Geld lenen ribbon

Lening aanvragen

Vraag een voordelige lening aan voor jouw situatie
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2298 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 maanden geleden
  heel tevreden

  ik ben net zelfstandig gaan wonen. Ik had geen idee, hoe het moest met energie. Daarom bij overstappen gekeken, en contact gehad. Nu alles prima geregeld. Overstappen.nl, dank je wel

  mirjam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 maanden geleden
  Top geregeld en overzichtelijk

  Top geregeld en overzichtelijk

  Stijn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 maanden geleden
  Tevreden met de service

  Tevreden met de service. Snelheid en kwalitei

  klant
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2298 reviews

  Een lening aanvragen

  Ga je een lening aanvragen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. De voorwaarden en rentepercentages verschillen per kredietverstrekker, dus het is belangrijk om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is altijd prijzig, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo goedkoop mogelijke lening afsluit.

  Wanneer mag je een lening aanvragen?

  Als je een lening aanvraagt, wordt gecontroleerd of je wel een lening mag afsluiten. Er zijn enkele redenen waarom je aanvraag afgewezen kan worden.

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.
  lening aanvragen

  Met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering is het mogelijk om een lening te krijgen, al kunnen er wel extra voorwaarden worden gesteld. Met een lichte BKR-notering kan je in de meeste gevallen ook een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

  Welke leningen kan je aanvragen?

  Er zijn twee soorten leningen die je kunt aanvragen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

  Wil je een lening aanvragen om een bepaalde financiering door te voeren? Bijvoorbeeld voor een splinternieuwe auto, toekomstige verbouwing of het vernieuwen van je keuken? Dan sluit een persoonlijke lening het beste aan op je wensen. Tijdens deze vorm van lenen vraag je Ć©Ć©nmalig een specifiek bedrag aan. Na het ontvangen van je lening gaat de aflossingsperiode van start. Je betaalt iedere maand een gelijk bedrag tegen een vast rentetarief.

  Heb je een financiering op het oog maar weet je nog niet hoeveel dit gaat kosten?
  Dan is een doorlopend krediet iets voor jou. Het doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Dat betekent dat je tussentijds je lening kunt verhogen, tot je het kredietlimiet hebt bereikt. Uiteindelijk betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk leent.

  Voordelige lening aanvragen

  Wist je dat een groot deel van de consumenten met een lening geld leent bij een te dure bank of kredietverstrekker? Ze betalen een hoge rente en lenen tegen een ongunstige looptijd. Of je een relatief goedkope lening aanvraagt, hangt dan ook voornamelijk af van de rente en looptijd van een lening. Ook kan het oversluiten van een lening ervoor zorgen dat de lening goedkoper wordt.

  Door verschillende leningen en kredietverstrekkers te vergelijken zorg je dat je een lening aanvraagt die past bij je financiƫle situatie. Er zijn namelijk veel kredietverstrekkers met elk hun eigen rente voorwaarden en kosten. Wij vergelijken alle actuele aanbieders voor je, zodat jij zeker weet dat de lening aansluit op je wensen en behoeften.

  Hoe werkt een lening aanvragen?

  Wil je een lening aanvragen en ben je benieuwd hoe het proces precies werkt? Wij leggen het, stap voor stap, uit.

  lening aanvragen

  Weet je welke lening je af wilt sluiten? Dan kan je deze aanvragen. Het is slim om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • Persoonlijke gegevens
  • Gegevens m.b.t. je inkomsten (zoals dienstverband, netto inkomen, ingangsdatum contract)
  • Gegevens m.b.t. je uitgaven (woonlasten, bestaande leningen, alimentatie, enzovoort)
  lening aanvragen
  De kredietverstrekker controleert de aanvraag. Dit wordt gedaan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waar gekeken wordt of je financiƫle en persoonlijke situatie bij de lening past. Als de lening bij je situatie past en de kredietverstrekker ervan overtuigd is dat je je maandlasten voor de lening kan betalen, wordt je aanvraag goedgekeurd.
  lening aanvragen
  Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte. Dit gebeurt meestal binnen enkele werkdagen. Lees de offerte goed door. Ben je het met alles eens? Dan kan je de offerte ondertekenen. Ben je het er niet mee eens en wil je de lening niet afsluiten? Dan hoef je niets te doen.
  lening aanvragen
  De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en aanvullende documenten. Zodra je een bevestiging hebt ontvangen, kan je gebruikmaken van je lening.

  Hier moet je op letten:

  Wil je een lening aanvragen? Controleer dan de volgende dingen:

  • De rente die in je offerte staat;
  • Of er eventuele verplichtingen zijn als je de lening af gaat sluiten, zoals het afsluiten van een overlijdensrisico- of werkloosheidsverzekering;
  • Of je, als je een persoonlijke lening hebt, deze boetevrij kan aflossen;
  • Of je verplicht bent om een betaalrekening te openen;
  • Of je de maandelijkse aflossing en rente kan betalen.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiƫle keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.