Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringbegrippen

« Naar Begrippen

Gecontracteerde zorg

Gecontracteerde zorg is zorg waarover zorgverzekeraars afspraken hebben gemaakt met de aanbieders van zorgproducten en –diensten ofwel gecontracteerde zorgverleners. In deze contracten zijn afspraken vastgelegd over prijs en kwaliteit van de zorg.

Voordelige tarieven

Zorgverzekeraars willen de beste zorg garanderen en daarom maken ze afspraken met zorgverleners van een bepaald kwaliteitsniveau. Zo weet je als verzekerde dat je kunt beschikken over de beste zorg en behandelingen. In veel gevallen leiden de afspraken tussen zorgverzekeraar en zorgverlener tot voordeligere tarieven van de zorgverzekering voor de consument.

Zorgverlener

Als je zorgverzekeraar gecontracteerde zorg aanbiedt, moet je er rekening mee houden dat je voor sommige behandelingen naar de gecontracteerde zorgverlener moet gaan. Als je dat niet doet, krijg je geen of een lagere vergoeding. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina gecontracteerde zorg.

Waarom zorgverzekering 2019 vergelijken?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken