Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energiebegrippen

« Naar Begrippen

Contract Einde Register (CER)

Het Contract Einde Register (CER) is een centraal register met alle lopende energiecontracten voor gas en elektriciteit van kleingebruikers. Per contract is de energieleverancier, opzegtermijn en einddatum in te zien door energieleveranciers.

Deelnemende energieleveranciers

Praktisch alle energieleveranciers zijn aangesloten op het Contract Einde Register. De leveranciers houden het register bij en maken gebruik van de informatie. Zij kunnen dankzij het Contract Einde Register ervoor zorgen dat je oude energiecontract naadloos op het nieuwe energiecontract aansluit, mits de einddatum van het lopende energiecontract niet te ver in de toekomst ligt.

Uitleg Contract Einde Register

Als je overgaat op een energiecontract van een andere energieleverancier, dan voert de nieuwe leverancier een CER-controle uit. Er wordt hiermee gekeken of de klant nog een lopend energiecontract heeft en wat de einddatum en opzegtermijn hiervan is.

  • Als de einddatum niet te ver in de toekomst ligt, zorgt de nieuwe energieleverancier ervoor dat je pas wordt overgenomen als je huidige energiecontract afloopt.
  • Ligt de einddatum van het contract te ver in de toekomst (deze termijn verschilt per energieleverancier), dan word je direct overgenomen. Je oude energieleverancier brengt je dan een opzegboete in rekening of je krijgt geen welkomstpremie, omdat je het contract niet hebt uitgezeten. Voorkom dus dat je te vroeg overstapt.

Wanneer overstappen?

Heb je een energiecontract lopen en wil je overstappen naar een energiecontract van een andere energieleverancier? De beste termijn om een overstap aan te vragen is 8 tot 6 weken voor de einddatum van het huidige contract. Als je een energiecontract voor onbepaalde tijd heeft, met variabele tarieven, kun je direct via onze energievergelijker overstappen. De nieuwe energieleverancier houdt dan rekening met de opzegtermijn (maximaal 1 maand) van de oude energieleverancier. Je wordt dan overgenomen op de eerst mogelijke datum.

Daniëlle

Daniëlle helpt dagelijks overstappers via mail, telefoon en sociale media. “Hulp nodig bij je overstap? Neem contact met ons op!”

Energie vergelijken

Door energie vergelijken en overstappen van energieleverancier bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Je profiteert als nieuwe klant van actietarieven en/of een aantrekkelijke welkomstpremie. In onze energievergelijker vind je zeer scherpe energiedeals, exclusief verkrijgbaar bij Overstappen.nl.