Beperkte aanbod energieleveranciers

Uitleg over het beperkte aanbod

Laatste update: Maandag 11 oktober 2021

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat je in onze vergelijking slechts uit een aantal energiecontracten kunt kiezen. Nooit eerder hebben wij dit meegemaakt, daarom willen wij jou op deze pagina meer vertellen over deze uitzonderlijke situatie en hoe nu verder.

Energieleveranciers beperkte aanbod

Wat is er op de energiemarkt aan de hand?

Op de energiemarkt heerst er momenteel wat onrust. Dit komt omdat de gasprijzen de afgelopen periode enorm gestegen zijn. Verschillende energieleveranciers bedenken hoe ze zichzelf boven water kunnen houden in deze nieuwe toestand. Zo zijn de tarieven die je van ze gewend bent, niet meer rendabel. Op het moment maken energieleveranciers namelijk veel verlies en dreigen kleine energieleveranciers zelfs failliet te gaan.

Nu zien we dat diverse energieleveranciers hun contracten intrekken en geven ze aan dat ze niet meer op vergelijkingssites getoond willen worden. Ook is te zien dat de leveranciers op hun eigen site een kleiner aanbod tonen dan we normaal van ze gewend zijn.

Wanneer kan ik met meer contracten vergelijken?

Dat is op dit moment helaas lastig te zeggen. Wel streven wij ernaar jou zo snel mogelijk hiervan op de hoogte te houden, via onze site en onze nieuwsbrieven. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn wij daarom regelmatig met de leveranciers uit onze vergelijker in gesprek. Zoals eerder vermeld is dit echter een uitzonderlijke situatie, in Nederland is hier nooit eerder sprake van geweest. Daarom is het dus moeilijk om een voorspelling te doen op het verdere verloop. Vanaf het moment dat wij meer energiecontracten mogen aanbieden, zul je dat direct terugzien in de energievergelijker.

Om jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden, delen we nieuwste ontwikkelingen op deze pagina en via e-mail zodra dit bekend is. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat kun je doen?

Ons advies is om even te wachten met overstappen nu het aanbod nog beperkt is. Kom volgende week weer terug om opnieuw een kijkje te nemen in onze vergelijker of schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat jij weer snel up-to-date bent van het laatste energienieuws en het aanbod in onze vergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.