Beste reisverzekering

Op deze pagina zullen wij vertellen wat de beste reisverzekering is volgens onze experts. Daarnaast zullen we je begeleiden bij het vinden van de reisverzekering die het beste bij je past. Zo hebben wij een lijst opgesteld met de belangrijkste overwegingsfactoren voor het afsluiten van een reisverzekering.

Snel navigeren naar

De hoogste polisscore: ABN AMRO

De doorlopende reisverzekering van ABN AMRO heeft een polisscore van 8,4 gekregen. Overstappen.nl beoordeelt doorlopende reisverzekeringen op de kwaliteit van de polisvoorwaarden. De belangrijkste dekkingsonderdelen krijgen van onze experts een score en een wegingspercentage. Hieruit is de 8,4 polisscore van de doorlopende reisverzekering van ABN AMRO gekomen.

De doorlopende reisverzekeringen van Centraal Beheer (8,3) en Allianz Global Assistance (8,2) hebben ook een hoge beoordeling gekregen.

Disclaimer: Overstappen.nl is een 100% onafhankelijke vergelijkingssite die bij het beoordelen van verzekeraars deze onafhankelijkheid waarborgt. Daarnaast hebben wij uitsluitend naar doorlopende reisverzekeringen gekeken die worden aangeboden in onze vergelijker.

 

Wanneer is het een goede reisverzekering?

Dit is een goede vraag die je jezelf moet stellen: wanneer is een reisverzekering voor mij goed? Om je hiermee te helpen zullen wij de belangrijkste overwegingen benoemen die je kan maken bij het kiezen van een reisverzekering.

Dekking

Het belangrijkste onderdeel van je reisverzekering is de bijbehorende dekking. Je belangrijkste dekkingswensen kan je in de vergelijker invullen, waarna de vergelijker het aanbod hierop afstemt. Meestal geldt de vuistregel: hoe beter de dekking, hoe hoger de premie. Het is daarom aan te raden om niet altijd de voordeligste optie te kiezen.

Premie

Tegenover de dekking staat de prijs, oftewel de maandelijkse premie. Het is belangrijk dat dekking en premie in contrast liggen met elkaar. Je wilt zo niet te veel betalen voor je dekking.

Eigen risico

Kan jij een financieel risico lopen? Dan is het overwegen waard om een reisverzekering af te sluiten met een eigen risico. Het voordeel hiervan is dat je maandelijkse premie lager zal uitvallen. Je kan er ook juist voor kiezen om geen eigen risico bij je reisverzekering te nemen. Zo weet je zeker dat je het volledige bedrag vergoed krijgt.

Opzegbaarheid

Niet elke doorlopende reisverzekering is dagelijks opzegbaar. Meestal is dan het geval dat je pas na het eerste verzekeringsjaar de reisverzekering op dagelijks basis kan stopzetten. In de vergelijker filter je de reisverzekeringen op “dagelijkse opzegbaarheid”.

Poliskosten

Een aantal verzekeraars hanteren eenmalige poliskosten bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Dit zijn kosten die je bovenop je premie worden verrekend. Wil je uitsluitend een verzekering die geen poliskosten hanteert? Je kan hiervoor de filteroptie “geen poliskosten” gebruiken.

Gezin

Heb jij familieleden die je mee wilt verzekeren? Je kan dit voordelig doen met een doorlopende reisverzekering. Toch is dit niet bij elke verzekeraar mogelijk. Als je bij de eerste stap van de vergelijker aanvinkt familieleden te willen meeverzekeren, krijg je automatisch alle doorlopende reisverzekeringen te zien waarbij dit mogelijk is.

24/7 noodhulp

Wat veel reizigers belangrijk achtten is de mogelijkheid om dag en nacht noodhulp te ontvangen van de alarmcentrale. Wanneer dit het geval is zal dit vermeld staan op de aanbiederspagina of in de vergelijker.


Lijst met polisscores

Hieronder de lijst met alle polisscores van de doorlopende reisverzekeringen in onze vergelijker. In de vergelijker staan de polisscores nogmaals weergegeven.

VerzekeraarPolisscore
ABN AMRO8,4
Centraal Beheer8,3
Allianz Global Assistance8,2
FBTO7,9
Unigarant7,9
Nationale Nederlanden7,9
Univé7,8
a.s.r.7,6
OHRA7,6
Aegon (Allrisk)7,5
Inshared7,4
De Internationale (Plus)6,7
De Internationale (Europa)6,5

*De beoordeling is in Februari 2024 tot stand gekomen.


Hoe vind je de beste reisverzekering?

Je vindt de beste reisverzekering door een vergelijking te maken in onze reisvergelijker. Je geeft in de vergelijker je gewenste dekking, reisduur, meeverzekerde familieleden, je locatie (Europa of de rest van de wereld) en je maximale risico eigen bagage aan. Hiermee wordt het aanbod afgestemd op jouw behoeften.


Reisverzekering vergelijken

Het vergelijken van een reisverzekering zorgt ervoor dat jij geld bespaart op je vast lasten. Daarnaast vind je een reisverzekering met de juiste dekking.

Reisverzekering vergelijken

Reisverzekering doorlopend

Wanneer je voor een langere periode op reis gaat of meerdere keren per jaar, kan een doorlopende reisverzekering de juiste beslissing zijn.

Reisverzekering doorlopend

Annuleringsverzekering

Wanneer je reis niet door kan gaan biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Lees de geldige annuleringsredenen op deze pagina.

Annuleringsverzekering
Jeremy Broekman
Expert Reisverzekeringen
8 minuten 25-03-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.