Energietarieven

Energietarieven van de verschillende energieleveranciers bestaan uit 3 soorten kosten. Ten eerste bestaat het tarief uit de prijs die je betaalt voor stroom, de prijs per kWh. Ten tweede de prijs die je betaalt voor gas, de prijs per m³. En als laatste bestaan energietarieven uit het vastrecht, de administratiekosten voor de levering van energie. Wil je energietarieven vergelijken? Lees dan onderstaande tips.

Tarieven energie-aanbieders

Waarop moet je letten bij het vergelijken van de energietarieven?

  • Zorg dat je altijd de variabele tarieven vergelijkt met de variabele tarieven van een andere aanbieder. Hetzelfde geldt als je voorkeur uit gaat naar vaste tarieven.
  • Kijk goed naar de looptijd van je huidige contract en de aanbieding van een andere energie-aanbieder. Een contract van 3 jaar met een variabel tarief lijkt misschien interessant, maar dit betekent dat dit tarief 2 keer per jaar door de leverancier kan worden aangepast. Bedenk goed of je deze onzekerheid wenst of dat je liever op zeker speelt.
Energietarieven vergelijken

Energie-aanbieding met korting

Heb je energietarieven vergeleken en krijg je korting bij een nieuwe aanbieding? Let op, kortingen worden vaak berekend in een percentage op het elektriciteitstarief (in kWh). Het aandeel elektriciteit is maar 15% tot 20% van de totale rekening. De prijs van gas telt dus ook voor een groot deel mee. Let daarom goed op de prijs van gas (in m3) als je begint met energietarieven vergelijken.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Energietarieven op je jaarafrekening

Heb je variabele tarieven dan kunnen leveranciers deze per 1 januari en per 1 juli aanpassen. De leveringstarieven op de jaarafrekening zijn gemiddelde tarieven over de periode van je energieverbruik. Dit is niet het geval als je hebt gekozen voor een contract met vaste tarieven.

De energietarieven van 2017

De energietarieven in 2017 stijgen licht ten opzichte van de energietarieven van 2016. De grote energieleveranciers Eneco, Nuon en Essent hebben laten weten dat de energietarieven voor 2017 iets stijgen. Hoewel de variabele energietarieven 2017 omhoog gaan, is een actietarief dat je als nieuwe klant krijgt bij een andere leverancier veruit het goedkoopst.

Ontwikkeling energietarieven 2017

Energietarieven worden door energieleveranciers 2 keer per jaar aangepast: in januari en juli. De variabele energietarieven 2015 daalden licht op 1 januari en 1 juli 2015. Dit komt omdat er op de energiemarkt meer aanbod is dan vraag. Dit drukt de energieprijzen.

Energietarieven 2017 overheid en netbeheerders

Niet alleen de energietarieven 2017 voor de levering van gas en licht tellen mee op de energierekening. Er zijn ook vaste energietarieven 2017 die je via de energierekening aan de overheid betaalt (energiebelastingen) of netwerkbeheerder (transportkosten) betaalt. De netwerkkosten dalen in 2017 met een paar tientjes op jaarbasis. Dit komt omdat de Autoriteit Consument & Markt de maximumtarieven van netwerkbeheerders heeft verlaagd. De energiebelasting 2017 zal daarentegen stijgen.

Energietarieven vergelijken en direct overstappen

Je persoonlijke situatie en huishouden zijn de basis van het beste energiecontract. Hoe groot is je huishouden? Hoe goed is je huis geïsoleerd? Wil je grijze- of groene energie? Via Overstappen.nl kun je zelf eenvoudig energietarieven vergelijken van energieleveranciers. Sluit direct je nieuwe energiecontract af via Overstappen.nl.

Vergelijken van energie

Onafhankelijk energietarieven vergelijken

Op Overstappen.nl kun je onafhankelijk prijzen van leveranciers vergelijken. Je kiest zelf naar welke aanbieder je overstapt, wij hebben hier geen belang bij. We zijn een zelfstandig bedrijf en niet verbonden aan een energieleverancier.

Onze certificaten

Overstappen.nl voldoet aan de eisen van het Q-Shop-keurmerk en Webshop Keurmerk. Zo geven we aan dat we voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. Zodoende mogen wij deze logo’s op onze website publiceren.

Gratis overstapservice energieleverancier

Als je via de energievergelijker energie aanvraagt van een aanbieder, maakt je gebruik van een handige en gratis overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe leverancier de oude leverancier voor je op. Overstappen is slechts een administratief proces waarbij je volledig wordt ontzorgd.

Hulp nodig? Bel de klantenservice

De medewerkers van onze klantenservice weten alles over overstappen van energieleverancier. Zij kunnen al je vragen beantwoorden. Twijfel je ergens over of bevind je je in een bijzondere situatie? Schroom niet en neem contact op met onze deskundige medewerkers.

Tel.: 020 - 760 42 42 Energievergelijker

Energie vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Zojuist overgestapt

  • 21 juli, 20:54 Dhr. N. uit Amsterdam is overgestapt naar E.ON
  • 21 juli, 20:46 Dhr. R. uit Hoofddorp is overgestapt naar Nuon
  • 21 juli, 20:32 Dhr. E. uit Lelystad is overgestapt naar ENGIE

Reviews Overstappen.nl

"makkelijk en vlot"

J Rosendaal, 1 uur geleden