Geld lenen kost geld

Auto financieren

Vind de meest voordelige autolening voor jouw situatie
Vergelijk leningen

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,3%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3077 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 uur geleden
  makkelijke sitealles goed geregeld

  makkelijke site

  mevrouw van Gils
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Grote selectie

  Grote selectie aanbiedingen, intuïtieve bediening, snel.

  M.
  Star on Star on Star on Star on Star off
  12 uur geleden
  Simpel service voor overstappen

  Simpel service voor overstappen

  Theo Hoeks
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3077 reviews

  Wil je een nieuwe auto kopen, maar lukt het je niet om deze te financieren met spaargeld? Geld lenen om de auto te bekostigen, is dan een oplossing. Er zijn twee soorten leningen die je af kunt sluiten, met verschillende voorwaarden. We vertellen je er hier meer over, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

  Hoe kan ik mijn auto financieren?

  Wil je geld lenen om je auto te betalen? Dan kan je kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij vertellen je hieronder meer over beide leningen. Wil je weten of je een lening af kan sluiten als je geen vast contract hebt of een negatieve BKR-registratie? Die info vind je op de geld lenen pagina.

  Auto financieren met een persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening is het meest geschikt als je een lening wilt afsluiten om je auto te financieren. Bij deze lening krijg je eenmalig een vast bedrag, het is niet mogelijk om meer geld bij te lenen. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente aan de kredietverstrekker. De rente en looptijd van de lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

  Je moet minimaal €2.500 lenen en het maximum is €75.000. Nadelen van deze lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijd wilt aflossen. Daarnaast is de rente vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Auto financieren met een doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is geschikt als je niet precies weet hoeveel geld je nodig gaat hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je wil lenen voor een verbouwing. De looptijd en rente van deze lening zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan maximaal tot €75.000 aan geld lenen. Als je te weinig geld hebt geleend, kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

  De nadelen van deze lening zijn dat het rentepercentage wisselt en je al snel meer geld leent dan eigenlijk de bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Een auto financieren zonder vast contract

  Vroeger kon je alleen geld lenen als je een vast contract had, maar dat is nu niet meer zo. Omdat vaste contracten niet meer zo vanzelfsprekend zijn als vroeger, kan je nu ook geld lenen als je een tijdelijk contract hebt. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je moet minimaal 25 jaar oud zijn;
  • Je mag geen BKR registratie op je naam hebben staan;
  • Je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever (duur afhankelijk van aanbieder).

  Mocht je niet aan het laatste punt voldoen, kan je je werkgever vragen om een intentieverklaring. Je werkgever geeft in deze verklaring aan dat ze bereid zijn om je een vast contract te bieden, mochten de huidige omstandigheden niet veranderen.

  Een auto financieren met een negatieve BKR-registratie

  Als je een lening afsluit, geeft de kredietverstrekker dit door aan de BKR. Het BKR is een informatiesysteem waarin alle kredieten geregistreerd worden. Als je geen betalingsachterstand hebt, heb je een positieve registratie. Heb je meer dan twee maanden betalingsachterstand, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een lening afsluiten als je een negatieve BKR-registratie hebt is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je een aanbieder hebt gevonden die je geld wilt lenen, moet je er wel op rekenen dat ze een hoger rentepercentage zullen vragen dan als je een positieve BKR-registratie hebt.

  Auto financieren

  Tips bij het afsluiten van een autolening

  • Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  • Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  • Let goed op de kleine lettertjes;
  • Een persoonlijke lening is de beste leenvorm als je een auto gaat financieren;
  • Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
  • Een autolening afsluiten bij een autodealer is handig, maar vaak niet de goedkoopste optie. Controleer daarom altijd of je ergens anders goedkoper uit bent, voordat je de lening afsluit.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.