Vast of variabel contract

Als je kiest voor een nieuwe energieleverancier kun je verschillende soorten contracten met elkaar vergelijken. Het kost wat tijd om erin thuis te raken, vooral als het om je eerste energie-contract gaat. Zo heb je de keuze uit energiecontracten voor onbepaalde of bepaalde tijd en uit contracten met vaste of variabele energietarieven.

Energiecontract voor bepaalde tijd

Met een energiecontract voor bepaalde tijd (ook wel vast contract genoemd) ga je een contract aan voor een periode die je van te voren aangeeft. Als je het energiecontract vroegtijdig opzegt, moet je een opzegvergoeding betalen aan je energieleverancier.

Vaste of variabele tarieven

Je hebt bij een vast contract de keuze uit vaste of variabele energietarieven. Als je kiest voor vaste tarieven betekent dit dat de kosten tijdens de contractduur gelijk blijven. Kies je echter voor variabele kosten dan kan de energieleverancier 2 keer per jaar de prijs aanpassen.

Energiecontract voor onbepaalde tijd

Een energiecontract voor onbepaalde tijd (ook wel variabel contract genoemd) is een doorlopend contract dat je aangaat voor een onbepaalde tijd. In plaats van de term onbepaalde tijd wordt ook wel de term direct opzegbaar gebruikt, omdat een energiecontract voor onbepaalde tijd na een jaar maandelijks kan worden opgezegd. Als je beschikt over een energiecontract voor onbepaalde tijd, dan heb je variabele energietarieven die 2 keer per jaar wijzigen.

Vergelijk energie-aanbiedingen en doe je voordeel

Energieprijzen vergelijken is niet ingewikkeld. Vul je gegevens in en wij laten je meteen een overzicht zien van de beste energiedeals. Bespaar door het overstappen naar een andere energieleverancier.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.