Ziektekostenverzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk je ziektekostenverzekering
trustscore Trustpilotscore: 8.8

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2289 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 dagen geleden
  Tevreden klant

  Redelijk aantal aanbieders. Compacte en zinvolle informatie via de telefoon. Plezierige communicatie over vervolgstappen met leverancier.

  Henk
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 dagen geleden
  Overstappen denkt met je mee

  Met dank aan overstappen werd ik behoed voor een ongunstig tarief. Ook het annuleren ging heel soepel

  Wendy van den Hurk
  Star on Star on Star on Star on Star off
  13 dagen geleden
  Prima service

  Prima service, geen moeite

  Ramon Putters
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2289 reviews

  Snel navigeren naar

  Snel en makkelijk

  Ziektekostenverzekering vergelijken

  Met een ziektekostenverzekering (ook wel zorgverzekering genoemd) verzeker je jezelf voor ziektekosten. Via Overstappen.nl kun je eenvoudig ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis van je gegevens, wensen en voorkeuren vind je in de vergelijker de goedkoopste ziektekostenverzekering.

  tip

  Goed om te weten

  In onze vergelijker zie je direct welke zorgverleners er bij jou in de buurt worden vergoed. Zo weet je zeker dat je bij jouw zorgaanbieder terecht kan. Dit kan bijvoorbeeld een ziekenhuis, fysiotherapist of behandelcentrum zijn.

  Wil je graag meer informatie over je ziektekostenverzekering van volgend jaar? Bekijk dan ons Zorgjournaal.

   
   
   

  Bekijk het laatste nieuws in ons Zorgjournaal

  Zorgjournaal

  Bekijk het Zorgjournaal

  Ziektekosten vergelijken

  Het vergelijken van je huidige ziektekosten is altijd de moeite waard. De premies van basisverzekeringen lopen meer dan € 300 uiteen op jaarbasis. Je ziektekostenverzekering vergelijken doe je op basis van jouw behoeften. Kies je voor:

  • De goedkoopste ziektekostenverzekering. Vergelijk je jouw ziektekostenverzekering puur op prijs? Dan zal je een goedkope budgetpolis te zien krijgen. Dat lijkt in eerste instantie voordelig. Wij raden je echter aan om altijd goed na te kijken of je bij jouw budget zorgverzekering wel terecht kunt bij de zorgverleners van jouw voorkeur. Bij goedkope zorgpolissen is namelijk vaak een beperkt aantal zorgaanbieders gecontracteerd. Dit betekent dat je alleen terecht kan bij specifieke zorgaanbieders en alleen daar je ziektekosten vergoed krijgt.
  • De ziektekostenverzekering met de beste dekking. Weet je al hoeveel zorg je komend jaar nodig gaat hebben, of kan je een goede inschatting maken? Dan zal je in onze ziektekosten vergelijker veel meer kunnen kijken naar welke ziektekostenverzekering jouw ziektekosten het beste dekt en het voordeligste is.
  Ziektekostenverzekering vergelijken
  Bekijk ziektekostenverzekeringen

  Overstappen ziektekostenverzekering

  Wil je overstappen van ziektekostenverzekering of weet je het nog niet helemaal zeker? Wij raden aan om in ieder geval altijd een vergelijking te maken in onze ziektekostenverzekering vergelijker. Elk jaar gaan de premies namelijk omhoog, en is de kans groot dat je niet langer het goedkoopste uit bent bij je huidige ziektekostenverzekeraar.

  Wanneer overstappen ziektekostenverzekering?

  Aan het eind van elk kalenderjaar kun je overstappen. Zorgverzekeraars maken jaarlijks uiterlijk eind november hun premies voor de ziektekostenverzekering van het komende jaar bekend.

  Sluit uiterlijk 31 december een nieuwe ziektekostenverzekering af. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering op.

  Het is ook mogelijk om voor 1 februari over te stappen. In dat geval moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen en vervolgens voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten (deze gaat dan per 1 januari in).

  Soorten ziektekostenverzekeringen

  Elke ziektekostenverzekering bestaat uit een basisverzekering (verplicht in Nederland) en een aanvullende verzekering. Voor de basisverzekering kan je kiezen tussen een naturapolis of restitutiepolis.

  • Bij een naturapolis moet je gebruikmaken van gecontracteerde zorgaanbieders om je zorgkosten volledig vergoed te krijgen. Doe je dit niet, dan moet je een eigen bijdrage betalen.
  • Wil je alle vrijheid om zelf de zorgaanbieder te kiezen? Kies dan een restitutiepolis. Deze polis is meestal iets duurder en je moet bij niet-gecontracteerde zorgverleners de zorgkosten eerst voorschieten.

  Zorgkosten vergelijken

  Voordat je een verzekering voor je ziektekosten gaat vergelijken, doe je er goed aan je zorgbehoefte vast te stellen. Oftewel: hoe hoog zijn jouw zorgkosten? Natuurlijk kan je dit niet precies van te voren weten. Voel je je erg gezond en verwacht je in de nabije toekomst geen zorgkosten te maken? Dan kun je overwegen om je eigen risico vrijwillig te verhogen met stappen van € 100, tot maximaal € 500. Je krijgt in ruil hiervoor premiekorting die kan oplopen tot €300 op jaarbasis.

  Let wel op: beland je onverhoopt in het ziekenhuis, wees er dan wel zeker van dat je het eigen risico zelf kunt betalen.

  Dekking ziektekosten

  Er zijn verschillende mogelijkheden voor de dekking van de ziektekosten:

  Basisverzekering

  Een basisverzekering is wettelijk verplicht. Dit is de goedkoopste optie met basisdekking voor alle noodzakelijke medische hulp van huisarts en ziekenhuis.

  Basisverzekering + beperkte aanvullende verzekering

  Als je een aanvullende verzekering afsluit, wordt bijvoorbeeld ook fysiotherapiebehandeling vergoed en worden bepaalde tandartskosten gedekt.

  Basisverzekering + tandartsverzekering

  Als je een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering afsluit, heb je het meest uitgebreide pakket.

  Vergelijk ziektekostenverzekeringen

  De beste ziektekostenverzekering

  Een passende ziektekostenverzekering vinden kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste basisverzekering of aanvullende verzekering? Iedereen heeft andere behoeftes en wensen. Bespaar tijd en moeite en vind de goedkoopste ziektekostenverzekering via onze zorgvergelijker.

  Besparen op je ziektekosten

  Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op je ziektekosten. Je hebt de keuze uit pakketten die alles dekken, maar het is ook mogelijk om bij sommige verzekeraars zelf een pakket samen te stellen. Pakketten die alles dekken, zijn over het algemeen vrij prijzig. Sport je bijvoorbeeld veel? Dan is het aan te raden om fysiotherapie op te nemen in je pakket in het geval van blessures. Heb je plannen voor gezinsuitbreiding? Dan is de keuze voor kraamzorg ook snel gemaakt.

  Een verzekering voor je ziektekosten afsluiten

  Overstappen.nl zorgt ervoor dat je snel en makkelijk de best passende zorgverzekering 2022 te zien krijgt die jouw ziektekosten het beste dekt. Je vult je eisen en wensen in en wij zetten de beste zorgdeals voor je op een rijtje. Zo houd je eenvoudig, snel en overzichtelijk je ziektekosten binnen de perken.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.