Kortlopende reisverzekering | Overstappen.nl

Kortlopende reisverzekering

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3186 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 uur geleden
  Overzichtelijk

  Overzichtelijk. Duidelijk wat de te kiezen providers bieden

  En. Sanders
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  13 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3186 reviews

  Kortlopende reisverzekering

  Staat er in 2024 een stedentrip gepland of toch een vakantie aan het strand? Een kortlopende reisverzekering biedt dekking voor een aangeven periode in het buitenland of een overnachting in Nederland. Lees op deze pagina alle relevante informatie over het afsluiten van een kortlopende reisverzekering.
   

  Wat is een kortlopende reisverzekering?

  Een kortlopende reisverzekering is een reisverzekering die je afsluit voor één reis of voor een reisperiode van maximaal 21 dagen. Dit is de reden dat een kortlopende reisverzekering ook wel een “tijdelijke reisverzekering” wordt genoemd. In deze periode ben je voornamelijk verzekerd voor noodgevallen in het buitenland of het verlies van bagage. Verder kan jij jezelf aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld wintersport, annulering van de vakantie en medische kosten in het buitenland.


  Wat dekt een kortlopende reisverzekering?

  De dekking van een kortlopende reisverzekering is in principe hetzelfde als een doorlopende reisverzekering en verschilt alleen in de periode waarvoor de dekking geldt. De dekking van een reisverzekering bestaat doorgaans uit de volgende punten.

  Wel

  • pluspunt
   Repatriëring bij een ongeval, ziekte of het overlijden van een geliefde
  • pluspunt
   Terugkeer als gevolg van een natuurramp of bijkomende uitgaven voor de accommodatie.
  • pluspunt
   Het opsturen van medicatie.
  • pluspunt
   Sommige verzekeraars verzekeren je bagage in je basisdekking.

  Niet

  • minpunt
   Ongelukken door gevaarlijke sporten als wintersport, duiken en bergbeklimmen.
  • minpunt
   Als de verzekerde zich niet houdt aan een negatief reisadvies.
  • minpunt
   Schade als gevolg van ruzie, alcohol- en/of drugsgebruik.
  • minpunt
   Uitgaven die niet vooraf zijn goedgekeurd door de alarmcentrale.

  Wanneer moet je een kortlopende reisverzekering afsluiten?

  Een kortlopende reisverzekering sluit je af als je maar één keer per jaar op reis gaat en dit een periode van minder dan 22 dagen is. Wanneer je weinig op reis gaat, is een kortlopende reisverzekering de juiste optie. Als je meerdere keren per jaar reist, is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering aan te raden. Zelfs vanaf twee reizen per jaar is een doorlopende reisverzekering meestal een goedkopere keuze dan een kortlopende reisverzekering.

  Kosten kortlopende reisverzekering

  De premie van een kortlopende reisverzekering is voornamelijk afhankelijk van je reisbestemming en de duur die je op reis bent. Voor een reis van tien dagen in Europa ben je ongeveer € 25 kwijt aan verzekeringskosten.


  Voordelen kortlopende reisverzekering

  Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • pluspuntJe bent niet onnodig verzekerd voor een lange periode.
  • pluspuntHulp van de noodcentrale in geval van nood.
  • pluspuntGeen onverwachte hoge kosten op reis.

  Aanvullende dekkingen

  Als je een kortlopende reisverzekering afsluit, heb je meestal de keuze uit een basisdekking en eventuele andere pakketten. De meest gehanteerde aanvullende dekkingen zijn:

  • Medische kosten: Deze aanvullende dekking verzekert kosten boven je zorgverzekering in het buitenland. Je krijgt dus de daadwerkelijke zorgkosten vergoed en niet het geldende “Nederlandse tarief”.
  • Ongevallen: Hiermee krijg je een vast bedrag als je komt te overlijden of blijvend invalide raakt op reis.
  • Wintersport: De wintersportdekking vergoedt schade of verlies van je eigen of gehuurde wintersportuitrusting. Daarnaast ontvang je een vergoeding voor niet- genoten dagen en activiteiten door een ongeluk.
  • Gevaarlijke sporten: Tijdens je reis ben je verzekerd voor medische kosten tijdens het beoefenen van een “gevaarlijke sport”. Zonder deze aanvullende dekking moet je bij een ongeluk zelf opdraaien voor de kosten.
  • Pechhulp: Wanneer je met een motorvoertuig, zoals een auto of camper op reis gaat, kan je gepaste hulp verwachten bij pech. Daarnaast wordt vervangend vervoer en de transportkosten van het voertuig betaald.
  • Reisrechtsbijstand: Met een reisrechtsbijstandsverzekering krijg je juridische kosten vergoed die gerelateerd zijn aan je reis.
  • Bagage: Diefstal, verlies of schade aan je bagage is tijdens je reis verzekerd. Ook wordt het verlies van je bagage op het vliegveld vergoed.
  • Zakenreis: Een zakelijke reisverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tijdens zakelijke reizen, zoals een congres of een beurs.

  Europa- of werelddekking

  Bij een kortlopende reisverzekering heb je keuze uit een Europadekking of werelddekking. Het is afhankelijk van je reisbestemming welke dekking je moet afsluiten.

  Europadekking

  Doorgaans dekt een Europadekking overnachtingen in Nederland, reizen binnen alle landen uit Europa en een aantal uitzonderingen.

  Werelddekking

  Bij een werelddekking ben je gedekt voor alle landen in de wereld, dus ook buiten Europa. Er zijn wel uitzonderingen voor landen waar bijvoorbeeld een negatief reisadvies geldt. Bekijk daarom voor de specifieke dekking altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

  Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

  Een kortlopende annuleringsverzekering kan je los afsluiten of in combinatie met een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vergoeding ontvangt bij annulering, mits je een geldige annuleringsreden hebt. Veel voorkomende annuleringsredenen zijn:

  • Jijzelf krijgt een ongeluk of ziekte
  • Overlijden van een dierbare
  • Annulering door een reisgenoot
  • Ontbonden relatie

  Kortlopende reisverzekering afsluiten

  In onze reisvergelijker zitten alleen doorlopende reisverzekeringen die je met elkaar kan vergelijken. Bedenk dus goed welk soort reisverzekering bij jouw situatie past. Als je toch kiest voor een doorlopende reisverzekering kun je in onze vergelijker de reisverzekeringen van 15 verzekeraars vergelijken.