Kortlopende reisverzekering

Snel navigeren naar

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering die je eenmalig afsluit voor één reis en voordat je vertrekt. Tijdens deze reis kan je aanspraak maken op hulp en krijg je onverwachte kosten vergoed. De verzekering loopt totdat je weer thuis bent.

Voordelen

 • pluspunt
  De verzekering loopt eenmalig en zit je nergens aan vast
 • pluspunt
  Het goedkoopste bij een enkele reis per jaar
 • pluspunt
  Je bent verzekerd voor alle dagen dat je op reis gaat

Nadelen

 • minpunt
  Je moet voor iedere vakantie een nieuwe verzekering afsluiten
 • minpunt
  Bijna altijd duurder bij meerdere vakanties per jaar
 • minpunt
  Aanvullende dekkingen of reizen met gezinsleden zijn duurder
 • minpunt
  Door plotselinge wijzigingen in reisplannen loop je het risico niet verzekerd te zijn

 

tip

Kortlopende reisverzekeringen vergelijken

Bij ons kan je geen kortlopende reisverzekeringen vergelijken of afsluiten, maar alleen doorlopende. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper is dan een korte. Waarom dit zo is, lees je verder op deze pagina.


Kortlopend of doorlopend goedkoper?

Welke soort reisverzekering je het goedkoopste is, hangt af van het aantal keer dat je op reis gaat, hoelang en met hoeveel personen. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een eenmalige reisverzekering. Dit komt omdat de totale kosten voor de doorlopende reisverzekering lager zijn dan de kosten voor meerdere korte verzekeringen bij elkaar opgeteld.

Aanvullende dekkingen

Ook het afsluiten van extra dekkingen, zoals een wintersport- of ongevallendekking is bij een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

tip

Een rekenvoorbeeld

Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je €25 per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je €60 per jaar per persoon.

Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal €50 per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je €60 per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten samen met een kortlopende reisverzekering. Deze verzekering dekt (een deel van) de reissom als je de reis onverwacht moet annuleren of voortijdig moet afbreken vanwege bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld als je ziek wordt of er een dierbare komt te overlijden.

tip

Is een annuleringsverzekering nodig?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar het is afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeur of het nodig is. Een annuleringsverzekering kan handig zijn als je verwacht dat je misschien moet annuleren, bijvoorbeeld vanwege ziekte van een familielid, weersomstandigheden in land van bestemming of iets anders. Je sluit een korte annuleringsverzekering af tegen een bedrag of percentage van de reissom.


Extra dekkingen

De standaarddekking van een kortlopende reisverzekering kan worden uitgebreid met meer dekkingen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

Bagage

Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

Annulering

Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

Medische kosten

Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

Wintersport

Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

Gevaarlijke sporten

Ben je van plan om op reis te duiken of aan bergbeklimmen te doen? Dan kan een aanvullende dekking handig zijn om kosten door schade of ongeval vergoed te krijgen.

Pechhulp

Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

  Kan ik ook kortlopende reisverzekeringen vergelijken?

  Je kunt bij ons alleen doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Waarom? Omdat een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering.

  Een kortlopende verzekering is meestal alleen goedkoper als je minder dan 3 weken per jaar aaneengesloten op vakantie gaat. Hieronder vallen ook weekendjes weg. Hiervoor zou je dan altijd een nieuwe reisverzekering moeten afsluiten en poliskosten betalen.

  Tot wanneer kan je een kortlopende reisverzekering afsluiten?

  Tot wanneer je een kortlopende reisverzekering kunt afsluiten, hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar. Over het algemeen geldt dat je dit één dag voor vertrek nog kunt doen.
  Een kortlopende annuleringsverzekering moet je 7 tot 14 dagen na het boeken van je reis afsluiten.

  Heb ik een kortlopende reisverzekering nodig?

  Een (kortlopende) reisverzekering niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.
  Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de VS. Je zorgverzekering vergoedt de Nederlandse prijs, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.
  Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

  Wat kost een reisverzekering?

  De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de looptijd (kort- of doorlopend), gekozen dekking(en) en het aantal personen waarmee je op reis gaat. Kosten beginnen bij een paar euro per maand voor een basisdekking binnen Europa.


Is je vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.