Monuta

Ben je op zoek naar goede en betrouwbare uitvaartverzekeraar? Dan ben je bij Monuta aan het juiste adres. Bij deze uitvaartverzekeraar staat alles namelijk in het teken van het mogelijk maken van een passend afscheid na het overlijden. Daarbij zijn persoonlijke aandacht en inlevingsvermogen belangrijke pijlers. Monuta heeft reeds jarenlange ervaring om, samen met de nabestaanden, het afscheid van een dierbare zo goed mogelijk in te vullen.

Yarden
€8,47
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Ga naar Yarden »– advertentie –
Monuta
€9,39
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Ga naar Monuta »– advertentie –
€10,70
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 80 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Ga naar Ardanta »– advertentie –
€11,18
Uitgekeerd bedrag
€8.000
Doorlooptijd
Tot 85 jaar
Kind meeverzekerd?
Ja
Ga naar Nuvema »– advertentie –

Over Monuta uitvaartverzekeraar

Als één van de oudste uitvaartondernemers en uitvaartverzekeraars weet Monuta precies wat er nodig is om een uitvaart te organiseren en waar nabestaanden behoeften aan hebben. Monuta bestaat immers al bijna 100 jaar. Verspreid over het hele land zijn er tal van vestigingen te vinden die nabestaanden graag begeleiden bij het organiseren en verzorgen van een uitvaart. Daarbij is het belangrijkste doel om voor iedereen een persoonlijk afscheid mogelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk om een uitvaartverzekering bij Monuta af te sluiten.

Voordelen Monuta uitvaartverzekeraar

 • Je krijgt direct duidelijkheid over acceptatie, los van je medische situatie op het moment van afsluiten
 • Verandert je mening of heb je andere wensen? Geen probleem. Je verzekering is tussendoor namelijk simpel aan te passen
 • Kies voor een geldverzekering of voor een pakket met bepaalde diensten en producten
 • Thuiswonende kinderen tot achttien jaar? Die zijn gratis meeverzekerd op de polis van één van de ouders.
 • Bekijk al je gegevens direct online in je eigen verzekeringspolis door bij Monuta in te loggen op je persoonlijke pagina!

Monuta uitvaartverzekeringen

Bij Monuta kun je kiezen voor twee verschillende manieren van verzekeren. Allereerst kun je kiezen voor een dienstenpakket met een extra geldbedrag. De uitvaart wordt samen met Monuta persoonlijk georganiseerd volgens de wensen die in de polis zijn vastgelegd. De kosten van de uitvaart worden vergoed vanuit het dienstenpakket. Het extra geldbedrag dat daar nog bij zit kan door de familie voor persoonlijke invulling worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan grafkosten, bloemen of de catering bij de uitvaart. Met het dienstenpakket is onder andere het volgende vergoed:

 • Verzorging van de overledene
 • Vervoer van de overledene na het overlijden en op de dag van de uitvaart
 • Uitvaartkist die bij het pakket hoort
 • Opbaring thuis of in een rouwcentrum van Monuta
 • Volgauto voor maximaal vier personen
 • Dragers
 • 75 rouwkaarten, verzendklaar en inclusief postzegels
 • 75 dankbetuigingen
 • Administratieve kosten

Naast een pakket is het ook mogelijk om te kiezen voor een geldbedrag. Daarmee ben je bij Monuta voor een vooraf afgesproken bedrag verzekerd. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan nabestaanden. Zij mogen vervolgens zelf bepalen hoe zij dit bedrag gaan besteden. Dat kan door Monuta de uitvaart te laten verzorgen, maar het is ook mogelijk om dit bij een andere uitvaartverzorger te doen. Wanneer je in dat geval voor Monuta kiest, krijg je een korting van maximaal 5% op de uitvaartnota.

Uitvaartverzekering kiezen via Overstappen.nl

Omdat wij niet bemiddelen en geen advies geven over uitvaartverzekeringen kun je bij ons niet terecht voor advies met betrekking tot het afsluiten van een uitvaartverzekering. Op onze website geven we enkel een overzicht van 4 Nederlandse uitvaartverzekeraars. De premies in deze vergelijking zijn gebaseerd op basis van ijkgegevens. Met andere woorden, dit zijn de gegevens die gebaseerd zijn op een gemiddelde Nederlander.

De ijkgegevens die wij gebruikt hebben voor de vergelijking zijn de volgende:

 • Geslacht: Vrouw
 • Geboortedatum: 01-01-1985
 • Verzekerd bedrag: € 8000,- (Tenzij niet mogelijk, dan de meest vergelijkbare optie gekozen)

Omdat Overstappen.nl zich alleen richt op de algemene informatievoorziening en niet op individuele zaken, nemen wij geen persoonlijke vragen in behandeling. Wij raden je aan om vóór het afsluiten van een uitvaartverzekeringen advies in te winnen bij een specialist.

Onze klantenservice zal dan ook geen advies geven betreffende een uitvaartverzekering. Zij zullen je doorverwijzen naar een uitvaartverzekering specialist.