WA volledig casco

Ben je eerste eigenaar van de auto en ga je voor zekerheid? Kies dan de meest uitgebreide autoverzekering: WA volledig casco. Zo is schade aan je nieuwe auto volledig gedekt. Bij volledig casco betaal je relatief een hoge premie. Toch kun je besparen door autoverzekeringen te vergelijken.

Schades eigen auto zijn gedekt

Met een WA-verzekering met volledig casco (ook wel allrisk genoemd) ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen (WA), maar ook voor alle schades aan je eigen auto. Zelfs als je daar zelf schuld aan hebt. Schade door brand, storm, diefstal en botsing met dieren is ook meeverzekerd (beperkt casco).

Wanneer volledig casco?

Auto’s jonger dan 4 jaar worden vaak volledig casco verzekerd. Ook als je een auto nog aan het afbetalen bent is volledig casco aan te raden. Hiermee voorkom je dat je bij diefstal zonder auto komt te zitten, terwijl je wel moet blijven aflossen. Ook voor een oudere auto kan het handig zijn om te kiezen voor volledig casco. Heb je geen grote financiële buffer en raakt de auto total loss? Dan kun je toch een soortgelijke auto kopen met bijvoorbeeld de € 1500 uitgekeerde dagwaarde. Meer autoverzekeringtips »

Vergoeding volledig casco

Bij de meeste autoverzekeraars krijg je in het eerste jaar de nieuwwaarde vergoed als je auto total loss gaat. Na het eerste jaar verschillen de regelingen bij autoverzekeraars behoorlijk. Een aantal autoverzekeraars blijven de nieuwwaarde maar liefst 2 of 3 jaar vergoeden. Anderen kennen een afschrijvingsregeling. In alle andere gevallen vergoeden autoverzekeraars de dagwaarde.

No-claimkorting

Als je zonder schade autorijdt, beloont de autoverzekeraar je jaarlijks met een steeds hogere no-claimkorting. Veroorzaak je toch een keer schade die uit de WA- of volledig cascoverzekering vergoed wordt? Dan val je terug in het aantal schadevrije jaren. Dit heeft invloed op de no-claimkorting. In sommige gevallen is het daarom voordeliger om de schade zelf te betalen dan te claimen bij de autoverzekering.

Autoverzekeringen met volledig casco vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? De premies van autoverzekeringen met volledig casco verschillen sterk. Overstappen loont. Je vergelijkt bij ons razendsnel 95% van alle autoverzekeringen in Nederland.