Dynamische energieleveranciers

Vergelijk energieleveranciers
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2473 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Het is prima geregeld

  Het is prima geregeld

  Andre van Eldijk
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Duidelijk overzicht van alle…

  Duidelijk overzicht van alle energieaanbod, wat een keuze aanzienlijk makkelijker maakt. Ook de afhandeling na een overstap lijkt in mijn geval ook soepel te verlopen..!

  M. Kroon
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Snelle en overzichtelijke gegevens

  Snelle en overzichtelijke gegevens. Erg accuraat wat betreft inhoud van de verschillende aanbieders van energie. Hele goede site en makkelijk aanmelden voor een nieuw contract. Ben blij dat ik het gevonden heb.

  Erwin v d Ven
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2473 reviews

  Tot voor kort kon je bij de keuze van je energieleverancier kiezen voor een variabel of een vast contract. Maar daar is een derde mogelijkheid bij gekomen; een energiecontract met een dynamisch tarief. Wist je dat je door over te stappen naar een dynamische energieleverancier flink wat kan besparen op je energiekosten? In onze energievergelijker kan je gemakkelijk en snel alle verschillende contracten met elkaar vergelijken.

  Snel navigeren naar

  5 goedkoopste dynamische energieleveranciers

  EnergieleverancierVastrecht stroomVariabele opslag stroomVastrecht gasVariabele opslag gasMeer informatie

  Vrijopnaam

  € 6,50 / maand

  € 0,02000 / kWh

  € 6,50 / maand

  € 0,0799 / m3

  Ga naar vergelijker

  NextEnergy

  € 5,00 / maand

  € 0,02200 / kWh

  € 5,00 / maand

  € 0,12860 / m3

  Ga naar vergelijker

  Frank energie

  € 7,00 / maand

  € 0,02541 / kWh

  € 7,00 / maand

  € 0,07986 / m3

  Ga naar vergelijker

  Tibber

  € 3,99 / maand

  € 0,02180 / kWh

  Niet beschikbaar

  Niet beschikbaar

  Ga naar vergelijker

  Zonneplan

  € 6,25 / maand

  € 0,02000 / kWh

  € 6,25 / maand

  € 0,08000 / m3

  Lees meer

  Leveranciers met dynamische tarieven

  Het ACM (Autoriteit, consument & Markt) heeft alle energieleveranciers met dynamische contracten van een leveringsvergunning voorzien. Energieleveranciers die contracten met een dynamisch tarief willen aanbieden, moeten zich houden aan de
  Gedragscode Consument en Energieleverancier. Hierin staan de afspraken die zijn gemaakt met het ACM en de branchevereniging Energie Nederland.
  Op dit moment zijner 17 energieleveranciers die contracten met een dynamisch tarief aanbieden. Dit zijn voornamelijk kleinere leveranciers, maar van deze 17 is Eneco de eerste van de grote drie energieleveranciers (Eneco, Essent, Vattenfall), die sinds september 2023 ook tot de dynamische energie-aanbieders gerekend mag worden. Ook BudgetEnergie biedt sinds het begin van deze herfst dynamische energiecontracten aan. Dat maakt dat jij als consument steeds meer keuze hebt als het gaat om welke dynamische energieleverancier het beste bij jou past.

  Liever een vast of variabel contract? Ga direct naar onze vergelijker en bereken jouw voordeel.

  Overzicht dynamische energieleveranciers

  Waarom overstappen via ons?

  • overstappen energie

   Bespaar tot € 600

   Al 13 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals kan je tot € 600 besparen op je energierekening. Bekijk je besparing en stap over.

  • energie 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • overstappen energieleverancier

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Dynamische energieleveranciers

  “Je hebt vele verschillende leveranciers op de Nederlandse energiemarkt. Dynamische energieleveranciers bieden bijna altijd alleen dynamisch aan. Je hebt nu ook grotere partijen als Eneco, Budget en Vandebron die ook dynamische contracten gaan aanbieden. Onze verwachting is dat er vele leveranciers zullen volgen. Ons advies als je geïnteresseerd bent in Dynamisch: kijk goed naar de opslag per leverancier. Daar zit een groot verschil in. Zo ben je voor hetzelfde type contract elders mogelijk veel duurder uit. Vergelijken helpt om deze verschillen inzichtelijk te maken”.

  .

  Tom Schalgwein,,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom

  Blijf op de hoogte

  Het aanbod van energieleveranciers kan van dag tot dag verschillen. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe deals en de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt? Schrijf je dan nu in voor het Energie Alert.

  energie alert

  Stap over via Overstappen.nl

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  Overstappen energieleverancier

  Wat is een dynamische energieleverancier?

  Dynamische energieleveranciers bieden contracten aan met dynamische tarieven. Dynamische tarieven houdt in dat het tarief voor m3 gas per dag veranderd en voor kWh stroom per uur. Dit komt doordat deze energietarieven direct afhankelijk zijn van de prijzen op de spotmarkt of ‘day ahead markt’, dit is een onlinemarkt waar ze de energieprijzen van de volgende dag verhandelen.

  Dynamische energieleveranciers

  De verschillen tussen dynamische leveranciers

  Er zit bij dynamische energieleveranciers geen verschil tussen de inkoopprijzen, netbeheerkosten en overheidsheffingen. De verschillen zitten hem in de maandelijkse vastrechtkosten en in de variabele opslag per kWh en m³. Het is daarom belangrijk om tijdens het vergelijken op deze kosten te letten voordat je een keuze maakt. Daarnaast kunnen de contractvoorwaarden en de klantenservice per leverancier verschillen. Kijk daarom ook altijd goed naar de voorwaarden van de leverancier. Neem deze factoren mee in je vergelijking om tot de beste keuze te komen.

  Verschil dynamische energieleveranciers

  Dynamische energie aanbieders vergelijken

  Om de beste en goedkoopste dynamische energieleverancier te vinden, is het belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dat kan natuurlijk in onze energievergelijker. In vier simpele stappen leggen we uit hoe je dynamische energieleveranciers in onze vergelijker kunt vergelijken.

  Stap 1: energie overstappen

  Stap 1: energie vergelijken: vul je gegevens in

  Vul je postcode, huisnummer, huidige leverancier, energieverbruik en je eventuele opwekking in. Daarna kun je in de vergelijker filteren op jouw voorkeuren. Bijvoorbeeld of je een vast, variabel of dynamisch contract zoekt.

   

  Tip: Pak je jaarrekening erbij voor een nauwkeurig aanbod.

  Stap 2: Overstappen energie

  Stap 2: Vergelijk dynamische leveranciers

  In onze vergelijker kan je in een oogopslag alle dynamische energieleveranciers met elkaar vergelijken. Je doet dit door te filteren op alleen dynamische energiecontracten.

  Stap 3: Overstappen Energie

  Stap 3: Kies jouw contract

  Klik op de knop ”begin je aanvraag”, controleer de kosten en vul je gegevens in. Hierbij is het belangrijk dat je je einddatum van je huidige contract juist invult. Overstappen van leverancier is zo gedaan!

  Stap 4: Overstappen van energieleverancier

  Stap 4: Relax en bespaar

  We sturen je gelijk een samenvatting van de aanvraag. Binnen enkele dagen ontvang je het officiële contract van je nieuwe leverancier. Deze zegt vervolgens je lopende contract op. Tijdens je overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen. Het duurt gemiddeld 6-8 weken voordat je nieuwe leverancier gaat leveren.

  Veelgestelde vragen

   Wat is de goedkoopste dynamische energieleverancier?

   De goedkoopste dynamische energieleverancier kan per maand verschillen, aangezien de tarieven dynamisch zijn. Gebruik onze energievergelijker om de huidige tarieven te vergelijken en de goedkoopste aanbieder te vinden.

   Kun je met de energievergelijker ook dynamische energie aanbieders vergelijken?

   Ja, sinds kort kun je dynamische energiecontracten vergelijken in onze energievergelijker. Dit doe je door bij tariefsoort ‘dynamisch’ aan te vinken. Zo neemt de vergelijker ook de dynamische energieaanbieders mee.

   Welk dynamisch contract is het beste?

   Het beste dynamische contract is afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Vergelijk de verschillen in maandelijkse vastrechtkosten en in variabele opslag per kWh en m3, contractvoorwaarden en klantenservice van verschillende aanbieders om de beste keuze te maken.

   Wat zijn de huidige dynamische tarieven?

   De huidige dynamische tarieven kunnen dagelijks of per uur veranderen. Gebruik onze energievergelijker om de meest recente tarieven te bekijken.

   Welke leveranciers bieden een dynamisch energiecontract?

   Er zijn diverse leveranciers die dynamische energiecontracten aanbieden. Dit is de complete lijst van dynamische energieleveranciers met hun tarieven. Gebruik ook onze energievergelijker om een overzicht te krijgen van de beschikbare aanbieders.

   Wat is een dynamisch tarief?

   Een dynamisch tarief is een energietarief dat kan variëren op basis van de marktprijzen. Dat zijn dus de prijzen op de spotmarkt. Dit betekent dat je energiekosten kunnen stijgen of dalen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Voor de stroomprijs per kWh wijzigt het tarief ieder uur, de gasprijs per m³ verandert iedere dag om 06.00 uur ‘s ochtends.

   Dit zijn de verschillen met een contract met een vast of een variabel tarief:

   Bij een contract met een vast tarief staat, gedurende de looptijd van je contract, vast welk bedrag je per kWh en m³ betaalt. De gemiddelde looptijden van deze contracten zijn 1, 3 of 5 jaar.

   Het tarief van een variabel contract werd in het verleden vaak twee keer per jaar aangepast, namelijk op 1 januari en 1 juli. Maar vanwege de hevige prijsschommelingen binnen de energiemarkt wijken energieleveranciers tegenwoordig regelmatig van deze standaard af. Je kan dit contract meerdere keren per jaar aanpassen (met inachtneming van de opzegtermijn).

  Meer informatie

  Energie vergelijker

  Wij helpen je met het vergelijken van verschillende energiecontracten en leggen uit hoe dit precies werkt.

  Energie vergelijker

  Energie contract

  Snel een energiecontract willen afsluiten of meer informatie over de opbouw? Wij leggen alles voor je uit.

  Energie contract

  Energie en verhuizen

  Ga jij verhuizen en heb je een energiecontract nodig, of heb je al een energiecontract? Wij leggen uit wat je kan doen en welke mogelijkheden er zijn als je verhuisd.

  Energie en verhuizen

  Gas en licht vergelijken

  Wil jij een contract voor gas en of licht apart? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

  Gas en licht vergelijken

  Energietarieven

  Wat zijn de huidige energietarieven hoe worden deze bepaald?

  Energietarieven

  Verwachting energie 2024

  Wat is onze verwachting van de energieprijzen in 2024. Op deze pagina lees je wat onze verwachting is en waarom.

  Verwachting energie 2024

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.