Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar de juiste uitvaartverzekering? Vergelijk 6 uitvaartverzekeringen van 5 verzekeraars op basis van premie, looptijd of extra’s en kies de beste verzekering voor jou.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is een verzekering die je afsluit om de kosten van je uitvaart te dekken. Bij overlijden vergoedt de uitvaartverzekeraar (gedeeltelijk) de kosten van een begrafenis of crematie.

Welke uitvaartverzekeraars kan je vergelijken?

Nederland telt 4 echte uitvaartverzekeraars: DELA, Monuta, Ardanta en Twenthe. Je kunt deze verzekeringen onafhankelijk met elkaar vergelijken op basis van premie, doorlooptijd en eventuele extra’s zoals het gratis meeverzekeren van kinderen.

Soorten uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je uitvaartverzekeringen vergelijkt, is het belangrijk te kijken naar de verschillende soorten uitvaartverzekeringen en hoe ze van elkaar verschillen.

1. Natura

Bij een natura uitvaartverzekering wordt geen geld uitgekeerd, maar een vast pakket aan diensten. Bij overlijden regelt de verzekeraar de uitvaart in samenwerking met een aangesloten uitvaartverzorger.

Natura sommen

Een natura sommenverzekering keert een bedrag uit die je alleen aan de uitvaart mag besteden. Je declareert de kosten van de uitvaartondernemer direct bij de verzekeraar.

2. Kapitaal

Als je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit, krijgen je nabestaanden het verzekerde bedrag in geld uitgekeerd. Van dit bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen, maar dit is geen verplichting. Het geld mag naar wens worden besteed. Dit type verzekering is vaak het duurst.

3. Combinatie

De combinatie uitvaartverzekering is een combinatie van voorgaande verzekeringen. De standaarddiensten van de uitvaart worden geregeld door de uitvaartverzekeraar (natura), maar er is ook geld (kapitaal) voor aanvullende wensen.

tip

Combinatie vaak het goedkoopst

Aanbieders van de combinatie uitvaartverzekering (DELA en Monuta) zijn naast verzekeraar ook uitvaartverzorger. Hierdoor kunnen zij uitvaartdiensten vaak goedkoper aanbieden dan kleinere zelfstandigen. Dit maakt de combinatie uitvaartverzekering meestal het goedkoopste type verzekering.

Goedkoopste uitvaartverzekeringen

Hieronder vind je een overzicht van de goedkoopste uitvaartverzekeringen. De combinatie uitvaartverzekering van DELA is het goedkoopst. Deze verzekering heeft vrij besteedbaar bedrag van €2.250, een dienstenpakket van € 6.750 en kost € 7,65 per maand.

VerzekeraarDekkingPremie

DELA

€ 9.000

€ 7,65

Monuta

€ 9.000

€ 7,97

Ardanta

€ 9.000

€ 10,29

Twenthe

€ 9.000

€ 10,86

DELA (kapitaal)

€ 9.000

€ 10,99

EABN

€ 9.000

€ 13,52

Hoe wordt de premie bepaald?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe goedkoop of hoe duur een uitvaartverzekering is.

Leeftijd

Allereerst de leeftijd. Over het algemeen geldt hoe jonger je bent, hoe goedkoper de verzekering is. Wanneer jonger bent, is de kans op overlijden kleiner en looptijd (de tijd waarin je premie betaalt) langer. Dit is van invloed op de premie.

Het verzekerde bedrag

De hoogte van het geldbedrag of de waarde in diensten die wordt uitgekeerd.

Looptijd

Met de looptijd spreek je af tot wanneer je premie gaat betalen. Dit kan bijvoorbeeld tot 80 jaar zijn of tot overlijden. Meestal geldt dat de verzekering duurder wordt naarmate de looptijd korter is.

Kinderen laten meeverzekeren

Heb je kinderen en wil je deze meeverzekeren? Bij veel uitvaartverzekeraars kan je je kinderen gratis meeverzekeren. Tot welke leeftijd zij kosteloos meeverzekerd zijn, hangt af van de verzekeraar. Bij sommige verzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd, bij andere verzekeraars zelfs tot 21 jaar oud. Op de pagina uitvaartverzekering en kind vind je meer informatie over het meeverzekeren van je (ongeboren)kind.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.