Spoedaanvraag energieleverancier

Het verschilt per energieleverancier hoe streng er wordt omgegaan met betalingsachterstanden en of er dus een spoedaansluiting mogelijk is. Hieronder zie je hoe schappelijk leveranciers zijn met betrekking tot spoedaanvragen en waarborgsommen. Tip: wil je weten welke termijnen er gelden bij een dreigende afsluiting? Lees dan verder onderaan de pagina.

Wil je graag hulp bij een spoedaanvraag? Bel onze klantenservice. Bel: 020 – 760 42 42

Spoedaanvraag energie, welke energieleverancier levert direct stroom en gas?

Laatste update:

LeverancierTotale borgsomPer product *Spoedaanvraag mogelijk?Aanvullende voorwaardenWebsite
ENGIE€400,-€200,-JaSpoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier
Vattenfal€350,-€175jaSpoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Oxxio€400,-n.v.t.JaSpoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Energiedirect€350,-€175,-JaSpoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Essent€350,-€175,-Ja Spoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Green NLEerste termijnbedrag  Ja  
Greenchoice€400,-€200,-Ja,    
MainEnergie€1.000,-€500,-Ja  
Delta€600,-€300,-Ja  
Eneco€400,-€200,-Ja  
Anode€500,-n.v.t.Ja  
OM€800,-€400,-Ja  
United ConsumersVier keer het termijnbedrag Ja  
Qwint€1.000,-€ 400-600Ja  
Vrijopnaam€1000,-€500,-Nee  
Vandebron€800,-€400,-Nee  
Pure Energie€600,-€300,-Nee Klik hier »
      
Budget Energie€400,-€200,-NeeAanvraag duurt altijd 25 dagen.Klik hier »
NLEnergie€400,-€200,-NeeDe aanvraag duurt 4- 6 weken.Klik hier »

* Het gaat om het product gas of elektriciteit

Overstappen van energieleverancier

Hoe werkt afsluiting van gas en licht?

Heeft je energieleverancier de leveringsovereenkomst beëindigd vanwege een betalingsachterstand? Dan brengt de energieleverancier je hiervan op de hoogte met een ‘bericht einde levering’. Binnen 10 dagen na dit bericht moet je een van de volgende acties nemen ter voorkoming van afsluiting van gas en elektriciteit:

  • Zorg dat je met je huidige energieleverancier tot een oplossing van het betalingsprobleem komt, neem hiervoor contact op met je energieleverancier.
  • Dien een spoedaanvraag in bij een andere energieleverancier.

Onderneem je geen actie en blijf je in gebreke? Dan sluit de netbeheerder op de 20ste werkdag na het ‘bericht einde levering’ je huis af van gas en elektriciteit.

Hoe werkt een spoedaanvraag bij een andere energieleverancier?

Houd er rekening mee dat sommige energieleveranciers geen spoedaanvragen in behandeling nemen. Verder verschilt het per energieleverancier hoe lang het duurt voordat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. De snelheid waarmee een spoedaanvraag wordt verwerkt varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag altijd aan leveranciers naar de verwachte leverdatum, je wilt namelijk niet zonder gas en licht komen te zitten. Bel voordat je een spoedaanvraag indient met onze klantenservice. Onze klantenservice weet hoe je het beste kunt handelen wanneer je energie wordt afgesloten en komt met praktische oplossingen.

Energie vergelijken

Waarborgsom voldoen

Omdat je een betalingsachterstand hebt, accepteren veel energieleveranciers je pas als klant als je een waarborgsom (vooruitbetaling) van € 180 tot 1000 voldoet. Zo zijn energieleveranciers er zeker van dat ze geld krijgen voor de energie die zij leveren.

Bij welke energieleverancier kun je het best terecht?

Wij kunnen niet voor je bepalen welke energieleverancier het beste past bij jouw energieverbruik. Maar wij kunnen je natuurlijk wel een handje helpen. Bekijk hierboven welke voorwaarden de leveranciers hanteren omtrent waarborgsommen en spoedaanvragen. Als je daadwerkelijk wilt overstappen naar een andere energie-aanbieder doe je dat ook eenvoudig via ons. Vergelijk energie via onze energievergelijker, vul je gegevens en wensen in en je krijgt een overzicht van de voordeligste energiedeals. Wil je een spoedaanvraag indienen? Bel dan voordat je gaat vergelijken met onze klantenservice. Onze klantenservice heeft ervaring met gevallen van dreigende afsluiting. Onze klantenservice is te bereiken via 020 – 760 42 42.

Meer over energie

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.