Monuta uitvaartverzekering

supplier-logo
€10,53
per maand
Verzekering: Combinatie*
Verzekerd bedrag: €8.000
Doorlooptijd: Levenslang
Kind gratis meeverzekerd? Tot 18 jaar
*Diensten t.w.v. €2.000 + €6.000 vrij te besteden
De premies zijn gebaseerd op een dienstenpakket + een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar.

Wie is Monuta?

Monuta is één van de oudste uitvaartondernemers en uitvaartverzekeraars. Al bijna 100 jaar organiseert het bedrijf uitvaarten en helpt het nabestaanden. Er zijn in Nederland meerdere vestigingen aanwezig. De missie van Monuta is: “voor iedereen een afscheid met een goed gevoel”.

Website: www.Monuta.nl

Invulling Monuta uitvaartverzekering

Bij Monuta kan je sinds april 2020 alleen nog kiezen voor een combinatieverzekering. Deze optie is een dienstenpakket met een extra geldbedrag: de kosten van de uitvaart worden dan vergoed vanuit het dienstenpakket. Het extra geldbedrag kan uitgegeven worden door de familie aan bijvoorbeeld grafkosten, bloemen of catering bij de uitvaart.

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2021 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket van €2000 met een vrij besteedbaar bedrag van €6000 voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar).

Voordelen Monuta uitvaartverzekering

  • Je verzekering is tussendoor simpel aan te passen;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd;
  • Bekijk al je gegevens online in door bij Monuta in te loggen op je persoonlijke pagina;
  • Betrouwbare uitvaartverzekeraar met hoge klantbeoordeling.

Nadelen Monuta uitvaartverzekering

  • Alleen keuze uit een combinatieverzekering met vast dienstenpakket van €2000;
  • Als je kiest voor een andere uitvaartverzorger, vervalt het dienstenpakket t.w.v. €2000;

Wat biedt Monuta vs. andere uitvaartverzekeraars?

Uitvaart-
verzekeraar
Premie per maand*Soort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
Monuta€10,82Combinatie€8.000Tot overlijdenJa
DELA €8,32Combinatie of kapitaal€8.000Tot overlijdenNee

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2021 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket met een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (30 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar. 

Veelgestelde vragen over Monuta

Kan ik mijn partner laten meeverzekeren op mijn polis?
Ja, dit is mogelijk. Je moet dan telefonisch contact opnemen met Monuta; er zijn verschillende mogelijkheden en Monuta zal deze met je bespreken.

Moet ik mijn uitvaart door Monuta laten verzorgen?
In de combinatieverzekering van Monuta zit echter standaard een pakket aan diensten t.w.v €2000 waarmee de kosten van een Monuta uitvaartverzorger zijn gedekt. Het overige bedrag van €6000 is vrij besteedbaar, hiermee kan je de rest van de uitvaart betalen.

Natuurlijk ben je niet verplicht om je uitvaart door Monuta te laten verzorgen. Kies je er echter voor om je uitvaart door een ander bedrijf te laten verzorgen, vervalt het pakket aan diensten, maar krijg je nog wel 100% van het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Heb ik bedenktijd als ik een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit?
Ja, je hebt 30 dagen bedenktijd na de ontvangst van je polis. Als je akkoord gaat, hoef je niets te doen. Zie je af van je aangevraagde polis, dan moet je deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Als je twijfelt of de verzekering wel bij je past, kan je het beste contact opnemen met Monuta.

Hoe kan ik mijn premie betalen?
Je kunt betalen per automatisch incasso of acceptgiro. Betaling met automatisch incasso kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Met acceptgiro kan je per kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Het is niet mogelijk om contant te betalen.

Contactgegevens Monuta

DELATelefoonnummer: 0800 – 022 22 92
Live chat: Op de website van Monuta kan een live chat worden gestart.
Website: www.monuta.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.