Gas en licht vergelijken 2024 l Wie is de Goedkoopste?

Gas en licht vergelijken

Vergelijk gas en licht, stap over en bespaar! Zo geregeld.
Gas en licht vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3404 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  9 uur geleden
  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Karin Astrid
  Star on Star on Star on Star on Star off
  16 uur geleden
  Duidelijkheid

  Duidelijkheid

  Roelof Robertino Poot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  21 uur geleden
  Goed en snel geregeld

  Goed en snel geregeld

  J. Werder
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3404 reviews

  Gas en licht is een belangrijk onderdeel van de vaste lasten per huishouden. Wist je dat je op de kosten voor gas en licht flink kunt besparen? Wij zouden Overstappen.nl niet zijn als we je niet zouden helpen met besparen. In de energievergelijker kun je op een makkelijke manier gas en licht vergelijken. De vergelijker is altijd up-to-date met de huidige energietarieven van de energieleveranciers die wij aanbieden. Door gas en licht te vergelijken vind je het energiecontract dat het beste bij je past. Voor al jouw vragen over gas en licht ben je hier aan het juiste adres.

  tip

  Bespaar tot €900 per jaar

  Door energie te vergelijken kun je tot wel € 900 per jaar besparen op je energiekosten. De energieprijzen staan momenteel op een laag punt en leveranciers hebben scherpe aanbiedingen voor nieuwe klanten. Het is dé tijd om over te stappen van leverancier en te profiteren van een vast contract met lage gas en licht kosten.  Voor meer uitleg over de huidige situatie op de energiemarkt en advies voor je energiecontract, bekijk hier ons advies.

  Snel navigeren naar

  Gas en licht vergelijken in 2024

  Gas en licht vergelijken loont weer in 2024. De energiemarkt draait weer op volle toeren en er zijn veel energiedeals om te vergelijken. In onze energievergelijker zie je snel bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent. Vul je gegevens in en vergelijk de tarieven voor gas en licht. Kijk daarnaast of je vast- of variabel contract wil. Heb je al je wensen ingevuld? Dan zie je snel welke leverancier de beste deal heeft voor jou.

  gas en licht vergelijken

  Gas en licht vergelijken loont

  • Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

  • Meest complete aanbod

   Meest complete aanbod

   Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

  • Beoordeeld met een 9

   Beoordeeld met een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.

  Wanneer gas en licht aanvragen?

  Gas en licht sluit je meestal bij dezelfde energieleverancier af. Maar wanneer moet je eigenlijk gas en licht aanvragen? Je vraagt gas en licht aan als je verhuist of als je graag wil overstappen naar een betere deal.

  Verhuizing

  We leggen je precies uit hoe je gas en licht regelt tijdens een verhuizing op de pagina je ‘energiecontract verhuizen.’ Kijk in ieder geval naar de einddatum van je energiecontract. Is de datum nog niet in zicht? Dan raden we je altijd aan je huidige contract mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Dat scheelt je een hoge opzegboete.

  Op zoek naar een betere deal

  Loopt jouw energiecontract bijna af of heb je een vrij opzegbaar energiecontract? Dan kun je overstappen naar een betere deal. Vul de energievergelijker in en vind de beste deal.

  gas licht afsluiten

  Tip van Tom: gas en licht regelen tijdens je verhuizing

  “Ga je verhuizen of trek je een nieuwe woning in? Zorg ervoor dat je je gas en licht goed regelt. Heb je al een energiecontract en is de einddatum nog niet in zicht? Dan raden we je altijd aan om het energiecontract uit te zitten en mee te verhuizen. De opzegboete kan hoog uitvallen. Ga je verhuizen en heb je nog geen energiecontract, bijvoorbeeld omdat je voor het eerst op jezelf gaat wonen? Gas en licht vergelijken scheelt enorm op de energierekening. ”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  Gas en licht vergelijken

  Je kunt als huishouden niet zonder energie. De kosten hiervan bepalen voor een groot deel je vaste lasten per maand. Als we het hebben over het gas- en licht kostenplaatje, dan hebben wij het over het gas- en elektriciteitsverbruik per huishouden. De berekening van deze kosten zijn afhankelijk van het aantal bewoners per huishouden, de energietarieven per leverancier en jouw type woning. Het is verstandig om de kosten van je energie te berekenen en daarna gas en licht te vergelijken.

  Gastarieven vergelijken

  In de tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het gasverbruik per huishouden.

  De gemiddelde gaskosten per type woning

  Type woningGemiddeld verbruik per jaarGaskosten per maandGaskosten per jaar
  Flat810€ 125,68€ 1.508,17
  Tussenwoning1090€ 159,94€ 1.919,24
  Hoekwoning1280€ 183,18€ 2.198,17
  2 onder 1 kap1470€ 206,43€ 2.477,11
  Vrijstaand1960€ 266,37€ 3.196,46
  Gemiddeld1110€ 162,38€ 1.948,60

  **Bij het berekenen van de gaskosten is uitgegaan van het gemiddelde gastarief van alle energieleveranciers per maand (1,46 per m3) inclusief btw en energiebelasting per januari 2024. We rekenen in de tabel met vaste leveringskosten van € 9,77 per maand voor gas en netbeheerkosten van Liander (€ 247,15 per jaar).

  Lichttarieven vergelijken

  Hoeveel het jaarlijks elektriciteitsverbruik is, hangt af van het aantal personen in jouw huis én hoe zuinig de elektrische apparaten zijn die je gebruikt. In tabel vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per huishouden. Volgens de laatste cijfers van Nibud is het gemiddelde verbruik voor alle huishouden 2.730 kWh per jaar.

  De gemiddelde lichtkosten per huishouden

  Personen in huishoudenGemiddeld verbruik per jaarLichtkosten per maandLichtkosten per jaar
  11750€ 42,33€ 507,91
  22700€ 71,08€ 852,94
  33250€ 87,72€ 1.052,69
  43790€ 104,07€ 1.248,82
  5 of meer4150€ 114,96€ 1.379,57
  Gemiddeld2640€ 69,26€ 831,14
  tip

  Handig om te weten:

  De tarieven in de tabellen zijn de gemiddelde tarieven voor gas en licht in 2024. Het is dus mogelijk dat je bij jou energieleverancier meer of minder betaalt. Houd daar rekening mee.

  Veelgestelde vragen

   Hoe vergelijk ik gas en licht?

   Onze energievergelijker helpt je met het vergelijken van gas en licht. Vul je gegevens in en vind makkelijk de beste deal. Je kunt gratis gebruik maken van onze vergelijker. Als je via ons overstapt verzorgen wij je overstap naar de nieuwe energieleverancier.

   Hoe kan ik besparen op gas en licht?

   Je kunt besparen op de kosten door zuiniger om te gaan met energie en water. Lees hier tips om energie te besparen.

   Wil je meer besparen? Kijk dan in onze energievergelijker. Vind de beste deal en stap makkelijk over.

   Wanneer teruggave gas en licht?

   Als je contract eindigt, moet jouw energieleverancier je binnen 8 weken een goede jaarafrekening sturen. Hierin staat of je geld terug krijgt. De termijn van 8 weken begint te lopen op de datum die in het aansluitingenregister staat. Jouw energieleverancier kan je vertellen wanneer dat is.
    
   Heb je de jaarafrekening ontvangen? Dan moet de energieleverancier het geld binnen 14 werkdagen hebben overgemaakt.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten