Motor Financieren? | Bekijk de mogelijkheden | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Motor financieren

Vind de meest voordelige lening die bij je past
Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

3268 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Prima goede vergelijking

  Prima goede vergelijking

  Ina
  Star on Star on Star on Star on Star on
  21 uur geleden
  Goede website

  Goede website. Stappen zijn gemakkelijk te doorlopen.

  Wilbert
  Star on Star on Star on Star on Star off
  22 uur geleden
  Het was duidelijk

  Het was duidelijk

  HENNIE Weitering-vanWerven
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  3268 reviews

  Hoe kan ik mijn motor financieren?

  Er bestaan verschillende manieren om je motor te financieren. Zo kun je gebruik maken van spaargeld maar ook kiezen voor een lening. Als het niet lukt om het gehele bedrag bij elkaar te sparen, is het afsluiten van een lening de meest voor de hand liggende oplossing. Zo heb je de keuze uit leningen waarbij de voorwaarden, rente en looptijd aansluiten op het financieren van je motor.

  Mocht je wel een groot bedrag aan spaargeld beschikbaar hebben, dan heb je altijd de keuze tussen kleinere leenbedragen. Zo bieden verschillende kredietverstrekkers leningen aan vanaf €5.000. Uiteindelijk kies je de voordeligste lening door te vergelijken. Je creëert hierdoor meer inzicht in het aanbod en de verschillen tussen alle soorten leningen. Daarnaast kies je altijd voor de gunstigste looptijd en voordelige rente.

  Leenvormen

  Via onze vergelijker bekijk je verschillende leenvormen, zoals een persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening sluit over het algemeen goed aan wanneer je een motor wil financieren. Je leent een vast bedrag tegen vaste lage rente. Ook de looptijd wordt van te voren aangegeven. Het doorlopend krediet is daarentegen een vorm van lenen waar je geld kunt opnemen wanneer je wil, tot je het kredietlimiet bereikt. Je maakt tijdens het lenen gebruik van variabele rente.

  Wij vergelijken de volgende aanbieders

  Waar moet ik op letten bij een motor financieren?

  Wanneer je een motor wil financieren, wil je weten hoeveel je per maand betaalt aan rente en aflossingen. Met een persoonlijke lening betaal je elke maand een vaste aflossing tegen een stabiel rentepercentage. Graag geven we je meer inzicht over de de voorwaarden bij het financieren van een motor.

  Looptijd

  De looptijd is de periode waarin je een lening moet terugbetalen. Na het afsluiten van een persoonlijke lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Over het algemeen geldt de regel dat hoe langer de looptijd is, des te meer kosten er aan de lening vastzitten.

  Rente

  Er zijn twee vormen van rente, vast en variabel. De naam zegt het al, vaste rente blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. Variabele rente verschilt per periode. Dit kan per maand, kwartaal of half jaar zijn. Over het algemeen is vaste rente voordeliger bij het financieren van een motor. De rente van een persoonlijke lening is altijd vast.

  Realistische maandlasten

  De maandlasten bedragen het maandelijkse totaalbedrag aan aflossingen en rentekosten dat je betaalt na het afsluiten van een lening. Sluit je een lening af met hoge rente, dan kun je in de problemen komen met het financieren van krediet. Let daarom op realistische maandlasten bij het kiezen van een lening.

  Waarom geld lenen bij Overstappen.nl?

  • Verantwoord geld lenen

   Verantwoord geld lenen

   Officieel geregistreerd bij de Autoriteit van Financiële Markten (AFM)

  • Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse kredietverstrekkers

  • Onze experts staan voor je klaar

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze experts in Lenen

  Motor financieren met een lening

  Het vergelijken van een lening voordat je deze afsluit, geeft dus veel voordelen op het gebied van rente en looptijden. Door het invullen van enkele gegevens in de vergelijker weet je precies wat je kunt lenen om een motor te financieren.

  Per kredietverstrekker zijn de rentepercentages en vast maandlasten voor je vastgelegd. Je kiest een lening die past bij een motor financieren en vraagt vervolgens de offerte aan. Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je zo snel mogelijk een offerte met de gewenste lening. Je hebt nog genoeg tijd om alles te controleren voordat je een lening afsluit.

  Is de offerte naar wens? Dan controleert de kredietverstrekker je aanvraag. De gegevens en voorwaarden worden met je besproken en gecontroleerd. Als deze in orde zijn, wordt het bedrag zo snel mogelijk op je rekening gestort.

  Je nieuwe motor verzekeren?

  We kunnen ons voorstellen dat je je nieuwe motor graag goed verzekerd tegen schade en diefstal. Vergelijk daarom de beste motorverzekeringen met onze vergelijker. Een motorverzekering afsluiten gaat gemakkelijk en snel. Het is daarnaast geheel gratis.

  Vergelijk leningen

  Lening berekenen

  Je wil graag geld lenen, maar hoeveel heb je nodig? Op deze pagina geven je informatie over waar een kredietverstrekker op let als zij je maximale lening berekenen.

  Lees over lening berekenen

  Lening oversluiten

  Heb je verschillende leningen afgesloten? Dan kan je ervoor kiezen om je leningen over te sluiten naar een andere kredietverstrekker en samen te voegen tot één lening.

  Lees over lening oversluiten

  Lening afsluiten

  Meer informatie over het aanvragen van je lening. Welke voorwaarden er zijn en hoe jij een keuze maakt tussen alle kredietverstrekkers in onze vergelijker lees je hier.

  Lees over afsluiten
  Gecontroleerd door
  Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
  Eva van Erk
  Zorgverzekering- en kredietexpert
  5 minuten 05-06-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten