Innova Energie

energieleverancier Innova energie

Contactgegevens
088-5454243
info@innovaenergie.nl
www.innovaenergie.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Innova Energie

De Haagse energiemaatschappij Innova Energie B.V. werd in 2010 opgericht vanuit het backoffice bedrijf wat energieleveranciers ondersteuning bood. De focus ligt in het begin voornamelijk op de zakelijke markt, maar sinds 2018 levert Innova Energie ook energie aan de consumentenmarkt. Innova Energie heeft vier kernwaardes: Makkelijk, Duurzaam, Besparen met een vleugje innovatie. De willen duurzame innovatieve oplossingen makkelijk maken, waardoor er energie, tijd en geld kan worden bespaard.

Snel navigeren naar

Tarieven Innova

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Innova

Product Tarief
Stroom enkel € 0,316
Stroom normaal € 0,329
Stroom dal € 0,309
Gas € 1,405
Terugleververgoeding € 0,050

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 4 april 2024

Aanbiedingen Innova Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Innova Energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Innova Energie

Soort product Elektriciteit Nederlands Opgewekt Innova Energie Elektriciteit
93,88% Wind NL 2,38% Hernieuwbaar NL
6,12% Zon NL 98,61% Hernieuwbaar Buitenland
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Innova Energie

Samen naar een duurzame wereld

Innova Energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Innova Energie krijgt van WISE een 4,0.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Innova Energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Innova Energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Innova Energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Innova Energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Innova Energie is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Innova Energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Innova Energie binnen 6 a 7 dagen een bevestiging van je aanvraag via e-mail.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Innova Energie.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Innova Energie je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van Innova Energie. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen.

  Hoe regelt Innova Energie het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt historisch bepaald.
  Innova Energie schrijft elke 15e of 27e van de maand het maandbedrag via automatsiche incasso af. Je kan de afschrijfdatum aanpassen via Mijn Innova Energie. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze € 3,02 administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je online met maximaal 15% verhogen of verlagen. Als je de klantenservice belt is er meer mogelijk.

  Heeft Innova Energie een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien

  Wanneer zijn de daluren van Innova Energie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.