Energieleverancier kiezen l Welke 33 leveranciers zijn er?

Energieleverancier kiezen

Energieleveranciers vergelijken

Bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier kun je uit een groot aantal leveranciers kiezen. Ga je voor de leverancier met het scherpste aanbod? Of kies je voor een duurzame leverancier? Naast de prijs en duurzaamheid zijn er nog een aantal andere punten waar je op kunt letten. Op deze pagina lees je handige informatie en tips die je kunt gebruiken om een goede keuze te maken.

Waarom een nieuwe energieleverancier kiezen?

Laatste update:

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe energieleverancier te kiezen. Op deze pagina sommen we de meest voorkomende redenen voor je op.

tip

Profiteer nu!

De energieprijzen staan momenteel op een laag punt en leveranciers hebben scherpe aanbiedingen voor nieuwe klanten. Het is dé tijd om over te stappen van leverancier en te profiteren van een vast contract met lage tarieven. Onze energievergelijker helpt je met het kiezen van de beste energieleverancier. Voor meer uitleg en hulp bij jouw keuze bekijk hier ons advies.

Besparen op de kosten

Een van de meest voorkomende redenen om een nieuwe leverancier te kiezen is om kosten te besparen. Met een overstap kun je namelijk honderden euro’s per jaar besparen!

Wanneer je energiecontract afloopt en je niet ingaat op het verlengaanbod, wordt je contract automatisch omgezet naar een variabel contract. Dit is een vrij-opzegbaar contract voor onbepaalde tijd. De tarieven van een variabel energiecontract worden in regel op twee momenten per jaar aangepast. Meestal doen leveranciers dit op 1 januari en 1 juli van het jaar. Echter kunnen zij, wanneer dit in de algemene voorwaarden vermeld staat, de tarieven ook vaker aanpassen. Wanneer er ontwikkelingen in de markt zijn die de prijzen beïnvloeden kunnen de prijzen dus worden verhoogd of verlaagd.

De tarieven van een variabel energiecontract liggen over het algemeen hoger dan de tarieven van vaste contracten. Door ieder jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kun je telkens opnieuw profiteren van aantrekkelijke welkomstkortingen of actietarieven die bij vaste contracten worden aangeboden. Het is dus verstandig om ieder jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen!

Duurzaamheid

We zien dat duurzaamheid de laatste jaren een steeds belangrijker thema is geworden bij de keuze voor een leverancier. Groene stroom uit een duurzame energiebron of groen gas kunnen redenen zijn om over te stappen van een leverancier die enkel energie opwekt uit fossiele brandstoffen. De verschillen per leverancier zijn groot. De één levert enkel groene energie, terwijl de ander slechts gedeeltelijk duurzame energiebronnen gebruiken. Daarom zie je in onze vergelijker welke leveranciers écht duurzaam zijn. Als je wilt weten wie de groenste energieleverancier van Nederland is, kan je het onderzoek van onze partner Wise raadplegen. Zij voeren dit onderzoek jaarlijks uit in samenspraak met Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Duurzame energie

De service van een leverancier

Sommige leveranciers blinken uit in hun klantenservice. Van toonaangevende verbruik-apps, korting op energiebesparende producten tot een uiterst behulpzame klantenservice met ruime openingstijden, je kunt het zo gek nog niet bedenken. Het is voor leveranciers een manier om zich te onderscheiden van ‘de rest’. Veel consumenten waarderen deze services en kiezen voor een leverancier met een betere service. In onze vergelijker laten wij daarom de plus-en minpunten van iedere leverancier zien én de onafhankelijke beoordeling van klanten.

service

Nieuwe leverancier kiezen in 4 stappen

Waar moet je nou precies op letten bij kiezen van een nieuwe leverancier? Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet. Vergelijk energie in 4 simpele stappen:

Stap 1: vul je gegevens in

Stap 1: vul je gegevens in

Vul je postcode, huidige leverancier, energieverbruik en eventueel het aantal zonnepanelen in. Daarnaast kun je je voorkeuren aangeven in de vergelijker. Bijvoorbeeld of je een vast of variabel contract zoekt.

Tip: pak je jaarrekening erbij voor een nauwkeurig aanbod.

Stap 2: vergelijk leveranciers

Stap 2: vergelijk leveranciers

Je ziet in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste leverancier voor jouw postcode en energieverbruik. Hierdoor kun je gemakkelijk geschikte energieleveranciers vergelijken en overstappen van energieleverancier.

Stap 3: stap over

Stap 3: stap over

We sturen je aanvraag door naar je nieuwe energieleverancier. Deze zegt vervolgens je lopende contract op. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen.

Stap 4: relax en bespaar

Stap 4: relax en bespaar

Dat is het! Je bent overgestapt. De gehele overstap is gemiddeld in 6-8 weken geregeld.

De meest gekozen leveranciers op Overstappen.nl

Al 13 jaar lang kun je bij Overstappen.nl energieleveranciers vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Wij tonen alle belangrijke informatie zodat jij de beste keuze kunt maken voor een nieuwe leverancier. In de onderstaande tabel zie je de top 10 meest gekozen energieleveranciers op onze website. De top 10 bestaat uit het percentage van al onze klanten dat is overgestapt naar die leverancier en de gemiddelde beoordeling. Onze energie-expert Tom heeft de leveranciers beoordeeld met een cijfer van 1 tot 10. Hierbij lag de focus op: prijs, betaling, overstapproces, online hulp, klantenservice en duurzaamheid.

Top 10EnergieleverancierOverstappersBeoordeling
1Budget energie19%7,7
2Vattenfall11%7,4
3Vandebron10%8,1
4Greenchoice8%8,1
5Eneco7%7,6
6Innova Energie7%6,2
7Oxxio6%6,1
8UnitedConsumers Energie5%6,8
9Energiedirect5%6,9
10Essent4%6,6

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  7 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Overzicht van energieleveranciers

  Hieronder vind je een overzicht van energieleveranciers in Nederland. Dit zijn leveranciers die beschikken over een leveringsvergunning van de toezichthouder in de markt, de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Door een energieleverancier te selecteren krijg je een uitgebreide samenvatting te zien van de desbetreffende energieleverancier zodat jij de beste keuze kunt maken.

  Een energieleverancier kiezen & overstappen

  Overstappen.nl biedt je de mogelijkheid energiecontracten met elkaar te vergelijken. De vergelijker houdt daarbij rekening met je persoonlijke omstandigheden, wensen en huidige situatie. Als je een voorkeur hebt voor het soort energie, looptijd van het contract en variabele of vaste tarieven dan kun je dit aangeven. Vergelijk energie met behulp van de filters, zodat je een energieleverancier kan kiezen die bij jou past.

  Kies je energieleverancier

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten