Hoogste spaarrente

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3151 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 uur geleden
  De informatie is duidelijk en…

  De informatie is duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Goede vergelijking mogelijk.

  P.J. Lettink-Rabouw
  Star on Star on Star on Star on Star off
  17 uur geleden
  Vlotte overstap

  Duidelijke informatie over levering en prijsstelling. Transparant proces van overstappen zonder onduidelijkheden.

  Klant
  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  fijne overzichten

  fijne overzichten, goede deals, makkelijk overstappen

  Mevrouw Reynhout
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3151 reviews

  Snel navigeren naar

  Hoogste spaarrente Nederland

  De rente verschilt per bank en kan door de banken zelf aangepast worden. Bij een vrij opneembare spaarrekening is de rente variabel en kan dit gedurende het jaar verhoogd of verlaagd worden. Bij een deposito staat de rente vast. Om het meeste uit je spaargeld te halen, is het verstandig om verschillende banken en hun spaarrente te vergelijken.

  In Nederland ligt de hoogste spaarrente vaak lager dan in het buitenland. De hoogste spaarrente in Nederland ooit was in 1980: de rente was toen 11,6%. De rente was in die tijd veel hoger vergeleken met de actuele spaarrente vanwege de hoge inflatie. De hoogste spaarrente is nu 4,00% bij Trade Republic Bank.

  Wil je weten welke banken de hoogste rente bieden? Kijk in het overzicht van onze vergelijker.

  Hoogste spaarrentes van dit moment

  Aanbieder Hoogste rente
  Trade Republic Bank 4,00%
  Santander Consumer Finance 3,66%
  OpenBank 3,65%
  Collector 3,32%
  Distingo Bank 3,31%

  Dit zijn de hoogste rentes voor een spaarrekening. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker. De laatste update: 15 mei 2024.

  Hoogste deposito rente

  Bij een deposito staat de rente vaak voor langere tijd vast. Hier krijg je soms wel een hogere rente dan bij een vrij opneembare spaarrekening. Ook krijg je vaak een hogere rente wanneer je een langere looptijd voor de spaardeposito kiest. Let hierbij op dat het dus meestal niet mogelijk is om tussentijds geld op te nemen.

  Hieronder vind je een overzicht van de hoogste deposito rentes van dit moment.

  Hoogste deposito rentes van dit moment

  Aanbieder Hoogste rente
  Coop Pank 3,51%
  InBank 3,50%
  OpenBank Welkom 3,45%
  TF Bank 3,45%
  OpenBank 3,40%

  Dit zijn de hoogste rentes voor een spaardeposito. De rente is gebaseerd op een inleg van € 5.000 met een looptijd van 1 jaar. Let op: de rentepercentages kunnen elke dag veranderen. Kijk voor de meest actuele tarieven in onze vergelijker. De laatste update: 15 mei 2024.


  Vind de hoogste rente

  Hoogste rente op je spaarrekening

  Voor de hoogte van spaarrente geldt over het algemeen: hoe meer voorwaarden en beperkingen aan de spaarrekening, hoe hoger de rente die je ontvangt. Wij leggen je per spaarvorm uit hoe het zit met de rente en wat de voor- en nadelen zijn.

  Vrij opneembare spaarrekening

  Een gewone, vrij opneembare spaarrekening heeft nauwelijks beperkingen: je kunt op elk moment geld storten of opnemen. Deze spaarrekening biedt dus veel flexibiliteit, wat een voordeel is voor veel spaarders. Een nadeel bij deze gewone spaarrekening is dat de rente variabel is en dit dus kan dalen of stijgen. Je kunt hierdoor niet inschatten hoe hoog het uiteindelijke rendement na een jaar zal zijn.

  Deposito

  Bij een deposito is de spaarrente hoger en kan deze tussendoor niet veranderen. Je kiest bij een deposito een bepaalde periode waarin je een deel van je spaargeld vastzet. Hoe langer je het geld vastzet, hoe hoger de rente die je ontvangt. Een nadeel is dat je tijdens de looptijd geen geld mag opnemen of bijstorten, of een boete moet betalen wanneer je dit wel wil doen. Je kunt dus het beste voor een deposito kiezen als je zeker weet dat je het geld niet nodig zal hebben.

  Spaarrekening met voorwaarden

  De spaarrekening met voorwaarden is een beetje een tussenvorm. Hier ontvang je een hogere rente dan bij een vrij opneembare spaarrekening, maar er zijn wel bepaalde beperkingen en voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een maximum of minimum saldo
  • Een minimaal bedrag dat je per maand op de rekening moet storten
  • Tussendoor geen geld storten
  • Tussendoor geen geld opnemen of je moet dit van tevoren aanmelden
  tip

  Goed om te weten:

  Vergeet niet om ook naar de voorwaarden te kijken. Per bank kan bijvoorbeeld verschillen hoe vaak de rente wordt uitgekeerd, of er een minimum-inleg is en of je de rente op het deposito of op je tegenrekening ontvangt.


  Waarom spaarrekeningen vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Zo vind je de hoogste rente

  Bij een vrij opneembare spaarrekening kan de rente dus op elk moment veranderen. Wanneer de rente stijgt heb je hier profijt van. Maar daalt de rente, dan verlies je een deel van het rendement. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je spaargeld kunt halen.

  1: Kies de juiste spaarvorm

  1: Kies de juiste spaarvorm

  Elke spaarvorm heeft een aantal voordelen en nadelen. Bedenk wat jouw spaardoel is en welke spaarvorm hier het beste bij past. Vaak geldt: hoe meer beperkingen een spaarrekening heeft, hoe hoger de spaarrente.

  2. Vergelijk aanbieders

  2. Vergelijk aanbieders

  Door goed naar de voorwaarden en rentetarieven van verschillende aanbieders te kijken, vind jij de beste optie voor jouw spaargeld. Bij sommige banken krijg je bijvoorbeeld bij een deposito een maandelijkse rente-uitkering, waardoor je een hoger rendement behaalt.

  3. Verspreid je spaargeld

  3. Verspreid je spaargeld

  Je kunt ervoor kiezen om een deel van je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening te zetten en een deel op een deposito. Zo kun je altijd geld opnemen via de vrij opneembare rekening, maar behaal je wel het hoogste rendement door de vaste rente van een deposito.

  Verantwoord sparen begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk de hoogste spaarrentes

  Welke spaarvorm biedt de hoogste spaarrente?

  De spaarvorm met de hoogste rente kan variëren afhankelijk van de huidige rentetarieven op de financiële markt en het beleid van de banken. Deposito’s met een vaste looptijd van bijvoorbeeld één, twee of drie jaar bieden vaak een hogere spaarrente dan gewone spaarrekeningen. Banken zijn namelijk bereid om hogere rentetarieven te bieden in ruil voor de zekerheid dat ze over het geld beschikken. Houd rekening met de nadelen die we hierboven noemden en bedenk of de hogere rente hier voor jou tegen opweegt. Weet je niet zo goed welke spaarvorm je moet kiezen en wil je meer informatie? Kijk dan op onze pagina Welke spaarrekening past bij mij.

  Veelgestelde vragen

   Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

   Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

   Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

   Met een (internet)spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Het staat je vrij om geld over te maken naar je betaalrekening. Met een deposito kan dat vaak niet. Het geld kan je niet overboeken, of je moet hiervoor een boete betalen. Daartegenover krijg je vaak wel een hogere rente.

   Wat is depositogarantiestelsel?

   Een depositogarantiestelsel is een regeling die ervoor zorgt dat jij je spaargeld terugkrijgt indien de bank failliet gaat. Het depositogarantiestelsel in Nederland en andere EU-landen beschermt je spaargeld tot € 100.000.

   Is sparen wel verstandig?

   Sparen was langere tijd wat minder aantrekkelijk. Mede door de opgelopen kapitaalmarkt zijn de spaarrentes weer flink gestegen waardoor het afsluiten van een spaarrekening de afgelopen tijd wederom aantrekkelijk is geworden. Belangrijke redenen om te sparen zijn het opbouwen van een financiële buffer, het bewerkstelligen van persoonlijke spaardoelen en het profiteren van vermogensopbouw.

   Wanneer wijzigt de rente?

   Het is moeilijk om een exacte verwachting te geven voor de stijging van spaarrentes. Enkele factoren die invloed hebben op de toekomstige rentetarieven zijn economische groei, inflatie en het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten