Monuta

Wie is Monuta?

Monuta is één van de oudste uitvaartondernemers en uitvaartverzekeraars. Al bijna 100 jaar organiseert het bedrijf uitvaarten en helpt het nabestaanden. Er zijn in Nederland meerdere vestigingen aanwezig. Het belangrijkste doel van Monuta is om mensen persoonlijk afscheid te laten nemen.

Bij Monuta kan je kiezen voor twee verschillende manieren van verzekeren. De eerste optie is een dienstenpakket met een extra geldbedrag: de kosten van de uitvaart worden dan vergoed vanuit het dienstenpakket. Het extra geldbedrag kan uitgegeven worden door de familie aan bijv. grafkosten, bloemen of catering bij de uitvaart.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een geldbedrag. Je laat je dan bij Monuta verzekeren voor een vooraf afgesproken bedrag. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan nabestaanden. Zij mogen vervolgens zelf beslissen hoe zij dit bedrag gaan besteden. Je kan de uitvaart door Monuta laten verzorgen, maar je kan dit ook door een andere uitvaartverzorger laten doen. Als je kiest voor Monuta, krijg je maximaal 5% korting op je uitvaartnota.

Monuta

Maandelijkse premie per leeftijd Monuta

Voordelen

  • Maximaal 5% korting op je uitvaartnota als je je uitvaart door Monuta laat verzorgen;
  • Je verzekering is tussendoor simpel aan te passen;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd;
  • Bekijk al je gegevens online in door bij Monuta in te loggen op je persoonlijke pagina;
  • Betrouwbare uitvaartverzekeraar.

Nadelen

  • Geen telefonische klantenservice in het weekend;

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn partner laten meeverzekeren op mijn polis?
Ja, dit is mogelijk. Je moet dan telefonisch contact opnemen met Monuta; er zijn verschillende mogelijkheden en Monuta zal deze met je bespreken. Liever mailen? Ook dat is mogelijk. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Moet ik mijn uitvaart door Monuta laten verzorgen?
Nee, dit is niet verplicht. Als je ervoor kiest om een ander bedrijf de uitvaart te laten verzorgen, wordt echter niet de volle 100% van je verzekerde waarde beschikbaar gesteld. Je krijgt dan maar 75% van je verzekerde bedrag.

Heb ik bedenktijd als ik een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit?
Ja, je hebt 30 dagen bedenktijd na de ontvangst van je polis. Als je akkoord gaat, hoef je niets te doen. Zie je af van je aangevraagde polis, dan moet je deze binnen 30 dagen retour sturen naar Monuta. Als je twijfelt of de verzekering wel bij je past, kan je het beste contact opnemen met Monuta.

Hoe kan ik mijn premie betalen?
Je kunt betalen per automatisch incasso of acceptgiro. Betaling met automatisch incasso kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Met acceptgiro kan je per kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Het is niet mogelijk om contant te betalem.

Wat biedt Monuta vs. andere uitvaartverzekeraars?

Uitvaart-
verzekeraar
Premiebedrag per maandSoort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
DELA€7,99Kapitaal€8.000LevenslangJa
Monuta€8,75Combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Yarden€9,10Natura, kapitaal of combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Ardanta€9,73Kapitaal€8.000Tot 80 jaarJa
Nuvema€10,33Natura€8.000Tot 85 jaarJa
Twenthe€12,65Kapitaal€8.000Tot 81 jaarNee
Onderlinge ‘s Gravenhage€13,90Kapitaal€8.000Tot 75 jaarNee

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). Gecontroleerd op: 1 januari 2020

Contactgegevens Monuta

Telefoonnummer: 0800 – 022 22 92
Live chat: Op de website van Monuta kan een live chat worden gestart.
Website: www.monuta.nl