Ziektekostenverzekering vergelijken - Overstappen.nl

Ziektekostenverzekering vergelijken

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3373 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Snel en direct

  Snel en direct

  R. Warrink
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Ging vlot en gemakkelijk (mis informatie)

  Ging vlot en gemakkelijk. Het enige wat ik miste was informatie over hoe het verder zou gaan aangezien ik twee dagen voor einde van mijn contract zit. Aangezien ze 7 werkdagen nodig hebben om de aanvraag te verwerken. Heb daarna energieleverancier gebeld en die geven aan dat ik dan gewoon enkele dagen variabele energietarief heb van mijn oude leverancier

  Jan
  Star on Star on Star on Star on Star off
  5 uur geleden
  Duidelijk overzichtig.

  Duidelijk overzichtig.

  F. Van der Putten
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3373 reviews

  Snel navigeren naar

  De beste deals voor jong en oud

  Ziektekostenverzekering vergelijken

  Met een ziektekostenverzekering, ook wel de zorgverzekering, verzeker je jezelf voor ziektekosten. Overstappen.nl zorgt ervoor dat je snel en makkelijk de best passende zorgverzekering 2024 te zien krijgt die jouw specifieke ziektekosten dekt. Vul je eisen en wensen in, zo kunnen wij de beste zorgdeals voor je op een rijtje zetten. Zo houd je eenvoudig, snel en overzichtelijk je ziektekosten binnen de perken.

  Waar let je op bij het vergelijken?

  Voordat je een verzekering voor je ziektekosten gaat vergelijken, doe je er goed aan je zorgbehoefte vast te stellen. Oftewel: hoe hoog zijn jouw zorgkosten? Natuurlijk kan je dit niet precies van te voren weten. Voel je je erg gezond en verwacht je in de nabije toekomst geen zorgkosten te maken? Dan kun je overwegen om je eigen risico vrijwillig te verhogen met stappen van € 100, tot maximaal € 885. Je krijgt in ruil hiervoor premiekorting die kan oplopen tot € 300 op jaarbasis.

  Let wel: beland je onverhoopt in het ziekenhuis, wees er dan wel zeker van dat je het eigen risico zelf kunt betalen.

  tip

  Goed om te weten

  In onze vergelijker zie je direct welke zorgverleners er bij jou in de buurt worden vergoed. Zo weet je zeker dat je bij jouw zorgaanbieder terecht kan. Dit kan bijvoorbeeld een ziekenhuis, fysiotherapeut of behandelcentrum zijn.


  Waarom je zorgverzekering vergelijken via ons?

  • zorgverzekeringen

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • zorgverzekering

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekering

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Ziektekosten vergelijken

  Het vergelijken van je huidige ziektekosten is altijd de moeite waard. De premies van basisverzekeringen lopen tot € 300 uiteen op jaarbasis. Je ziektekostenverzekering vergelijken doe je op basis van jouw behoeften. Zoals:

  Goedkoopste ziektekostenverzekering

  Vergelijk je jouw ziektekostenverzekering puur op prijs? Dan zal je een goedkope budgetpolis te zien krijgen. Dat lijkt in eerste instantie voordelig. Wij raden je echter aan om altijd goed na te kijken of je bij jouw budget zorgverzekering wel terecht kunt bij de zorgverleners van jouw voorkeur. Bij goedkope zorgpolissen is namelijk vaak een beperkt aantal zorgaanbieders gecontracteerd. Dit betekent dat je alleen terecht kunt bij specifieke zorgaanbieders en alleen daar je ziektekosten vergoed krijgt.

  Ziektekostenverzekering met de beste dekking

  Weet je al hoeveel zorg je komend jaar nodig gaat hebben, of kan je een goede inschatting maken? Dan zal je in onze ziektekosten vergelijker meer kunnen kijken naar welke ziektekostenverzekering jouw ziektekosten het beste dekt en het voordeligste is.

  Ziektekostenverzekering vergelijken

  Slim besparen op je ziektekosten

  Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op je ziektekosten. Je hebt de keuze uit pakketten die alles dekken, maar het is ook mogelijk om bij sommige verzekeraars zelf een pakket samen te stellen. Pakketten die alles dekken hebben een hogere premie ten opzichte van pakketen die niet alles dekken. Sport je bijvoorbeeld veel? Dan is het aan te raden om fysiotherapie op te nemen in je pakket in het geval van blessures. Of heb je plannen voor gezinsuitbreiding? Raden wij je zeker aan te kiezen voor aanvullende kraamzorg. Lees hieronder de opties voor de verschillende zorgverzekeringen.

  Basisverzekering

  Basisverzekering

  Een basisverzekering is wettelijk verplicht. Dit is de goedkoopste optie met basisdekking voor alle noodzakelijke medische hulp van huisarts en ziekenhuis.

  Basisverzekering + beperkte aanvullende verzekering

  Basisverzekering + beperkte aanvullende verzekering

  Sluit je een aanvullende verzekering af, dan worden bijvoorbeeld ook fysiotherapiebehandelingen vergoed en bepaalde tandartskosten gedekt.

  Basisverzekering + aanvullende verzekering + tandartsverzekering

  Basisverzekering + aanvullende verzekering + tandartsverzekering

  Als je een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering afsluit, heb je het meest uitgebreide pakket. Daar betaal je ook de hoogste premiekosten voor.


  Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?

  Vergelijk zorgverzekeringen en stap over in 4 eenvoudige stappen:
   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

   1. 1

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   pijltje
   1. 2

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   pijltje
   1. 3

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   pijltje
   1. 4

    Wij regelen gratis je overstap

  Vergelijk alle zorgverzekeringen en bespaar op je ziektekosten

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Direct afsluiten

  Zorgverzekeringen vergelijken

  De beste ziektekostenverzekering

  Een passende ziektekostenverzekering vinden kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste basisverzekering of aanvullende verzekering? Iedereen heeft andere behoeftes en wensen. Bespaar tijd en moeite en vind de goedkoopste ziektekostenverzekering via onze zorgvergelijker.


  Overstappen ziektekostenverzekering

  Wil je overstappen van ziektekostenverzekering of weet je het nog niet helemaal zeker? Wij raden aan om in ieder geval een vergelijking te maken in onze ziektekostenverzekeringvergelijker. Elk jaar gaan de premies namelijk omhoog, en is de kans groot dat je niet langer het goedkoopste uit bent bij je huidige ziektekostenverzekeraar.


  Wanneer overstappen ziektekostenverzekering?

  Aan het eind van elk kalenderjaar kun je overstappen. Zorgverzekeraars maken jaarlijks uiterlijk eind november hun premies voor de ziektekostenverzekering van het komende jaar bekend.

  Sluit uiterlijk 31 december 2023 een nieuwe ziektekostenverzekering af. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering op. Heb je langer de tijd nodig om te kiezen? Het is mogelijk om tot 1 februari 2024 over te stappen. In dat geval moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen en vervolgens voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Deze gaat dan per 1 januari in.

  zorgverzekering afsluiten

  Meer lezen over de zorgverzekering?

  Alle soorten zorgpolissen

  Wil je weten welke polis het beste bij je past? Via onze vergelijker kan je eenvoudig de zorgpolis kiezen die het beste bij jou past en je zorgpolis vergelijken met verschillende zorgverzekeraars.

  Zorgpolis vergelijken

  Zorgpremies 2024

  De premies van alle zorgverzekeringen stijgen. Daarom is het goed om je zorgpremie te vergelijken. Grote kans dat een andere verzekeraar goedkoper is. Vergelijk zorgpremies snel via onze vergelijker!

  Bekijk alle zorgpremies voor 2024

  Zorgverzekeraars

  Er zijn op dit moment ruim 23 zorgverzekeraars actief in Nederland. Je kan de zorgverzekeraars vergelijken op basis van premie in combinatie met het soort polis en de hoogte van het eigen risico.

  Informatie over zorgverzekeraars

  Eigen risico

  In de zorgsector komt de term, eigen risico, vaak voor. Wat wordt daar precies mee bedoeld? En wat is de hoogte van het verplichte eigen risico voor het nieuwe zorgjaar?

  Uitleg over eigen risico

  Zorgtoeslag

  Elk jaar maakt het kabinet bekend wat de hoogte van de zorgtoeslag voor alleenstaanden en mensen met gezinnen/partner is. Lees hier wat het maximale bedrag per maand wordt in 2024.

  Meer over de zorgtoeslag

  Zorgverzekering verplicht

  Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Hiermee ben je verzekerd voor je zorgkosten. Denk aan het bezoeken van je huisarts of verblijf in het ziekenhuis.

  Alles over de zorgverzekering 2024

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze zorgexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Het laatste nieuws

  /assets/pexels-ian-panelo-3584101-2-scaled-e1719385918967.jpg
  Pers

  Een op drie Nederlanders onverwacht naar de dokter op vakantie

  Uit onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat een derde van de Nederlanders wel eens onverwacht zorg nodig had op vakantie.

  /assets/zorgplannen-e1716299898989.jpg
  Zorgverzekering

  Analyse hoofdlijnenakkoord: wat blijft er over van de zorgplannen van de coalitiepartijen?

  De coalitiepartijen hebben in hun partijprogramma’s allemaal grote plannen voor de zorg opgenomen. In de formatieonderhandelingen is er echter het een en ander gesneuveld. Overstappen.nl inventariseerde wat er van de plannen voor de zorg overblijft in het nieuwe hoofdlijnenakkoord.

  /assets/aanvullende-zorgverzekering.jpg
  Zorgverzekering

  Forse daling in aantal klanten dat een aanvullende zorgverzekering sluit

  Steeds minder consumenten sluiten een aanvullende verzekering af. Hoe komt dit precies? Lees het op deze pagina.

  /assets/zorg-van-zorgverzekeraar-1.jpg
  Zorgverzekering

  Zusterbedrijf Co-Med failliet: veel huisartsen slecht bereikbaar

  Als gevolg van een faillissement bij een zusterbedrijf van Co-Med dreigen veel huisartsen slecht bereikbaar te worden. Lees in dit artikel hoe dat komt en wat je kunt doen als je huisarts niet bereikbaar is.

  /assets/zorg-van-zorgverzekeraar.jpg
  Zorgverzekering

  Zorgverzekeraars houden zich onvoldoende aan zorgplicht

  Heb jij zorg nodig die je niet krijgt? Lees hier wat je kunt doen om je zorgverzekeraar in beweging te krijgen.

  /assets/caroline-lm-8BkF0sTC6Uo-unsplash-scaled-e1707381290498.jpg
  Zorgverzekering

  CZ eist vergoede tandartskosten terug, tienduizenden gedupeerden

  Een opmerkelijk bericht in de Volkskrant: CZ eist miljoenen terug van tienduizenden klanten. Door een fout in de software in de declaratiesoftware van CZ betaalde deze zorgverzekeraar de afgelopen twee jaar de tandartskosten van klanten die daar geen recht op hadden.