Spaarrente vergelijken

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  9 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Snel navigeren naar


  Waarom rente vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Vind de hoogste spaarrente

  Het lijkt misschien handig en gemakkelijk om je spaarrekening te openen bij dezelfde bank als je betaalrekening. Het nadeel hiervan is dat je bij deze banken vaak een veel lagere spaarrente krijgt dan bij kleinere spaarbanken. En dat is zonde! Daarnaast kan het rentepercentage ook veranderen, waardoor je het ene jaar misschien ineens minder rente krijgt dan het jaar ervoor. Het is daarom een slimme zet om spaarrentes te vergelijken en te kijken of er andere banken zijn die hogere rente aanbieden. Bij ons vind je altijd een overzicht van de actuele spaarrentes van de verschillende banken. Zo weet je dus zeker dat je spaargeld de hoogste rente krijgt.


  Actuele spaarrente

  Door de actuele rente in de gaten te houden, kun je optimaal profiteren van je spaargeld. Hieronder vind je een overzicht van de rente op dit moment.

  Overzicht actuele spaarrente

  Aanbieder Rentepercentage
  Trade Republic Bank 4,00%
  Santander Consumer Finance 3,66%
  OpenBank 3,65%
  Collector 3,32%
  Distingo Bank 3,31%

  Dit zijn de hoogste rentes voor een spaarrekening. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker. De laatste update: 15 mei 2024.

  Wat is spaarrente?

  Spaarrente is eigenlijk gewoon het geld dat banken aan jou betalen als je je geld bij hen op een spaarrekening zet. Het is een soort beloning omdat je je geld bij de bank laat staan. Zo kunnen de banken het weer gebruiken om aan anderen uit te lenen. De rente die je krijgt wordt meestal eens per jaar uitbetaald en is een percentage van het geld dat op je spaarrekening staat.

  Voorbeeld van spaarrente

  Stel je voor: je hebt €10.000 op je spaarrekening staan en de rente die je krijgt is 1%. Aan het einde van het jaar ontvang je dan €100 rente. Dit bedrag wordt aan je spaargeld toegevoegd.

  geld sparen

  Hoe werkt spaarrente?

  Het rentetarief of rentepercentage wordt door de banken vastgesteld. Dit is op basis van verschillende factoren, zoals de rentetarieven op de geldmarkt, de vraag naar leningen en spaarrekeningen en de kosten die de bank maakt.

  Bij een deposito staat het rentepercentage vast, maar bij een spaarrekening is de rente variabel. Dit betekent dat banken het percentage elk moment kunnen aanpassen.


  Tips voor het hoogste rendement

  Bij een vrij opneembare spaarrekening kan de rente dus op elk moment veranderen. Wanneer de rente stijgt heb je hier profijt van. Maar daalt de rente, dan verlies je een deel van het rendement. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je spaargeld kunt halen. Je kunt zelf eenvoudig je rendement berekenen met behulp van de tool op onze pagina rendement berekenen.

  1. Kies de juiste spaarvorm

  1. Kies de juiste spaarvorm

  Elke spaarvorm heeft een aantal voordelen en nadelen. Bedenk wat jouw spaardoel is en welke spaarvorm hier het beste bij past. Vaak geldt: hoe meer beperkingen een spaarrekening heeft, hoe hoger de spaarrente.

  2. Vergelijk aanbieders

  2. Vergelijk aanbieders

  Door goed naar de voorwaarden en rentetarieven van verschillende aanbieders te kijken, vind jij de beste optie voor jouw spaargeld. Bij sommige banken krijg je bijvoorbeeld bij een deposito een maandelijkse rente-uitkering, waardoor je een hoger rendement behaalt.

  3. Verspreid je spaargeld

  3. Verspreid je spaargeld

  Je kunt ervoor kiezen om een deel van je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening te zetten en een deel op een deposito. Zo kun je altijd geld opnemen via de vrij opneembare rekening, maar behaal je wel het hoogste rendement door de vaste rente van een deposito.

  Sparen met de hoogste rente begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk spaarrente

  Rente bij deposito

  Bij een deposito spreek je met de bank af dat je je spaargeld een aantal maanden of jaren laat staan. Tijdens deze looptijd kun je geen geld opnemen. Maar omdat deze manier van sparen de bank zekerheid biedt, krijg je een hogere rente dan bij een gewone spaarrekening.

  Spaarrente deposito’s vergelijken

  Wil je de spaarrente van deposito’s vergelijken? Dat kan ook in onze vergelijker! Selecteer links in het menu “Deposito Sparen” en je ziet direct een overzicht van de banken die deposito’s aanbieden.

  tip

  Goed om te weten

  Wil je tussentijds geld opnemen? Dan betaal je hier bij een deposito vaak een boete voor. Denk dus goed na over hoe lang je het spaargeld wil en kan laten staan.


  Hoogste spaarrente vergelijken

  Je kunt het meeste uit je spaargeld halen door op de hoogte te blijven van de actuele rente. Vergelijk regelmatig verschillende aanbieders en bekijk hun rentetarieven. Via onze vergelijker kun je gemakkelijk de bank vinden met de hoogste rente en hier een spaarrekening aanvragen.

  Veelgestelde vragen

   Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

   Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

   Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

   Met een (internet)spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Het staat je vrij om geld over te maken naar je betaalrekening. Met een deposito kan dat vaak niet. Het geld kan je niet overboeken, of je moet hiervoor een boete betalen. Daartegenover krijg je vaak wel een hogere rente.

   Wat is depositogarantiestelsel?

   Een depositogarantiestelsel is een regeling die ervoor zorgt dat jij je spaargeld terugkrijgt indien de bank failliet gaat. Het depositogarantiestelsel in Nederland en andere EU-landen beschermt je spaargeld tot € 100.000.

   Is sparen wel verstandig?

   Sparen was langere tijd wat minder aantrekkelijk. Mede door de opgelopen kapitaalmarkt zijn de spaarrentes weer flink gestegen waardoor het afsluiten van een spaarrekening de afgelopen tijd wederom aantrekkelijk is geworden. Belangrijke redenen om te sparen zijn het opbouwen van een financiële buffer, het bewerkstelligen van persoonlijke spaardoelen en het profiteren van vermogensopbouw.

   Wanneer wijzigt de rente?

   Het is moeilijk om een exacte verwachting te geven voor de stijging van spaarrentes. Enkele factoren die invloed hebben op de toekomstige rentetarieven zijn economische groei, inflatie en het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten