Auto Financieren? | Geld lenen voor een auto | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Auto financieren

Vind de meest voordelige autolening voor jouw situatie
Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3381 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 minuten geleden
  Heel snel ,makkelijk tegen verwachting…

  Heel snel ,makkelijk tegen verwachting in en na 40 jaar dan toch de overstap van energiemaatschappij gewaagd.

  Ed Beemsterboer
  Star on Star on Star on Star on Star on
  19 minuten geleden
  Is gemakkelijk via overstappen.nl bij…

  Is gemakkelijk via overstappen.nl bij Mega aan te vragen. Nu nog de uitvoering van Mega afwachten.

  Cynthia Bangma
  Star on Star on Star on Star on Star on
  56 minuten geleden
  gemakkelijk

  Het is nog een beetje vroeg om definitief te oordelen, maar proces was overzichtelijk.

  EJG
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3381 reviews

  Wil je een nieuwe auto kopen, maar lukt het je niet om deze te financieren met spaargeld? Geld lenen om de auto te bekostigen, is dan een oplossing. Er zijn twee soorten leningen die je af kunt sluiten, met verschillende voorwaarden. We vertellen je er hier meer over, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

  Geld lenen voor een auto

  Wil je geld lenen om je auto te betalen? Dan kan je kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij vertellen je hieronder meer over beide leningen. Wil je weten of je een lening af kan sluiten als je geen vast contract hebt of een negatieve BKR-registratie? Die info vind je op de geld lenen pagina.

  Voorbeeld Lenen

  Jasper koopt zijn nieuwe Volkswagen Golf voor € 16.377. De rente is 7% en de termijn is 5 jaar. Hij betaalt 329 per maand. Na 5 jaar is de lening afbetaald. Hij betaalt daarnaast per maand nog 47 wegenbelasting. Hij besluit zijn auto allrisk te verzekeren voor € 47,12 per maand. Ook reserveert hij per maand hij € 60 voor onderhoud.
  Totale kosten per maand: € 483

  Auto financieren met een persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening is het meest geschikt als je een lening wilt afsluiten om je auto te financieren. Bij deze lening krijg je eenmalig een vast bedrag, het is niet mogelijk om meer geld bij te lenen. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente aan de kredietverstrekker. De rente en looptijd van de lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

  Je moet minimaal €2.500 lenen en het maximum is €75.000. Nadelen van deze lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijd wilt aflossen. Daarnaast is de rente vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Auto financieren met een doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is geschikt als je niet precies weet hoeveel geld je nodig gaat hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je wil lenen voor een verbouwing. De looptijd en rente van deze lening zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan maximaal tot €75.000 aan geld lenen. Als je te weinig geld hebt geleend, kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

  De nadelen van deze lening zijn dat het rentepercentage wisselt en je al snel meer geld leent dan eigenlijk de bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Een auto financieren zonder vast contract

  Vroeger kon je alleen geld lenen als je een vast contract had, maar dat is nu niet meer zo. Omdat vaste contracten niet meer zo vanzelfsprekend zijn als vroeger, kan je nu ook geld lenen als je een tijdelijk contract hebt. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je moet minimaal 25 jaar oud zijn;
  • Je mag geen BKR registratie op je naam hebben staan;
  • Je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever (duur afhankelijk van aanbieder).

  Mocht je niet aan het laatste punt voldoen, kan je je werkgever vragen om een intentieverklaring. Je werkgever geeft in deze verklaring aan dat ze bereid zijn om je een vast contract te bieden, mochten de huidige omstandigheden niet veranderen.

  Een auto financieren met een negatieve BKR-registratie

  Als je een lening afsluit, geeft de kredietverstrekker dit door aan de BKR. Het BKR is een informatiesysteem waarin alle kredieten geregistreerd worden. Als je geen betalingsachterstand hebt, heb je een positieve registratie. Heb je meer dan twee maanden betalingsachterstand, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een lening afsluiten als je een negatieve BKR-registratie hebt is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je een aanbieder hebt gevonden die je geld wilt lenen, moet je er wel op rekenen dat ze een hoger rentepercentage zullen vragen dan als je een positieve BKR-registratie hebt.

  Auto financieren

  Wij vergelijken de volgende aanbieders


  Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening voor een auto?

  Een lening kan behoorlijke impact hebben als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen. Bereid je daarom goed voor en kies voor de optie die het best bij je past. Hieronder lees je de belangrijkste tips voor een verantwoorde lening.

  Wat kun je missen?

  Bedenk eerst of je het leenbedrag iedere maand kunt missen. Heb je nu al moeite rond te komen, dan is een extra lening misschien geen goed idee.

  Wat kun je maximaal lenen?

  Alle kredietverstrekkers hebben dezelfde normen om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Het heeft dus weinig zin om bij meerdere kredietverstrekkers een lening aan te vragen. Deze normen zijn bedoeld om te voorkomen dat je je lening niet terug kunt betalen.

  Hoe lang gaat je auto mee?

  Niets is zuurder dan betalen voor een lening als de auto al naar de schroothoop is. Verwacht je dat de auto die je op het oog hebt, nog vijf jaar meegaat? Financier dan zeker niet langer dan 5 jaar!

  Vergelijk de voorwaarden

  Natuurlijk vergelijk je het rentepercentage, maar let op het aantal maanden waarin je wilt aflossen, of een overlijdensrisicoverzekering verplicht is en de mogelijkheid om boetevrij te kunnen aflossen.

  Verzeker je auto allrisk

  Je wilt natuurlijk niet dat je het risico loopt op een ongeluk waarbij je auto total los is als je nog betaalt voor je lening. Daarom is het slim om je auto allrisk te verzekeren als je je auto financiert. Klik hier om een voordelige all risk verzekering af te sluiten.

  Extra tips bij het afsluiten van een autolening

  • Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  • Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  • Let goed op de kleine lettertjes;
  • Een persoonlijke lening is de beste leenvorm als je een auto gaat financieren;
  • Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
  • Een autolening afsluiten bij een autodealer is handig, maar vaak niet de goedkoopste optie.
  • Controleer daarom altijd of je ergens anders goedkoper uit bent, voordat je de lening afsluit.

   


  Waarom geld lenen bij Overstappen.nl?

  • Verantwoord geld lenen

   Verantwoord geld lenen

   Officieel geregistreerd bij de Autoriteit van Financiële Markten (AFM)

  • Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse kredietverstrekkers

  • Onze experts staan voor je klaar

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze experts in Lenen

  Andere vormen om je auto te financieren

  Kopen op afbetaling of financial lease

  Veel autoverkopers bieden kopen op afbetaling aan. Kopen op afbetaling heet ook wel gespreid betalen of in termijnen betalen. Je betaalt je auto dan niet in één keer maar in delen gespreid over een langere periode. Vaak is er sprake van een slottermijn: een groot bedrag ineens aan het einde van de looptijd. Dat kan best aantrekkelijk zijn, maar vergelijk goed en lees ook de kleine lettertjes. Word jij de eigenaar van de auto of blijft de garage eigenaar? Vraag je ook af of de slottermijn nog in verhouding staat tot de waarde van de auto op het moment dat de slottermijn betaald moet worden. En vergeet niet te sparen voor de slottermijn.

  Voorbeeld kopen op afbetaling

  Jasper koopt zijn nieuwe Volkswagen Golf voor € 16.377 op afbetaling. Hij betaalt € 13.127 achteraf. De rente is 11% en de termijn is 5 jaar. De slottermijn is € 3250. Hij betaalt € 285 per maand. Na 5 jaar is de lening afbetaald en betaalt hij de slottermijn. De auto is nu helemaal afbetaald. Hij betaalt daarnaast per maand nog €47 wegenbelasting. Hij besluit zijn auto allrisk te verzekeren voor € 47,12 per maand. Ook reserveert hij € 60 voor onderhoud per maand.
  Totale kosten per maand:€ 493,17

  Leasen

  Leasen ligt dichter bij huren dan kopen, maar er zijn wel veel meer voorwaarden aan verbonden. Ook bij leasen is er meestal sprake van een slottermijn waartegen je de auto kunt kopen of je kunt de auto inleveren bij de leasemaatschappij. Bij leasen is vaak ook de verzekering, wegenbelasting en onderhoud inbegrepen. Soms kun je een bedrag vooruit betalen. Dat scheelt je flink in je maandlasten. Let ook bij lease op de kleine lettertjes: vaak betaal je een eigen risico voor schades en moet je alle schades, ook de kleine krasjes, laten maken als je de auto zonder kosten wil inleveren en als je meer kilometers rijdt dan afgesproken, tikt dat ook behoorlijk aan. Tot slot, leasen lijkt voordeliger vanwege het lagere maandtotaal, maar als je leent voor je auto heb je de auto nog aan het eind van de looptijd, bij lease natuurlijk niet.

  Voorbeeld Lease

  Jasper least zijn Volkswagen Golf voor €369 – €639 per maand. Het bedrag is afhankelijk van de looptijd van de leaseperiode en van het aantal kilometers dat hij rijdt. Alle kosten voor onderhoud, wegenbelasting, verzekering zijn hierbij inbegrepen.
  € 369 is het leasebedrag voor 10.000 kilometer per jaar en een leaseperiode van 48 maanden. € 639 is het leasebedrag voor 30.000 kilometer per jaar en een leaseperiode van 24 maanden.


  Verschillende financieringsvormen vergelijken

  Hieronder vind je een tabel waarbij de verschillende financieringsvormen voor een auto zijn vergeleken.

  Verschillen financieringsvormen auto

  kostenpost lenen lease* financial lease
  aankoopbedrag € 16.377,00 € 16.377,00
  slottermijn € 3.250,00
  annuiteit € 329,00 € 285,00
  wegenbelasting € 47,00 € 47,00
  onderhoud € 60,00 € 60,00
  verzekering all risk € 47,00 € 47,00
  reservering slottermijn € 0,00 € 54,17
  totaal € 483,00 € 369- € 504* € 493,17

  *kosten afhankelijk van looptijd en kilometrage

  Gecontroleerd door
  Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
  Eva van Erk
  Zorgverzekering- en kredietexpert
  8 minuten 14-06-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten