Grootzakelijk energie vergelijken | Overstappen.nl

Grootzakelijk energie vergelijken

Gebruikt jouw bedrijf veel stroom en/of gas of is er een grootzakelijke aansluiting aanwezig in het bedrijfspand? Dan heb je grootzakelijke energie nodig. Op een grootzakelijk energiecontract kun je veel geld besparen. Door het hoge volume kan een klein prijsverschil al duizenden euro’s per jaar schelen. Wil je meer informatie lees dan verder of maak meteen een vergelijking en kijk welke offerte het beste bij jou bedrijf past!

Ga snel naar

Grootzakelijke energietarieven

Grootzakelijke energiecontracten hebben geen standaard tarieven. Die worden vastgesteld op basis van onder andere je jaarverbruik en de aansluitcapaciteit van je energiemeter(s). Het verschilt dus per bedrijfssituatie welke tarieven je aangeboden krijgt.
 
Zodra je een offerte aanvraagt zal de energieleverancier op basis van jouw verwachtte verbruik jou een aanbieding doen. De energieleverancier maakt een kostenoverzicht van van de huidige energietarieven en de hoeveelheid energie die zij moeten inkopen om jouw bedrijf van energie te kunnen voorzien.

tip

Goed om te weten

Als grootverbruiker betaal je iedere maand voor de energie die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Dit is in tegenstelling tot kleinzakelijk (ZZP en MKB) waarbij je maandelijks een voorschotbedrag op basis van het geschatte verbruik betaalt.

Wanneer ben je grootverbruiker?

Er zijn een aantal manieren waarop je kan uitzoeken of je een grootverbruiker bent. In de basis kan je als uitgangspunt aanhouden dat een grootverbruiker jaarlijks minimaal 100.000 kWh stroom verbruikt en minimaal 40.000 m3 gas.

Weet je (nog) niet hoeveel je verbruik is, dan zijn er vier manieren om er achter te komen of je een grootverbruiker bent:

 1. Wanneer de aansluitingen de onderstaande capaciteiten hebben, val je onder de grootverbruikers en heb je een grootzakelijk energiecontract nodig.
  Stroom: De capaciteit van één van de stroomaansluiting(en) is groter dan 3×80 Ampère
  Gas: De capaciteit van de gasaansluiting is groter dan G40 (meer dan 40m3/uur)
 2. Op een (oude) jaarafrekening kan je de EAN-codes van de aansluitingen vinden. Elke aansluiting in Nederland heeft een unieke EAN-code, deze vul je in op eancodeboek.nl en dan krijg je te zien wat de aansluitcapaciteit van je (kantoor)pand is.
 3. Door contact op te nemen met de netbeheerder van jouw regio. Deze weet precies welke aansluitcapaciteit het (kantoor)pand heeft.
 4. Als grootzakelijke klant ontvang je altijd twee aparte facturen, één voor de netbeheerkosten en één voor het energieverbruik. Ben je een ZZP’er of MKB’er dan ontvang je één factuur waarin alle kosten zijn verwerkt. Je bent dus een grootverbruiker als je twee aparte facturen ontvangt.

Waarom kiezen voor Overstappen.nl

 • Al 14 jaar dé energie-expert

  Al 14 jaar dé energie-expert

  Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

 • Meest complete aanbod

  Meest complete aanbod

  Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

 • Beoordeeld met een 9

  Beoordeeld met een 9

  Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.

Wat is de energiebelasting bij grootzakelijke energie?

De energiebelasting voor grootzakelijke energie is voor de eerste 10.000 kWh stroom gelijk aan die voor kleinzakelijke energie. Naarmate je grootzakelijke energieverbruik toeneemt, nemen de overheidsheffingen per kWh stroom af.

De staffels en bijbehorende tarieven voor stroom

Staffels stroom Energiebelasting stroom
0 t/m 2900 kWh € 0,1088
2901 t/m 10000 kWh € 0,1088
10001 t/m 50000 kWh € 0,09037
50001 t/m 10 mln kWh € 0,03943
> 10 mln kWh € 0,00188

Wat is de energiebelasting bij grootzakelijk gas?

De energiebelasting voor grootzakelijke energie is voor de eerste 170.000 m3 gas gelijk aan die voor kleinzakelijke energie. Naarmate je grootzakelijke energieverbruik toeneemt, nemen de overheidsheffingen per m3 gas af.

De staffels en bijbehorende tarieven voor gas

Staffels Energiebelasting grootzakelijk gas
0 t/m 1000 m3 € 0,58301
1001 t/m 170000 m3 € 0,58301
170001 t/m 1 mln m3 € 0,22378
> 1 mln t/m 10 mln m3 € 0,12855
> 10 miljoen m3 € 0,04886

In vier stappen grootzakelijke offertes vergelijken

Hoe gaat het vergelijken van een grootzakelijk energiecontract? Wij hebben dit in vier simpele stappen op een rijtje gezet!

Stap 1 grootzakelijk vergelijken

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul alle gevraagde gegevens in, ook je bedrijfslocatie en (geschatte) energieverbruik. Vergeet niet op jouw persoonlijke voorkeuren te filteren!

Stap 2 grootzakelijk vergelijken

Stap 2: Vergelijk de offertes

Je krijgt één overzicht van de scherpste offertes specifiek voor jouw bedrijfssituatie.

Stap 3: Krijg vrijblijvend advies

Bekijk rustig het aanbod en vraag vrijblijvend advies van ons. Bel ons op 020-2900 908 en we kijken graag met je mee!

Stap 4: Accepteer de offerte en bespaar

Kies het aanbod dat het beste past bij jouw bedrijf.

Grootzakelijke energieleveranciers

In Nederland zijn er verschillende leveranciers die grootzakelijke energie leveren. Zij hebben hiervoor een aparte vergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Iedere leverancier heeft een ander aanbod en onderscheidt zich in onder andere in service, duurzaamheid en prijs. Hieronder vind je een overzicht van (grootzakelijke) energieleveranciers van Nederland.

Grootzakelijk energieleveranciers

Waarom grootzakelijk energie vergelijken via Overstappen.nl?

Al ruim 11 jaar zijn wij expert op het gebied van energie. Als onafhankelijke vergelijker vergelijken wij contracten van consumenten, MKB en offertes van grootzakelijke energieleveranciers om voor jou het beste aanbod te regelen. Wij vinden het belangrijk dat je hierbij de best mogelijke service krijgt. Daar hoort een uitstekende energievergelijker bij, maar ook betrouwbare informatie en advies. Wil je liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op, zodat wij je telefonisch kunnen adviseren over zakelijke energie. Dat is helemaal kosteloos en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen

  Is het mogelijk om alleen grootzakelijk gas af te nemen?

  Ja, het is mogelijk om alleen grootzakelijk gas af te nemen. Sommige bedrijven hebben voor gas een grootzakelijke aansluiting en voor stroom een kleinzakelijke aansluiting. Andersom is het ook mogelijk om alleen een grootzakelijk contract voor stroom af te nemen.
  In de vergelijker kan je aangeven of je een contract voor stroom én gas wilt of voor alleen stroom of alleen gas.

  Let op: Het kan dan zijn dat je contract voor gas een andere einddatum heeft dan je contract voor stroom.

  Kan ik energie terugleveren met een grootzakelijk energiecontract?

  Ja, je mag energie terug leveren, maar je kan dit niet salderen. Je krijgt een vergoeding voor de teruglevering van grootzakelijke energie. De hoogte van de terugleververgoeding wordt vooraf in een contract vastgelegd. Daarnaast is je energieleverancier verplicht om je btw-nummer te registreren. Onze specialisten ondersteunen je bij het aanvragen van zo’n contract zodat je een goede terugleververgoeding krijgt. Dit kan tevens in combinatie met een scherp zakelijk energiecontract voor je verbruik.