Geld lenen kost geld

Lening berekenen

Bereken de meest voordelige lening voor jouw situatie
Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3077 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 minuten geleden
  makkelijke sitealles goed geregeld

  makkelijke site

  mevrouw van Gils
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Grote selectie

  Grote selectie aanbiedingen, intuïtieve bediening, snel.

  M.
  Star on Star on Star on Star on Star off
  10 uur geleden
  Simpel service voor overstappen

  Simpel service voor overstappen

  Theo Hoeks
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3077 reviews

  Wij vergelijken de volgende leningen


  Snel navigeren naar

  Lening berekenen

  Wat het maximale leenbedrag voor jou is, hangt af van een aantal factoren. Wij helpen je bij het vergelijken van meerdere kredietverstrekkers en laten je weten of je aanvraag wordt geaccepteerd of niet. Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd krijg je van ons ook de reden van weigering.
   

  Hoeveel kan ik lenen?

  Per persoon en situatie verschilt het wat je kan lenen. Er is wel een maximum bedrag van € 75.000 wat iemand zou mogen lenen. Wil je meer lenen, dan is dit niet mogelijk.

  Lening berekenen

  Wat bepaalt het leenbedrag?

  De grootte van het bedrag dat je kunt lenen wordt vastgesteld aan de hand van verschillende factoren:

  • Het salaris. Hoe hoger je salaris hoe meer je kan lenen, maar je kan (vaak) alleen lenen als je in een vast dienstverband zit.
  • De huishoudelijke situatie , echtpaar, kinderen, alleenstaand, single, wonend bij ouders. Wanneer je kinderen hebt zijn je uitgaven waarschijnlijk hoger en kan je minder geld lenen. Wil je samen met je partner geld lenen? Dan kan je vaak méér geld lenen dan wanneer je in je eentje geld leent.
  • Het minimaal benodigde bedrag op basis van inkomen en gezinssituatie om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. De VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland) en de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) hebben afspraken gemaakt over de normen voor verantwoorde kredietverlening, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van de cijfers van het Nibud.
  • Je maandelijkse woonlasten, zoals huur- of hypotheeklasten. Als je een koopwoning hebtm zijn er meer mogelijkeheden om te lenen dan wanneer je een huurwoning hebt. Daarnaast zijn je hypotheeklasten of de hoogte van je huur ook bepalend voor hoeveel je kan lenen.
  • BKR-registratie. Heb je al een lening afsgesloten? Dan sta je geregistreed in het BKR-register. Deze registratie is van invloed op de hoogte van je lening.
  • Andere financiële verplichtingen die je hebt, zoals kosten voor kinderopvang, alimentatie, je studieschuld, een (lease)auto en eventuele andere leningen.

  Overstappen.nl over geld lenen

  Bij het berekenen van een lening, onthoud: het geleende bedrag, de rente en de looptijd bepalen samen je maandelijkse aflossing en de totale kosten van je lening. Op Overstappen.nl kun je een lening vergelijken op basis van de rente van verschillende kredietverstrekkers.

  EvaKredietexpert

  Eva Kredietexpert

  Maximale leencapaciteit berekenen

  De maximale leencapaciteit wordt door alle kredietverstrekkers op dezelfde manier berekend. Ze gebruiken de leennormen van de VFN om je leencapaciteit, het bedrag wat je elke maand kunt besteden aan het aflossen van je lening te berekenen. Dit aflossingsbedrag wordt met 50% vermenigvuldigd; want ze gaan ervan uit dat je elke maand 2% van de lening moet kunnen aflossen.
  Deze ingewikkelde berekening hoef je, gelukkig, niet zelf te maken, dit doen onze specialisten voor jou. Nadat je bij ons een aanvraag hebt gedaan, maken zij voor jou de berekening en krijg je van ons een bericht of de aangevraagde lening wordt goedgekeurd of niet.

  Maximale leenbedrag berekenen

  Waarom geld lenen bij Overstappen.nl?

  • Verantwoord geld lenen

   Verantwoord geld lenen

   Officieel geregistreerd bij de Autoriteit van Financiële Markten (AFM)

  • Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Vergelijk alle kredietverstrekkers

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse kredietverstrekkers

  • Onze experts staan voor je klaar

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze experts in Lenen


  Vergelijk leningen in 5 stappen

  Van vergelijking naar het ontvangst van de lening, hebben wij voor het gemak voor je op een rijtje gezet.

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Je vult je leendoel, postcode en geboortedatum in en je start met vergelijken. Daarnaast hebben wij extra gegevens van je nodig. Geef aan of je in loondienst bent, wat je woonsituatie is en welke leenvorm (persoonlijke lening of doorlopend krediet) je wenst.

  Stap 2: Vergelijk leningen

  Stap 2: Vergelijk leningen

  We laten in het overzicht alle banken zien waar je voor in aanmerking komt met de bijbehorende rente. Zo kan jij makkelijk en snel alle leningen per bank bekijken en vergelijken.

  Stap 3: Offerte aanvragen

  Stap 3: Offerte aanvragen

  Keuze gemaakt? Vul jouw gegevens in en wij sturen de gegevens veilig door naar de bank. De bank controleert of je een BKR historie hebt en bekijkt je leencapaciteit. Als dat in orde is, ontvang je een offerte.

  Stap 4: Slotvragen en documenten opsturen

  Stap 4: Slotvragen en documenten opsturen

  Eens met de offerte? Dan is het tijd om te ondertekenen en de gevraagde documenten naar de bank op te sturen. Denk hierbij aan je legitimatiebewijs, bankafschriften, loonstroken en meer.

  Stap 5: Het geld staat op je rekening

  Stap 5: Het geld staat op je rekening

  Zodra de aanvraag is afgerond, kan het geleende bedrag binnen 2 werkdagen op je bankrekening staan.

  Verantwoord lenen begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk leningen

  Tips voor het berekenen van je maximale lening

  Het afsluiten van een lening is een verantwoorde financiële keuze. Daarom geven we je vier tips over het vinden van de best passende lening en over je maximale lening berekenen.

  Tip 1: Bestaande leningen

  Kredietverstrekkers halen het bedrag van je bestaande leningen af van je maximale leenbedrag.
  Naast de aflossing van je nieuwe lening, moet je die van je oude ook nog steeds kunnen betalen. Ga je de bestaande lening oversluiten naar de nieuwe lening? Laat dit dan weten aan je kredietverstrekker. Bij het berekenen van je maximale leenbedrag wordt hier rekening mee gehouden.

  Tip 2: Rente

  Het maakt niet uit of je maximaal leent of niet, uiteindelijk is de rente bepalend voor de kosten van je lening. Let dus goed op de hoogte van de rente voordat je voor een kredietverstrekker kiest.

  Tip 3: Maximaal lenen is niet slim

  Het bedrag wat je maximaal kan lenen is niet altijd het bedrag wat je moet lenen.
  Het liefste zorg je ervoor dat je minder leent dan je maximale leenbedrag. Hoe meer je leent, hoe meer je elke maand moet terugbetalen. Zorg er dus voor dat het leenbedrag past bij je leendoel én financiële situatie.

  Tip 4: Maximaal lenen? Doe dit verantwoord!

  Sluit alleen een lening af bij een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten. Sluit daarom via ons een lening af, wij vergelijken alleen kredietverstrekkers die een vergunning hebben van de AFM. Zo weet je zeker dat je goed zit en veilig en verantwoord leent.


  Meer over geld lenen

  Persoonlijk krediet

  Meer informatie over een persoonlijke lening. Wat is het en welke mogelijkheden zijn er? Waar kan je een persoonlijk krediet aanvragen? Het antwoord op deze vragen vind je hier.

  Lees over persoonlijk krediet

  Lening oversluiten

  Heb je verschillende leningen afgesloten? Dan kan je ervoor kiezen om je leningen over te sluiten naar een andere kredietverstrekker en samen te voegen tot één lening.

  Lees over lening oversluiten

  Lening aanvragen

  Meer informatie over het aanvragen van je lening. Welke voorwaarden er zijn en hoe jij een keuze maakt tussen alle kredietverstrekkers in onze vergelijker lees je hier.

  Vraag je lening aan

  Veelgestelde vragen

   Waarom leningen vergelijken?

   Talloze banken en kredietverstrekkers bieden leningen aan. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zicht op rente, looptijden en voorwaarden maakt de kans groot dat je te veel betaalt voor een lening.

   Het vergelijken van leningen helpt je om de voordeligste rente tegen de gunstigste voorwaarden te vinden. Zo bespaar je veel onnodige kosten. Je leent tegen gunstige voorwaarden bij een kredietverstrekker die past bij je financiële situatie. Een zakelijke lening is daarnaast ook mogelijk.

   Welke looptijd moet ik kiezen?

   Als je geld gaat lenen, is het belangrijk om goed te letten op de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd is, hoe lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Echter lopen de rentekosten dan ook langer door. Hierdoor is het uiteindelijk altijd voordeliger om voor een zo kort mogelijke looptijd te gaan.

   Wanneer wordt mijn aanvraag goedgekeurd?

   Je ontvangt binnen 1 werkdag een bericht van de kredietverstrekker, waarin staat of je lening is goedgekeurd of afgekeurd.

   Hoelang duurt het voordat het geld op mijn rekening staat?

   Na het goedkeuren van je lening, krijg je een e-mail van de kredietverstrekker waarin je wordt gevraagd om een aantal documenten op te sturen. Als deze weer zijn goedgekeurd, ontvang je het bedrag binnen 1-4 werkdagen op je rekening.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.