Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering berekenen

Sluit binnen 2 minuten jouw autoverzekering af voor de laagste prijs.

Vul in en bereken je premie!

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.9
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1300 reviews
2 dagen geleden
 
Ik ben prima geholpen met het kiezen van een nieuwe energie leverancier.
Ik ben prima geholpen met het kiezen van een nieuwe energie leverancier.
2 dagen geleden
 
Als ervaren overstapper hebben ze gedaan wat ze toegezegd hadden.
Als ervaren overstapper hebben ze gedaan wat ze toegezegd hadden.

Premies van autoverzekeringen lopen enorm uiteen. Dat komt doordat verzekeraars heel veel factoren meenemen in hun berekening. Dat maakt de juiste autoverzekering vinden nu juist zo moeilijk. Bij overstappen.nl kan je daarom eenvoudig je autoverzekering berekenen en zie je gelijk welke autoverzekeraar de goedkoopste heeft voor jouw auto.

Premie berekenen

De hoogte van je premie is van veel factoren afhankelijk. Ook weegt elke factor bij de ene verzekeraar zwaarder dan bij de ander. Uiteindelijk wil een verzekeraar maar een ding: risico’s afdekken. Daarom spreken ze ook wel van risicofactoren. Alles aan jou of je auto wat het risico op schade vergroot, levert een toeslag op je premie op. De belangrijkste factoren op een rij.

Je auto

Met een SMART kun je een stuk minder schade aanrichten dan met een dikke BMW. Daarom speelt het gewicht van je auto een belangrijke rol. Een lekkere injectiemotor met een fikse turbo is lekker bij het optrekken, maar ook voor snelle auto’s betaal je een hogere premie. Bij WA + beperkt casco en Allrisk verzekeringen betaal je daarnaast ook meer naarmate je auto meer waard is. Claims bij schade aan je eigen voertuig zijn in dat geval namelijk hoger.

Je adres

Het adres waarop je woont heeft ook invloed op de hoogte van je premie. Verzekeraars wijzen aan elke buurt een risicowaarde toe. Nu loop je in de Amsterdamse grachtengordel ook wel wat meer kans op schade dan op de N388 bij Sebaldeburen. Maar soms kan zelfs een toevoeging bij je huisnummer een hogere premie opleveren. Ook zijn bepaalde wijken bij de ene verzekeraar wel, en bij de ander geen risicozone.

Je leeftijd

Als je tussen de 24 en de 65 jaar oud bent, heeft je leeftijd geen invloed op je premie. Van bestuurders onder de 24 vinden autoverzekeraars dat ze rijervaring missen. Je zult meer premie moeten betalen als je jonger bent. Wij raden je af je auto mee te verzekeren met je ouders. Je bouwt dan namelijk geen schadevrije jaren op en bij schade kunnen verzekeraars je claim weigeren omdat jij hoofdbestuurder blijkt te zijn.

Ook senioren worden als een risicogroep gezien. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een maximumleeftijd, waarboven ze aanvragen voor een autoverzekering afwijzen.

autoverzekering berekenen

Je jaarlijkse kilometers

Geparkeerd kan je auto geen schade aanrichten. Daarom betaal je een hogere premie naarmate je meer kilometers per jaar rijdt. Wees hier altijd eerlijk over! Je kunt in dit geval beter te veel dan te weinig kilometers aangeven. Een verzekeraar kan je beboeten of besluiten schade niet uit te betalen als blijkt dat je in werkelijkheid meer rijdt.

Je schadevrije jaren

Waar de overige factoren een toeslag kunnen opleveren, zorgen je schadevrije jaren voor een korting op je premie. Deze korting kan erg hoog oplopen: tot wel 80%. Dan moet je wel 10 jaar geen schades hebben geclaimd. Je kunt je schadevrije jaren vaak gemakkelijk inzien op de website van je verzekeraar. Hier lees je meer over schadevrije jaren en no-claimkorting.

Je dekking

Bovenstaande factoren bepalen grotendeels je basispremie. Daarbovenop kun je zelf kiezen voor verschillende dekkingen:

  • WA-verzekering
  • WA + beperkt casco
  • Allrisk verzekering
  • Aanvullende dekkingen

Autoverzekering berekenen en afnemen

Je kunt nu natuurlijk alles op een rijtje zetten en alle verzekeraars langsgaan om te zien wie voor jou de goedkoopste premie heeft. Als je de gegevens invoert in onze vergelijker kan je binnen een minuut jouw autoverzekering berekenen. Je kunt nu de autoverzekering direct afnemen. Het opzeggen van je oude autoverzekering doen wij!