Ziektekostenverzekering

Ziektekostenverzekeringen vergelijken
100% Laagsteprijsgarantie

Met een ziektekostenverzekering (ook wel zorgverzekering genoemd) verzeker je jezelf voor ziektekosten. Via Overstappen.nl kun je eenvoudig ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis van je gegevens, wensen en voorkeuren vind je in de vergelijker de goedkoopste ziektekostenverzekering. 

Ziektekostenverzekering vergelijken

Het vergelijken van je huidige ziektekostenverzekering met andere zorgverzekeraars is altijd de moeite waard. De premies van basisverzekeringen lopen meer dan € 300 uiteen op jaarbasis. Vergelijken doe je op basis van jouw behoeften. Kies je voor:

  • De goedkoopste ziektekostenverzekering. Vergelijk je jouw ziektekostenverzekering puur op prijs? Dan zal je een goedkope budgetpolis te zien krijgen. Dat lijkt in eerste instantie voordelig. Wij raden je echter aan om altijd goed na te kijken of je bij jouw budget zorgverzekering wel terecht kunt bij de zorgverleners van jouw voorkeur. Bij goedkope zorgpolissen is namelijk vaak een beperkt aantal zorgaanbieders gecontracteerd. Dit betekent dat je alleen terecht kan bij specifieke zorgaanbieders en alleen daar je ziektekosten vergoed krijgt.
  • De ziektekostenverzekering met de beste dekking. Weet je al hoeveel zorg je komend jaar nodig gaat hebben, of kan je een goede inschatting maken? Dan zal je in onze ziektekosten vergelijker veel meer kunnen kijken naar welke ziektekostenverzekering jouw ziektekosten het beste dekt en het voordeligste is.
Bekijk ziektekostenverzekeringen

Overstappen ziektekostenverzekering

Wil je overstappen van ziektekostenverzekering of weet je het nog niet helemaal zeker? Wij raden aan om in ieder geval altijd een vergelijking te maken in onze ziektekostenverzekering vergelijker. Elk jaar gaan de premies namelijk omhoog, en is de kans groot dat je niet langer het goedkoopste uit bent bij je huidige ziektekostenverzekeraar.

Wanneer overstappen ziektekostenverzekering?

Aan het eind van elk kalenderjaar kun je overstappen. Zorgverzekeraars maken jaarlijks uiterlijk eind november hun premies voor de ziektekostenverzekering van het komende jaar bekend.

Sluit uiterlijk 31 december een nieuwe ziektekostenverzekering af. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering op.

Het is ook mogelijk om voor 1 februari over te stappen. In dat geval moet je zelf je huidige zorgverzekering opzeggen en vervolgens voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten (deze gaat dan per 1 januari in).

Soorten ziektekostenverzekeringen

Elke ziektekostenverzekering bestaat uit een basisverzekering (verplicht in Nederland) en een aanvullende verzekering. Voor de basisverzekering kan je kiezen tussen een naturapolis of restitutiepolis.

  • Bij een naturapolis moet je gebruikmaken van gecontracteerde zorgaanbieders om je zorgkosten volledig vergoed te krijgen. Doe je dit niet, dan moet je een eigen bijdrage betalen.
  • Wil je alle vrijheid om zelf de zorgaanbieder te kiezen? Kies dan een restitutiepolis. Deze polis is meestal iets duurder en je moet bij niet-gecontracteerde zorgverleners de zorgkosten eerst voorschieten.

Eigen risico ziektekostenverzekering

Voel je je zo gezond als een vis en verwacht je in de nabije toekomst geen zorgkosten te maken? Dan kun je overwegen om je eigen risico vrijwillig te verhogen met stappen van € 100, tot maximaal € 500. Je krijgt in ruil hiervoor premiekorting die kan oplopen tot € 300 op jaarbasis. Let op: beland je onverhoopt in het ziekenhuis, wees er dan wel zeker van dat je het eigen risico zelf kunt betalen.

Vergelijk ziektekostenverzekeringen

De beste ziektekostenverzekering

Een passende ziektekostenverzekering vinden kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste basisverzekering of aanvullende verzekering? Iedereen heeft andere behoeftes en wensen. Bespaar tijd en moeite en vind de goedkoopste ziektekostenverzekering via onze vergelijker.

Ziektekostenverzekering afsluiten

Heb je je keuze voor een ziektekostenverzekering gemaakt? Dan kan je direct jouw ziektekostenverzekering afsluiten. Dit kan direct via onze zorgvergelijker. Profiteer via Overstappen.nl van een aantrekkelijke korting.