Deposito rente vergelijken

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  5 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Snel navigeren naar


  Waarom deposito vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Wat is een deposito?

  Via een depositorekening spaar je geld bij de bank voor een vaste periode tegen een vaste rente. Hoe lang de looptijd is, spreek je bij het openen van de rekening af – meestal gaat het om enkele maanden of jaren. Omdat de bank op deze manier zekerheid heeft, krijg jij daar een hoge rente voor terug. Maar let op, want daar staan wel een aantal voorwaarden tegenover. Zo geldt voor een spaardeposito vaak een minimale, eenmalige inleg, mag je jouw spaargeld niet tussentijds of vervroegd opnemen en hanteert de bank verschillende manieren van rente uitkeren. Meer hierover lees je op deze pagina.


  Deposito rente vergelijken

  Hoe hoger de looptijd van jouw depositorekening is, hoe meer zekerheid de bank heeft. Hierdoor geldt dus ook: hoe langer jij je geld vastzet, hoe meer rente de bank met jou kan afspreken. De looptijd van een depositospaarrekening begint al bij 3 maanden (de kortetermijnspaardeposito’s), en de langste looptijd is 25 jaar (de langetermijnspaardeposito’s). De meest gekozen termijndeposito’s hebben een looptijd van 1, 2 of 3 jaar. Je geld staat gedurende die tijd vast, waardoor je er een leuke rente aan over houdt én genoeg tijd hebt om die ene grote aankoop of lange reis bij elkaar te sparen.

  Kies de juiste looptijd

  Bedenk dus goed hoe lang jij je geld kunt missen, en hoeveel rente je daarvoor terugkrijgt. Bij Overstappen.nl raden wij je aan de verschillende looptijden en bijbehorende deposito rentes met elkaar te vergelijken, omdat banken regelmatig hun rentes aanpassen. Dit betekent ook dat de grootste banken niet altijd de hoogste rente bieden.

  geld sparen

  Actuele deposito rente

  Hieronder vind je een overzicht van de hoogste actuele deposito rentes van dit moment.

  Hoogste deposito rentes van dit moment

  Aanbieder Hoogste rente
  Haitong Bank 3,65%
  Banca Progetto 3,60%
  CA Auto Bank 3,55%
  Fjord Bank 3,55%
  SME Bank 3,55%

  De rente is gebaseerd op een inleg van € 50.000 met een looptijd van 1 jaar. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker. De laatste update: 15 mei 2024.


  Deposito vergelijken: waarop letten?

  Voordat je begint met het vergelijken van deposito’s, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Bij een deposito stelt de bank namelijk voorwaarden en zijn er andere zaken om rekening mee te houden. Wij zetten dit voor je op een rijtje:

  1. Minimuminleg

  1. Minimuminleg

  Bij de meeste banken kun je pas vanaf een bepaald bedrag een spaardepositorekening openen. Denk goed na over dit startbedrag, want je kunt maar één keer inleggen!

  2. Tussentijds opnemen

  2. Tussentijds opnemen

  Als je halverwege je looptijd toch ineens geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat jouw auto onverwachts kapot is gegaan, kun je helaas tussentijds geen geld opnemen. Sommige banken rekenen hier een boete voor. Ook zijn er banken die een uitzondering kunnen maken, bijvoorbeeld wanneer je gaat trouwen, een huis koopt of als de rekeninghouder helaas overlijdt.

  3. Uitkering van rente

  3. Uitkering van rente

  Hoe de bank jouw rente uitkeert, verschilt. Je hebt meestal de keuze tussen rente bijschrijven of rente tussentijds uitkeren. De frequentie die de bank hierbij aanhoudt varieert ook van maandelijks tot jaarlijks, en in bepaalde gevallen keert de bank de rente pas uit zodra de looptijd van het deposito voorbij is. Als klant heb je hierin soms een keuze – denk hier goed over na, want als je eenmaal hebt gekozen, kun je vaak niet (kosteloos) meer terug!

  4. Groen spaardeposito

  4. Groen spaardeposito

  Als jij milieu en duurzaamheid belangrijk vindt, kun je bij enkele banken ook een groen spaardeposito afsluiten. Jouw spaargeld investeert de bank vervolgens in groene en duurzame projecten, zoals zonnepanelen, windturbines of duurzame woningbouw. Bovendien kun je hier belastingvoordeel uit halen, omdat de Belastingdienst dit als groene belegging ziet.

  Sparen met de hoogste rente begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk spaarrente

  Spaardeposito of spaarrekening?

  Het grootste verschil tussen een spaardeposito en een spaarrekening is de flexibiliteit. Waar je bij een spaarrekening altijd geld kunt storten en opnemen, staat jouw spaargeld bij een deposito vast. Het voordeel daarvan is dat ook jouw rente vaststaat, in tegenstelling tot een variabele rente bij een spaarrekening, en dat je er niks van merkt als de rente daalt. Stijgt de rente? Dan profiteer je daar bij een depositospaarrekening helaas niet van.


  Depositogarantiestelsel

  Net als bij een normale spaarrekening, zijn de meeste deposito’s in Nederland beschermd door de Nederlandse Depositogarantie van De Nederlandsche Bank. Mocht een bank failliet gaan, dan krijg jij je gespaarde geld tot 100.000 euro gegarandeerd terug. Meer informatie hierover vind je op onze pagina depositogarantiestelsel.

  Achtergestelde deposito

  Een achtergestelde deposito heeft een nóg hogere rente dan een gewoon deposito. Als je deze rekening opent, neem je echter wel veel risico, omdat dit deposito niet onder het depositogarantiestelsel valt. Gaat jouw bank failliet? Als spaarder via een achtergestelde deposito sta jij achteraan in de rij bij het terugvorderen van je geld.

  depositogarantiestelsel

  Meer informatie over spaarrekening vergelijken

  Weet jij nog niet zeker of je voor een ‘normale’ spaarrekening of voor een depositospaarrekening moet kiezen? Wij nemen je graag mee in alle mogelijkheden, zodat je een duidelijk beeld hebt van de verschillen en voor- en nadelen als het gaat om sparen. Via onze vergelijker ontdek je bovendien wat per rekening de goedkoopste en meest winstgevende opties zijn binnen jouw spaarwensen en –behoeften. Op Overstappen.nl kun je ook verder lezen over sparen voor jouw kind, zakelijk sparen en gezamenlijk sparen. Heb je al een keuze gemaakt? Op onze pagina over spaarrekening openen leggen wij uit hoe je dit het beste kan doen.

  Veelgestelde vragen

   Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

   Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

   Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

   Met een (internet)spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Het staat je vrij om geld over te maken naar je betaalrekening. Met een deposito kan dat vaak niet. Het geld kan je niet overboeken, of je moet hiervoor een boete betalen. Daartegenover krijg je vaak wel een hogere rente.

   Wat is depositogarantiestelsel?

   Een depositogarantiestelsel is een regeling die ervoor zorgt dat jij je spaargeld terugkrijgt indien de bank failliet gaat. Het depositogarantiestelsel in Nederland en andere EU-landen beschermt je spaargeld tot € 100.000.

   Is sparen wel verstandig?

   Sparen was langere tijd wat minder aantrekkelijk. Mede door de opgelopen kapitaalmarkt zijn de spaarrentes weer flink gestegen waardoor het afsluiten van een spaarrekening de afgelopen tijd wederom aantrekkelijk is geworden. Belangrijke redenen om te sparen zijn het opbouwen van een financiële buffer, het bewerkstelligen van persoonlijke spaardoelen en het profiteren van vermogensopbouw.

   Wanneer wijzigt de rente?

   Het is moeilijk om een exacte verwachting te geven voor de stijging van spaarrentes. Enkele factoren die invloed hebben op de toekomstige rentetarieven zijn economische groei, inflatie en het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten