Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekeringnieuws

« Naar Nieuws

Dubbele zorgpremie in januari? Geen zorgen!

03-01-2017

Zul je net zien. Denk je geld te besparen met een overstap van zorgverzekering, wordt de zorgpremie in januari twee keer afgeschreven. Dat kan gebeuren, maar maak je geen zorgen. Je krijgt het geld terug. Maar hoe komt het eigenlijk?

Op de valreep

dubbele zorgpremie in januariEen nieuwe zorgverzekering uitzoeken? December is al druk genoeg. De meeste Nederlanders stellen overstappen daarom vaak uit tot het laatste moment. Je oude zorgverzekeraar heeft tegen die tijd al de opdracht gegeven aan je bank om de maandelijkse polis af te schrijven. Je nieuwe zorgverzekeraar zal ook niet te lang wachten met het innen van de eerste premie. En dan zit je dus met twee afschrijvingen in één maand.

Geen zorgen

Dubbel verzekerd zijn voor zorg is in Nederland gelukkig niet mogelijk. Je oude verzekeraar ziet snel genoeg dat je bent overgestapt en zal het geld terugstorten. Meestal gebeurt dit nog dezelfde maand.

Terugstorten

December is even duur als druk, dus het kan zijn dat je het geld nu even niet kunt missen. Je kunt dan overwegen via je bank het geld terug te laten storten. Binnen vijf werkdagen staat het dan weer op je rekening. Als het even kan, raden we je toch aan te wachten tot je vorige verzekeraar het geld zelf terugstort. Anders loop je de kans dat het bedrag twee keer terugkomt op je rekening. Een aanmaning is dan vaak het gevolg.