ZonderGas | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

ZonderGas

Contactgegevens
0321 74 59 20
info@zondergas.nu
www.zondergas.nu
Vergelijk energieleveranciers

Over ZonderGas

ZonderGas is opgericht in 2015 en biedt diensten en producten aan om je woning te verduurzamen. ZonderGas beschikt van een hoofdkantoor in Dronten met 10 tot 50 medewerkers. Naast hun huidige aanbod, biedt ZonderGas nu ook dynamische energiecontracten aan. Dit doen zij samen met EnergyZero die vooral gericht is op de klantenservice en facturatie.

Snel navigeren naar

Dynamische energiecontract ZonderGas

ZonderGas biedt een dynamisch energiecontract aan. Dit is een contractvorm waarbij je tarief voor stroom (kWh) per uur en je tarief voor gas (m3) elke ochtend om 6 uur veranderd. De prijzen voor energie zijn namelijk gekoppeld aan de ‘spotmarkt‘. Op deze markt wordt de energie voor de komende dag verhandeld, vandaar dat je een dag van te voren pas weet wat je tarieven voor de volgende dag zullen zijn. Alleen de tarieven per kWh stroom en m3 gas zijn dynamisch. De overige kosten staan wel vast.

dynamische tarieven ZonderGas

Kosten ZonderGas

Voor de dynamische tarieven geldt dat de inkoopprijzen voor alle leveranciers gelijk zijn. Daarnaast zijn ook de overheidsheffingen (energiebelasting & btw) en netbeheerkosten voor alle leveranciers hetzelfde als bij een vast of variabel energiecontract.

Het verschil tussen de leveranciers zit dus in de overige kosten en de voorwaarden van het contract, want de kosten van het vastrecht, de variabele kosten (opslag per kWh en m3) en de opzegtermijn zijn wél verschillend per leverancier.
In de tabel hieronder zie je wat de kosten en de opzegtermijn van deze leverancier is.

Kosten ZonderGas

beweeg de tabel van links naar rechts
ProductTarief
Vastrecht stroom p/m€ 6,49
Opslag stroom p/kWh€ 0,03388
Vastrecht gas p/m€ 6,49
Opslag gas p/m3€ 0,08514
Opzegtermijn30 dagen

Laatste update:

Aanbiedingen ZonderGas

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper uiteindelijk het energiecontract op jaarbasis. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. ZonderGas werkt met de leveringsvergunning van EnergyZero. Dit betekent dat ZonderGas hetzelfde stroometiket heeft als EnergyZero.

Stroometiket ZonderGas

Soort product Groen uit Nederland
55% Windenergie NL
45% Zonne-energie NL
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 EnergyZero

Samen naar een duurzame wereld

ZonderGas en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. ZonderGas wordt niet in dit onderzoek meegenomen. De ZonderGas werkt samen met EnergyZero voor het leveren van energie, om deze reden worden ze niet meegenomen in het onderzoek van WISE. EnergyZero wordt wel meegenomen en die krijgen van WISE een 9,9.

Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier. Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar ZonderGas. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

ZonderGas stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest ZonderGas de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.

Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert ZonderGas op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij ZonderGas is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag ZonderGas een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van ZonderGas een bevestiging van je aanvraag. Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van ZonderGas.

  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt ZonderGas je opzegboete niet over.

  Hoe gaat de leverancier om met het voorschotbedrag?

  Je betaalt je energiekosten vooraf. De hoogte van je maandbedrag wordt op basis van de door jou ingevoerde gegevens bepaald.

  ZonderGas schrijft elke 25e van de maand het maandbedrag via automatische incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken. Je ontvangt dan elke 23e van de maand de factuur per mail met een persoonlijke betaallink.

  Wanneer je minimaal 3 maanden klant bent van ZonderGas kun je eenvoudig het maandbedrag aanpassen in de online klantomgeving van ZonderGas.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van ZonderGas. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen.

  Heeft ZonderGas een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Hoe gaat de leverancier om met zonnepanelen, salderen & terugleveren?

  ZonderGas accepteert klanten die zonnepanelen hebben of willen aanschaffen. Heb je meer energie teruggeleverd aan het net dan zelf verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. De terugleververgoeding is gebaseerd op de actuele inkoopprijzen inclusief belasting en zijn daarom per uur verschillend. Na een jaar voert ZonderGas een herberekening uit om er voor te zorgen dat jij het juiste bedrag krijgt voor de teruggeleverde kWh’s.

  Wanneer zijn de daluren van ZonderGas?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Kan ik een zakelijk dynamisch energiecontract afsluiten?

  Nee, ZonderGas levert alleen aan de consument