Greenchoice | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

Greenchoice energie

Contactgegevens
010-4782326
info@greenchoice.nl
www.greenchoice.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Greenchoice

Greenchoice is een Rotterdamse energieleverancier met 250 mederwerkers en is in 2001 opgericht. Inmiddels is deze leverancier uitgegroeid tot een van de grootste duurzame spelers in Nederland en levert aan meer dan 400.000 huishoudens energie. Greenchoice stimuleert het gebruik van duurzame energie en streeft naar een goede, eerlijke service waarbij de klant centraal staat. In 2019 nam Greenchoice energieleverancier Huismerk Energie over.

Snel navigeren naar

Tarieven Greenchoice

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Greenchoice

Product Tarief
Stroom enkel € 0,350
Stroom normaal € 0,377
Stroom dal € 0,323
Gas € 1,505
Terugleververgoeding € 0,080

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 5 juni 2024

Aanbiedingen Greenchoice

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Greenchoice zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Greenchoice

Soort product Groene Stroom Consument Groene Stroom Zakelijk
70% Windenergie NL 39% Windenergie NL
32,7% Zonne Energie NL 20,3% Windenergie EU
8% Biomassa NL 51% Biomassa NL
22% Zonne energie NL 10% Zonne energie NL
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Greenchoice

Samen naar een duurzame wereld

Greenchoice en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Greenchoice krijgt van WISE een 9,9.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie en focust zich minder op de daadwerkelijke herkomst van de energie

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Greenchoice. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Greenchoice stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Greenchoice de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Greenchoice op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Greenchoice is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Greenchoice een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Greenchoice, digitaal of schriftelijk een bevestiging van je aanvraag via.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Greenchoice.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Greenchoice je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van Greenchoice. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen van 400 euro.

  Hoe regelt Greenchoice het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt historisch bepaald.
  Greenchoice schrijft elke 6e van de maand het maandbedrag via automatische incasso af. Je kan als consument niet per factuur betalen bij Greenchoice.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf doen tot een minimum van 25 euro per maand.

  Heeft Greenchoice een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van Greenchoice?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens Greenchoice
  Telefoonnummer: 010-8500661
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag [tijden]E-mail:zakelijk@greenchoice.nl

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Greenchoice zijn exclusief btw.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te mailen naar: zakelijk@greenchoice.nl.