Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen mobiel

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Vergelijk hier dan de aller goedkoopste Sim Only abonnementen. Nu tot wel 90% goedkoper bellen.

Sim only vergelijken

Top 5 vragen over mobiel

  1. Sim only of prepaid?
  2. Welk abonnement moet ik kiezen?
  3. Wat is 4G mobiel internet?
  4. Past een nieuwe simkaart altijd in mijn telefoon?
  5. Welke provider is het best?

Sim only abonnement of prepaid telefoon?

Als je een nieuwe mobiele telefoon wilt heb je de keuze om deze los te kopen met een prepaid simkaart, los te kopen met een sim only abonnement of te kopen in combinatie met een vast abonnement.

Steeds meer mensen stappen af van een prepaid simkaart en maken gebruik van een sim only abonnement. De voornaamste reden hiervoor is dat mobiel internet steeds belangrijker is voor de mobiele telefoon gebruikers. Allebei de soorten abonnementen zijn hier, in tegenstelling tot prepaid, volledig op gefocust.

Als je geen gebruik maakt van een smartphone, geen mobiel internet nodig hebt en erg weinig belt of sms’t kan het nog wel nuttig zijn om te kiezen voor een prepaid simkaart. Dit komt nog maar erg weinig voor. Meestal kan je een prepaid simkaart kopen voor 10 euro, inclusief 10 euro beltegoed. Eigenlijk krijg je dus een gratis simkaart. Het is mogelijk om bij een telefoon met prepaid internet te gebruiken, maar dit kost in verhouding erg veel geld. Zelfs als je soms belt kan het al voordeliger zijn om een sim only abonnement te nemen, ondanks het feit dat je geen smartphone hebt.

Veel mensen die het nieuwste van het nieuwste willen kiezen voor een mobiel abonnement. Dit is een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon. Bij zeer uitgebreide mobiele abonnementen krijg je in de meeste gevallen de mobiele telefoon gratis of voor een flinke korting, wel betaal je dan een hoger bedrag voor je maandelijkse abonnement.

Als je tevreden bent met jouw huidige telefoon, of bijvoorbeeld in een telefoonwinkel of tweedehands een goede smartphone op de kop kan tikken, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een sim only abonnement. Hierbij betaal je alleen voor het abonnement en dit scheelt behoorlijk in de prijs ten opzichte van een ‘traditioneel ‘ abonnement.

Op Overstappen.nl kun je zowel mobiele abonnementen als sim only abonnementen vergelijken!

Welk abonnement moet ik kiezen?

De keuze voor een mobiel abonnement of een sim only abonnement hangt af van de situatie waar je zelf inzit. Heb je jaren met prepaid gebeld? Heb je bij je laatste mobiele abonnement de beste mobiele telefoon gekozen die nu nog goed werkt? Of gebruik je al een tijd een sim only abonnement en ben je wel toe aan een nieuwe mobiele telefoon?

Als je de keuze hebt gemaakt voor één van de twee abonnementen is het aan te raden om een smartphone te gebruiken. Dit is een telefoon die geoptimaliseerd is voor mobiel internet. Als je niet de nieuwste van de nieuwste mobiele telefoon wilt is het vaak verstandiger om de telefoon los te kopen en hierbij een sim only abonnement te kiezen. Zo ben je maandelijks een stuk voordeliger uit dan bij een ‘traditioneel’ abonnement. Let er hierbij op dat je wel een simlockvrije telefoon koopt. Ook als je nog een telefoon hebt die je wil blijven gebruiken is het de goedkoopste keuze om voor een sim only abonnement te gaan.

Wil je wél de nieuwste mobiele telefoon, het liefst met een grote databundel en veel belminuten en sms’jes? Dan is een mobiel abonnement een verstandige keuze, zeker omdat je dan ook niet in één keer het hoge bedrag moet betalen voor de mobiele telefoon, maar slechts een deel. De rest van dit bedrag wordt namelijk over de abonnementsduur verspreid. Hoe uitgebreider het abonnement is dat je kiest, hoe meer korting je krijgt op het bedrag wat je bij aanschaf moet betalen.

Wat is 4G mobiel internet?

4G mobiel internet is de nieuwste techniek om supersnel mobiel te internetten. 4G is de opvolger van 3G mobiel internet en ongeveer 1 op de 5 mensen in Nederland maakt gebruik van 4G mobiel internet. De huidige standaard voor mobiel internet is nog 3G maar de verwachting is dat dit de komende jaren zeker gaat veranderen.

4G is gebaseerd op een nieuwe technologie: Long Term Evolution (LTE). 4G is momenteel een aanvulling op de 2G- en 3G-netwerken die voorlopig nog gewoon blijven bestaan. De internetsnelheid gaat tot tien keer sneller ten opzichte van 3G.

4G kent ook alweer een opvolger, namelijk 4G+. De theoretische downloadsnelheid van 4G+ is 225 Mbps, waar 4G 150 Mbps haalt. 4G+ wordt ook wel LTE Advanced genoemd.

Voordeel van 4G mobiel internet

Past een nieuwe simkaart altijd in mijn telefoon?

Mobiele telefoons maken gebruik van verschillende soorten simkaarten. De oudere telefoons maken vaak gebruik van de standaard simkaart. Als je een smartphone hebt vanaf een aantal jaar oud zal deze een micro simkaart nodig hebben. Alleen de nieuwste smartphones (iPhone 5/6, Samsung Galaxy S6) hebben een nano simkaart nodig.

Als je een mobiel abonnement afsluit krijg je hier vanzelfsprekend de juiste simkaart bij geleverd. Als je echter kiest voor een sim only abonnement zal je eerst zelf moeten uitzoeken welke simkaart er in jouw mobiel past. Een voordeel is dat bijna alle providers een 3-in-1 simkaart leveren bij de aanschaf van het abonnement. Zo kun je zelf jouw simkaart uit het plastic drukken, je simkaart knippen is dus nooit nodig! Als jouw provider geen 3-in-1 simkaart levert moet je bij de bestelling aangeven welke simkaart jij wilt hebben. Als je toch problemen hebt met jouw simkaart, of de verkeerde simkaart uit het plastic hebt gedrukt kan je altijd gebruikmaken van een simkaart adapter.

Welke provider is het best?

Er is geen antwoord te geven op de vraag welke mobiele provider de beste keuze is. Er is namelijk altijd verschil van dekking in heel Nederland. Waar op één plek bijvoorbeeld KPN het beste bereik heeft kan dit op een andere plek zomaar Vodafone of T-Mobile zijn. Het is verstandig om van tevoren in jouw omgeving te kijken welke provider het beste bereik heeft.

Met het nieuwe 4G netwerk zijn er wel duidelijkere verschillen in het bereik ontstaan tussen de verschillende providers. Zo heeft KPN 4G dekking over meer dan 95% van de oppervlakte van Nederland, Vodafone bijna 85%, T-Mobile bijna 70% en Tele2 net geen 35% (cijfers 1 oktober 2015). Zowel Vodafone als T-Mobile verwachten later dit jaar ook landelijke dekking aan te kunnen bieden. Tele2 heeft nog niet bekend gemaakt wanneer het landelijke 4G dekking kan aanbieden.

Begrippen mobiele telefonie

Wil je jezelf verder inlezen in mobiele telefoon abonnementen? Of ben je moeilijke begrippen tegengekomen die je niet kent? Neem dan een kijkje bij onze mobiele telefoonbegrippen.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)