Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Gas en licht vergelijken

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Wij vergelijken de volgende leveranciers

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1171 reviews
17 uur geleden
 
Alles simpel en snel geregeld
2 dagen geleden
 
Meer dan geweldig!

Overstappen loont

103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor
Bespaar jaarlijks tot €450,- op je energierekening
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zojuist via ons overgestapt

Gas en licht vergelijken

Wil je gas en licht vergelijken? Maak dan gebruik van de onafhankelijke vergelijkingsservice van Overstappen.nl. Wij werken zelfstandig en zijn aan geen enkele energieleverancier verbonden. Je kunt in onze energievergelijker heel eenvoudig je huidige energietarieven voor gas en licht vergelijken met de gasprijzen van andere leveranciers.

Gas en licht vergelijken in 2019

Je kunt als huishouden niet zonder gas en licht. De kosten hiervan bepalen voor een groot deel je vaste lasten per maand. Dit berekenen is verstandig. Zo krijg je inzicht in je huidige energieverbruik, of dit relatief hoog of laag is. Wil je je huidige verbruik aan gas en licht vergelijken met het verbruik van andere huishoudens? Gebruik dan de website Nibud.nl.

 1. Gemiddeld energieverbruik in Nederland Je ziet bij het Nibud per energiesoort (gas en licht) de gemiddelde kosten per maand van huishoudens in Nederland. In de tabellen wordt onderscheid gemaakt in woningtype en grootte van het huishouden. Tel zelf de bedragen van gas en licht bij elkaar op, die voor jouw situatie van toepassing zijn.
 2. Je verbruik van gas en licht Vervolgens kun je je daadwerkelijke uitgaven aan gas en licht berekenen. Dit doe je door simpelweg de bedragen op je facturen bij elkaar op te tellen.

Leg nu je daadwerkelijke energiekosten naast de gemiddelde energiekosten van een gelijksoortig huishouden.

Waarom gas en licht vergelijken?

 • Alle goede energiedeals in een overzicht
 • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
 • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Overstappen van gas en licht

Je maakt via onze vergelijker automatisch gebruik van onze handige overstapservice. Gas en licht vergelijken, opzeggen en overstappen: alles regel je via 1 website. Onze unieke service kost je slechts 10 minuten van je tijd. De levering van gas en elektra blijft gewoon doorgaan. Overstappen is slechts een administratief proces.

Eerste gas en licht aanvraag?

Is het de eerste keer dat je gas en licht aanvraagt voor een nieuw adres? Geen probleem. Met onze energievergelijker oriënteer je je snel op de energiemarkt. Geef aan hoe groot uw huishouden is. Vervolgens zie je de goedkoopste energieleveranciers voor jouw situatie.

Je bent voor je gas/ licht het voordeligst uit als je elk jaar overstapt van gasleverancier. Je profiteert dan elk jaar opnieuw van een overstapkorting. Wij sturen je een herinneringse-mail als je contract bijna afloopt. Je kunt dan opnieuw overstappen naar een betere energiedeal.

Ervaringen

"Na een lange periode van onderhuur, kwam ik eindelijk in aanmerking voor een nieuwe woning. Daarvoor had ik gas en licht nodig. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van Overstappen.nl. Ik was er gelukkig vroeg bij om energie aan te vragen. Mijn aanvraag werd goed verwerkt. Ik ben blij met mijn energiedeal. Ik krijg een mooie welkomstpremie."

R.Boonstra

"Ik heb in het verleden meegedaan met een energiecollectief. Ik zat 3 jaar lang vast aan een contract voor gas licht dat volgens mij nog steeds vrij duur was. Toen dit contract was afgelopen heb ik via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afgesloten bij een leverancier met groen gas licht. Dat vind ik toch mooi meegenomen."

L.Kamer

 

 

Onafhankelijke vergelijking gas en lichtleveranciers

Overstappen.nl biedt een onafhankelijke vergelijkingsservice aan. Wij hebben er geen belang bij om bepaalde energieleveranciers met voorrang te behandelen. Het maakt voor ons niet uit welke leverancier je kiest voor de levering van gas en licht. De keuze is aan jou. Geef in de vergelijker je voorkeuren aan:

 • Wil je groen gas licht?
 • Wil je een vrij opzegbaar contract?
 • Wat is je gewenste looptijd van het energiecontract gas licht?

Op basis van je verbruik en voorkeuren tonen wij de goedkoopste en best passende energieleveranciers.

Gratis overstapservice voor je gas en licht

Energieaanbieders maken overstappen eenvoudig met een gratis overstapservice. Dit houdt in dat je nieuwe leverancier jouw huidige energieleverancier voor je opzegt. De nieuwe leverancier zorgt ervoor dat het nieuwe contract naadloos aansluit op het oude energiecontract.

 • Als je een contract voor onbepaalde tijd heeft (zonder einddatum) kun je elk moment uw energiecontract opzeggen.
 • Heb je een contract voor bepaalde tijd (bijvoorbeeld 1 of 3 jaar), dan kun je het best 8 tot 6 weken voor de einddatum een nieuwe energieaanvraag doen in onze energievergelijker.

Certificaten Overstappen.nl

Overstappen.nl voldoet aan de eisen van:

 • het Webshop keurmerk, brancheorganisatie van thuiswinkels die hun producten en diensten hoofdzakelijk via internet aanbieden.
 • het Q-shops keurmerk, dé belangenorganisatie voor consumenten en webwinkels.
Gas en licht vergelijken

Hulp nodig bij gas en licht vergelijken?

Wil je ondersteuning bij het vergelijken van leveranciers? Dat begrijpen wij. Energieleveranciers bieden een breed scala aan energieproducten aan. Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat de medewerkers van de klantenservice dan met je meedenken. Ook voor al je vragen over het overstapproces kun je bij hen terecht. Tel: 020 - 760 42 42