Geld lenen kost geld

DEFAM

Contactgegevens
030 - 659 66 00
info@defam.nl
www.defam.nl
Vergelijk leningen

Snel navigeren naar

Over DEFAM

DEFAM, opgericht in 1982, is één van de grootste bedrijven die leningen verstrekt aan klanten in Nederland. Kredietverstrekker DEFAM is onderdeel van Alfam Consumer Credit, dat weer voor 100% onderdeel uitmaakt van ABN AMRO. Naast het label DEFAM is er ook DEFAM Premium. Beide labels bieden haar kredietproducten uitsluitend aan via financiële adviseurs. Het is als consument dus niet mogelijk om rechtstreeks bij DEFAM (Premium) een lening af te sluiten. Door een vergelijking te maken via Overstappen.nl kun je wel een lening bij DEFAM aanvragen. Zo zie je ook welke kredietverstrekker het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Leenrente bij DEFAM

In de tabel zie je de meest gekozen leenbedragen en minimale rentepercentages van DEFAM, die gebaseerd zijn op een looptijd van 60 maanden. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker.

Leenbedrag Rente
€ 5.000 11,1%
€ 10.000 9,0%
€ 15.000 7,8%
€ 25.000 7,8%
€ 35.000 7,8%
€ 50.000 7,5%

De laatste update: 17 april 2024

Leenrente bij DEFAM Premium

In de tabel zie je de meest gekozen leenbedragen en minimale rentepercentages van DEFAM Premium, die gebaseerd zijn op een looptijd van 60 maanden. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker.

Leenbedrag Rente
€ 10.000 8,8%
€ 15.000 7,5%
€ 25.000 7,1%
€ 35.000 7,1%
€ 50.000 7,1%

De laatste update: 17 april 2024

Soorten leningen bij DEFAM

DEFAM biedt verschillende soorten leningen aan:

Persoonlijke Lening

De persoonlijke lening van DEFAM is het meest geschikt voor een eenmalige uitgave. Van te voren worden er duidelijke afspraken gemaakt over de hoogte, de rente en de looptijd van de lening. De rente blijft hetzelfde gedurende de aflosperiode. Je betaalt het geleende bedrag in vaste maandbedragen af. De bedragen die je aflost kunnen niet opnieuw opgenomen worden. Aan het einde van de looptijd heb je de gehele lening afgelost.

WoonLening

Voor een eenmalige uitgave aan je eigen huis heeft DEFAM een aparte lening ontwikkeld genaamd WoonLening. Deze lening kun je gebruiken bij een verbouwing of vervanging van je keuken of badkamer.

GreenLoans

Wil je graag investeren in het verduurzamen van je eigen huis, dan kun je een GreenLoans Lening aanvragen. Deze lening is ontwikkeld voor een eenmalige uitgave voor het verduurzamen van je eigen huis. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen of het isoleren van je zolder.

Doorlopend krediet bij DEFAM

Zowel Overstappen.nl als DEFAM biedt op dit moment geen doorlopend krediet meer aan. Op verzoek van de ACM (de Autoriteit Financiële Markten) mogen kredietverstrekkers minder tot geen doorlopende kredieten verstrekken. De veel te flexibele leenvorm, kent namelijk te veel risico’s die jou in financiële problemen kan brengen. Lees hier meer over op doorlopend krediet.

Hoeveel geld kan je maximaal lenen bij DEFAM?

Hoeveel je maximaal kunt lenen bij DEFAM, hangt vooral af van je inkomen en vaste lasten. Om te voorkomen dat je door een lening in de financiële problemen komt, berekenen kredietverstrekkers hoeveel je maximaal kunt lenen bij jouw financiële situatie. Hiervoor hanteren DEFAM en alle andere kredietverstrekkers dezelfde rekenregels. Deze regels hebben wij verwerkt in onze maximale lening calculator. Zo kun je direct berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen bij DEFAM.

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlDEFAM
Vergelijken van kredietverstrekkerspluspuntminpunt
Aanvraag controlerenpluspuntminpunt
Eerste beoordelingsgesprekpluspuntminpunt
BKR-toetsing en controle leencapaciteitpluspuntminpunt
Aanvraag opsturenpluspuntminpunt
Offerte aanmakenminpuntpluspunt
(Digitale) Offerte opsturen naar klantpluspuntminpunt
Uitbetaling (maandelijkse) leningminpuntpluspunt
Beheren en afhandeling van de leningminpuntpluspunt
Nabellen over lening en aflossingpluspuntminpunt 

Wat te doen als je bij DEFAM bent afgewezen?

Wil je geld lenen, maar is je lening bij DEFAM afgewezen? Dan kun je proberen ergens anders een lening af te sluiten. Dat doe je heel eenvoudig door op Overstappen.nl een vergelijking te maken. Zo kun je de beste lening en kredietverstrekker vinden die bij jouw persoonlijke situatie past.

Vergelijk alle leningen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Je kan bij ons leningen vergelijken en vrijblijvend een offerte opvragen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.