Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Direct energie aansluiten

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energieleverancier zonder borg – Spoedaanvraag energie

Je dreigt afgesloten te worden van gas en licht. Het is natuurlijk het beste als je met de huidige energieleverancier een oplossing probeert te vinden voor het betalingsgeschil. Lukt dit echter niet? Doe dan een spoedaanvraag bij een andere energieleverancier. Houd er wel rekening mee dat veel energieleveranciers je pas accepteren als je eerst een waarborgsom voldoet.

Onze klantenservice staat voor je klaar

Kun je deze borg betalen? Neem dan contact op met onze klantenservice en laat je adviseren: tel. 020 – 760 42 42. Met onze ruime ervaring op dit gebied helpen wij je graag bij het vinden van een toekomstige energieleverancier. Neem in deze situatie bij voorkeur voor het vergelijken van leveranciers contact met ons op.

Energieleverancier zonder borg? Bekijk hier de borgsommen per energieleverancier

LeverancierTotale borgsomPer product *Spoedaanvraag mogelijk?Aanvullende voorwaardenWebsite
Greenchoice€400,-€200,-Ja Spoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Oxxio€400,-n.v.t.Ja Spoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Energiedirect€750,-€375,-JaSpoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Essent€750,-€375,-Ja Spoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
Qurrent€800,-€400,-Ja Spoed? Bel na je aanvraag de leverancierKlik hier »
E.ON€800,-€800,-Ja
Vandebron€800,-€400,-Ja
Delta€600,-€300,-Ja
Eneco€400,-€200,-Ja
Electrabel€900,-€450,-Ja
Anode€500,-n.v.t.Ja
EnergieFlex€0€0Nee (snelst is 7 dagen na aanmelding)
VastelastenbondAfhankelijk van leverancierJaIs geen leverancier, werkt samen met Greenchoice en Energiedirect.nl.
Qwint€1.000,-€ 400-600Ja
MainEnergie€1.000,-€500,-Ja
ENGIE€900,-€450,-NeeKlik hier »
Pure Energie€600,-€600,-NeeKlik hier »
Nuon€350,-n.v.t.NeeDe aanvraag duurt 18 kalenderdagen. Binnen deze termijn dient de waarborg te zijn betaald.Klik hier »
Budget Energie€400,-€200,-NeeAanvraag duurt altijd 25 dagen.Klik hier »
NLEnergie€200,-n.v.t.NeeDe aanvraag duurt 4- 6 weken.Klik hier »

* Het gaat om het product gas of elektriciteit

Overstappen van energieleverancier

Spoedaanvraag energie, welke energieleverancier levert direct stroom?

Het verschilt per energieleverancier hoe streng er wordt omgegaan met betalingsachterstanden en of er dus een spoed aansluiting mogelijk is. Hierboven zie je hoe schappelijk leveranciers zijn met betrekking tot spoedaanvragen en waarborgsommen. Tip: wil je weten welke termijnen er gelden bij een dreigende afsluiting? Lees dan verder onderaan de pagina.

Hoe werkt afsluiting van gas en licht?

Heeft je energieleverancier de leveringsovereenkomst beëindigd vanwege een betalingsachterstand? Dan brengt de energieleverancier je hiervan op de hoogte met een ‘bericht einde levering’. Binnen 10 dagen na dit bericht moet je een van de volgende acties nemen ter voorkoming van afsluiting van gas en elektriciteit:

  • Zorg dat je met je huidige energieleverancier tot een oplossing van het betalingsprobleem komt, neem hiervoor contact op met je energieleverancier.
  • Dien een spoedaanvraag in bij een andere energieleverancier.

Onderneem je geen actie en blijf je in gebreke? Dan sluit de netbeheerder op de 20ste werkdag na het ‘bericht einde levering’ je huis af van gas en elektriciteit.

Hoe werkt een spoedaanvraag bij een andere energieleverancier?

Houd er rekening mee dat sommige energieleveranciers geen spoedaanvragen in behandeling nemen. Verder verschilt het per energieleverancier hoe lang het duurt voordat de aanvraag is verwerkt en het energiecontract daadwerkelijk ingaat. De snelheid waarmee een spoedaanvraag wordt verwerkt varieert van 2 werkdagen tot 6 weken. Vraag altijd aan leveranciers naar de verwachte leverdatum, je wilt namelijk niet zonder gas en licht komen te zitten. Bel voordat je een spoedaanvraag indient met onze klantenservice. Onze klantenservice weet hoe je het beste kunt handelen wanneer je energie wordt afgesloten en komt met praktische oplossingen.

Energie vergelijken

Waarborgsom voldoen

Omdat je een betalingsachterstand hebt, accepteren veel energieleveranciers je pas als klant als je een waarborgsom (vooruitbetaling) van € 180 tot 1000 voldoet. Zo zijn energieleveranciers er zeker van dat ze geld krijgen voor de energie die zij leveren.

Bij welke energieleverancier kun je het best terecht?

Wij kunnen niet voor je bepalen welke energieleverancier het beste past bij jouw energieverbruik. Maar wij kunnen je natuurlijk wel een handje helpen. Bekijk hierboven welke voorwaarden de leveranciers hanteren omtrent waarborgsommen en spoedaanvragen. Als je daadwerkelijk wilt overstappen naar een andere energie-aanbieder doe je dat ook eenvoudig via ons. Vergelijk energie via onze energievergelijker, vul je gegevens en wensen in en je krijgt een overzicht van de voordeligste energiedeals. Wil je een spoedaanvraag indienen? Bel dan voordat je gaat vergelijken met onze klantenservice. Onze klantenservice heeft ervaring met gevallen van dreigende afsluiting. Onze klantenservice is te bereiken via 020 – 760 42 42.