Prepaid energie

Prepaid energie: energie is een energieproduct waarbij je voor een bepaald bedrag gas en elektriciteit inkoopt. Zodra dit tegoed bijna op is, krijg je een waarschuwings-sms en e-mail. Je kunt dan jouw tegoed weer opwaarderen. Tot medio 2017 leverde EnergieFlex prepaid energie. Momenteel zijn er geen energieleveranciers die dit product aanbieden.

Opwaarderen van energietegoed

Met behulp van het klantnummer en internetbankieren kun je eenvoudig je tegoed opwaarderen met bedragen van 50 tot 250 euro.

Als het energietegoed niet wordt opgewaardeerd

Als je tegoed op is, kun je opnieuw jouw tegoed opwaarderen. Als je hier niet toe in staat bent, kom je niet direct zonder gas en elektriciteit te zitten. De levering gaat 30 dagen door.

Techniek achter prepaid energie

Als klant van prepaid energie ontvang je een slimme energiemeter. Deze energiemeter houdt je tegoed bij. De leverancier kan de meterstanden op afstand aflezen. Zo kan de leverancier zien hoeveel kWh elektriciteit en kubieke meter gas je hebt verbruikt.

  • Prepaid energie is vrij opzegbaar. Je zit niet vast aan een contract voor bepaalde tijd.
  • Lage waarborgsom. De risico’s bij prepaid energie zijn namelijk minder groot.
  • Duidelijk inzicht energiekosten.
  • Geen verrassingen achteraf. Vind je het altijd spannend of je op de jaarafrekening moet bijbetalen of niet? Met prepaid energie weet je waar je aan toe bent.

Energie vergelijken

Helaas wordt prepaid energie niet meer aangeboden. Maar niet getreurd, via onze vergelijker ontvang jij de beste energiedeals. Overstappen.nl vergelijkt voor jou alle energieaanbiedingen zodat jij nooit te veel betaald. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens in te vullen. Wij zeggen je oude energiecontract op en jij hoeft niet meer te doen.

Energie afsluiten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.