Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis komt als onafhankelijke vereniging op voor de belangen van huiseigenaren. In 2009 is de vereniging als eerste gestart met het collectief inkopen van energie. Tegenwoordig organiseert de vereniging ook een veiling voor de collectieve inkoop van zonnepanelen.

Over Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is een onafhankelijke vereniging die opkomt voor mensen die een eigen huis willen kopen, duurzaam willen wonen of in een betaalbare woning willen wonen. De vereniging behartigt de belangen van ruim 760.000 leden zonder commercieel belang, verleent diensten en is een expert op de woningmarkt.

Overstappen energie

Welkomstkorting en (actie)tarieven Vereniging Eigen Huis

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Hoe duurzaam is Vereniging Eigen Huis?

De vereniging organiseert elk jaar een veiling voor de collectieve inkoop van energie. De energieleverancier die het scherpste bod uitbrengt, en hiermee dus de hoogste korting aanbiedt voor de ingeschreven deelnemers, wint de energieveiling. Of de energie groen en duurzaam is hangt daarom af van de winnaar van de energieveiling. Energieleveranciers die aan de Collectieve Inkoop Energie willen meedoen, zijn niet verplicht om groene energie te leveren.

Contactgegevens Vereniging Eigen Huis

Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen of het online contactformulier invullen:

  • Klantenservice: 033-450 77 50 (Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9:00-21:00 en op vrijdag van 9:00-16:30)

Wat te doen bij verhuizing?

Als je akkoord bent gegaan met het aanbod van de energieleverancier die de energieveiling heeft gewonnen dan is het nog mogelijk om de gegevens te wijzigen. Je zult dan contact op moeten nemen met je nieuwe energieleverancier. Je kunt de contactgegevens terugvinden in de bevestigingsmail van Vereniging Eigen Huis. Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat je bekend bent bij je nieuwe energieleverancier.

Opzeggen Vereniging Eigen Huis

Heb je het aanbod van de nieuwe energieleverancier geaccepteerd en heb je een bevestigingsmail ontvangen? Dan zijn je gegevens doorgestuurd naar je nieuwe energieleverancier. Als je de overstap wilt annuleren dan kun je het beste contact opnemen met je nieuwe energieleverancier. Er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen en je kunt dan kosteloos annuleren.

Als je contract is afgelopen dan wordt deze automatisch overgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt dan overstappen naar een andere energieleverancier. Houd wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen.

« Terug naar