het kan zijn dat je aan het einde van het jaar geld terugkrijgt of juist extra bij moet betalen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid gas, water en licht die je verbruikt. Iedere maand betaal je een vast bedrag. Dit bedrag wordt ook wel het ‘voorschotbedrag’ genoemd. Dit bedrag is gebaseerd op je eerdere verbruik. Mocht je aan het einde van het jaar minder hebben verbruikt dan het verbruik waarop je voorschotbedrag is gebaseerd, dan krijg je geld terug. Verbruik je meer, dan moet je bijbetalen.

Als je weet dat je meer gaat verbruiken dan voorgaande jaren, dan kan je ervoor kiezen om je voorschotbedrag op te hogen. Op deze manier voorkom je dat je flink bij moet betalen.

gas water licht

Geld besparen op gas water licht

Er zijn enkele tips die je kan gebruiken om geld te besparen:

  • Kies voor een vast tarief i.p.v. een flexibel tarief, zodat je zeker weet hoeveel je kwijt bent voor je energie. Energieleveranciers mogen hun tarieven tweemaal per jaar veranderen, waarbij de tarieven zowel omhoog als omlaag kunnen gaan;
  • Kies voor een 1-jarig energiecontract zodat je ieder jaar van energieleverancier kan wisselen, en daarmee kan profiteren van welkomstkortingen;
  • Kies voor duurzame apparaten en lampen;
  • Schaf een waterbesparende douchekop aan;
  • Zet de verwarming niet onnodig hoog;
  • Plaats tochtstrippen om de warmte in huis te houden;
  • Zet apparaten die je amper gebruikt niet op standby, maar schakel ze volledig uit.

Gas water licht vergelijken

Water kan je helaas niet vergelijken aangezien de leverancier bepaald wordt per regio. Je kan echter wel op gas en licht besparen. Door hieronder op op de button te klikken, word je doorgestuurd naar onze energievergelijker. In minder dan vijf minuten weet je wat energieleveranciers jou te bieden hebben en kan je een contract afsluiten.