Hoe werkt het terugleveren van groene stroom?

Steeds meer huishoudens wekken zelf energie op via zonnepanelen. Het overschot aan opgewekte energie kun je terugleveren aan je energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Wil je groene stroom terugleveren? Geef dit dan aan bij zowel je leverancier als de netbeheerder.

Speciale meter

Als je wilt terugleveren, dan heb je een elektriciteitsmeter met terugleverregistratie nodig. Ben je nog niet in bezit hiervan, bestel deze dan bij je netbeheerder. De meter registreert naast je elektriciteitsverbruik ook de teruggeleverde stroom.

Besparen op je energiekosten

Als je energie teruglevert aan je energieleverancier bespaar je vaak op je energiekosten. Je energieleverancier hoeft je minder elektriciteit te leveren. Je krijgt een vergoeding voor energie die je zelf levert als je meer produceert dan verbruikt.

Groene stroom terugleveren vergoeding

Lever je per jaar meer energie terug dan dat je verbruikt? Dan krijg je een vergoeding voor de geleverde energie. Informeer bij de leverancier hoe hoog deze vergoeding is. De Autoriteit Consument & Markt houdt toezicht op de terugleververgoeding en beoordeelt of deze voldoet aan de eisen. Kijk voor meer informatie op de pagina zonne-energie.

Vergelijk energiedeals

Overstappen.nl vergelijkt voor jou de energie-aanbiedingen van alle energieleveranciers. Je kiest eenvoudig de energie die het beste past bij je situatie. Stap over en bespaar ook vele euro’s op je energierekening.

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.