Zorgverzekering kiezen

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3057 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  13 uur geleden
  Snel en duidelijk

  Snel en duidelijk, zo hoort het!

  Jos
  Star on Star on Star on Star on Star off
  14 uur geleden
  Top…

  Top…….

  A. Bazuin
  Star on Star on Star on Star on Star on
  20 uur geleden
  Goed advies

  Goed advies. Goed geholpen.

  M. Aydinoglu
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3057 reviews

  Snel naar:

  Stap over zonder gedoe

  Kies gemakkelijk een zorgverzekering

  Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen? Ook aankomend jaar zijn de dekkingen en vergoedingen voor alle verzekeraars gewijzigd, dus het is slim om te kijken of je huidige zorgverzekering nog de beste keuze is. Wij vertellen je graag waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

  tip

  Goed om te weten

  In onze vergelijker kan je zien met welke zorgverleners de zorgverzekeraar een contract heeft.


  Welke zorgverzekering kiezen?

  Welke zorgverzekering je moet kiezen, hangt af van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, of juist een zorgverzekering met een hogere premie maar betere dekking. Ook je persoonlijke omstandigheden en zorgbehoefte voor komend jaar spelen mee in je beslissing.

  Zorgverzekering kiezen

  Kies ook voor Overstappen.nl

  • zorgverzekering kiezen

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • welke zorgverzekering kiezen

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekeraar kiezen

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Keuze uit verschillende zorgpolissen

  Welke zorgverzekering kun je nu het beste kiezen? Voor je zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende soorten basisverzekeringen:

  • Naturapolis (naturaverzekering);
  • Restitutiepolis (restitutieverzekering);
  • Combinatiepolis (combinatieverzekering);

  Met een restitutiepolis kun je bij alle zorgverleners terecht, een naturapolis is iets beperkter. Bij een combinatiepolis worden sommige zorgkosten in natura vergoed en andere kosten kunnen worden gedeclareerd. Je mag dan zelf kiezen welke zorgverlener zorg aan jou mag verlenen


  Een zorgverzekering kiezen in 5 stappen

  Waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. In 5 stappen een zorgverzekering kiezen.

  Stap 1: Zorgbehoefte vaststellen

  De eerste stap is bepalen hoeveel zorg je nodig hebt voor aankomend jaar. De zorgbehoefte verschilt per persoon, daarom is het erg belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor zorg je nodig denkt te hebben. Gebruik je op dit moment bijvoorbeeld medicijnen, wil je graag zwanger worden of heb je gebitsproblemen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  Stap 2: Eigen risico kiezen

  De tweede stap is het kiezen van het eigen risico. Het verplichte eigen risico voor volgend jaar bedraagt €385,- per jaar. Vind je dit bedrag te hoog en wil je graag besparen op je zorgkosten? Dan kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. In dat geval betaal je maandelijks een lage premie, maar als je toch iets overkomt dan zul je zelf de bijkomende zorgkosten moeten betalen. Dit bedrag kan erg hoog uitvallen; denk hier dus goed over na.

  Stap 3: Basisverzekering kiezen

  De derde stap is het kiezen van een basisverzekering. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander boven de 18 jaar. Verder vergoedt de basisverzekering de belangrijkste zorg, zoals een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Je kunt uit de volgende basisverzekeringen kiezen: Naturaverzekering, Restitutieverzekering, en Combinatiepolis.

  Stap 4: Aanvullende verzekering kiezen

  De vierde stap is het kiezen van een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering vergoedt zorg van bijvoorbeeld de tandarts of een fysiotherapeut. Verwacht je volgend jaar veel fysiotherapiebehandelingen nodig te hebben? Dan is het vaak verstandig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Ga wel na of je met een aanvullende verzekering uiteindelijk goedkoper uit bent.

  Stap 5: Zorgverzekeraar kiezen

  De laatste stap is het kiezen van een zorgverzekeraar. Niet elke verzekeraar biedt hetzelfde zorgpakket aan. Daarom is het verstandig om verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Je kunt je keuze bijvoorbeeld baseren op de prijs of beoordelingen van verzekeraars door onze klanten. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je gemakkelijk verschillende opties uitfilteren en een zorgverzekering kiezen die bij jou past.


  Zorgverzekeraar kiezen

  De dekking is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar iedere verzekeraar mag zelf kiezen met welke zorgaanbieders en ziekenhuizen zij een contract afsluiten. Het verschil zit ‘m vooral in de vergoeding; je krijgt alleen de zorg vergoed die in je polis is vastgelegd. Wil je weten uit welke zorgverzekeraars je kunt kiezen? Hieronder vind je alle zorgverzekeraars die zijn opgenomen in onze vergelijker:

  zorgverzekeraar kiezen zorgverzekering

  Een nieuwe zorgverzekering kiezen

  Met onze vergelijker ontdek je snel welke zorgverzekeraar bij jouw wensen aansluit. De zorgvergelijker werkt vanaf half november, zodra zorgverzekeraars alle info betreffende de zorgverzekeringen voor aankomend jaar bekend hebben gemaakt. Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig om te doen. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk is. De prijzen kunnen echter flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt.

  Welke zorgverzekering past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze vergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past!


  Kies zorgverzekering

  Ben student ouder dan 18 en ga je voor het eerst een zorgverzekering aanvragen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op je af en zie je soms door de bomen het bos het niet meer. Wij helpen je graag met het overzichtelijk maken van alle informatie, zodat jij straks een goede keuze maakt.

  Zorgverzekering kiezen 18 jaar

  Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past, zul je eerst je zorgbehoefte in kaart moeten brengen. Welke zorg verwacht je volgend jaar nodig te hebben? Als je bijvoorbeeld een blessure hebt van het sporten of een beginnend gaatje in je kies, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Verwacht je geen extra of speciale zorg nodig te hebben? Dan is een basisverzekering meestal voldoende.

  Vergelijk de prijs, dekking en beoordelingen

  Wanneer je ongeveer weet wat voor soort verzekering je nodig hebt, kun je beginnen met vergelijken. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijker. Hiermee kun je sorteren op de prijs, beoordelingen en dekkingen. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

  Kies zorgverzekering

  Meer lezen over de zorgverzekering?

  Basisverzekering

  Hoe zit het met de basisverzekering? Op deze pagina leren wij je de basis van de basisverzekering, zodat je altijd weet waar je mee begint. Deze zorgverzekering is voor iedereen verplicht.

  Basisverzekering vergelijken

  Aanvullende verzekering

  Aanvullende informatie over de aanvullende verzekeringen nodig? We geven je eerlijk advies over wanneer je dit wel of niet nodig hebt. De aanvullende verzekering is namelijk optioneel.

  Aanvullende verzekering vergelijken

  Zorgverzekering 2024

  Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen omtrent de zorgverzekering voor 2024. Via Overstappen.nl hoef je je gelukkig geen zorgen te maken dat je iets mist.

  Actualiteiten zorgverzekering 2024

  Restitutiepolis

  Liever zelf bepalen welke zorgverlener je kiest? Met deze restitutiepolis verzekering heb je altijd vrije zorgkeuze. Let op, niet alle zorgverzekeraars bieden deze polis aan.

  Restitutiepolis vergelijken

  Budgetpolis

  Het is geen toeval dat dit vaak wordt gekozen studenten of mensen die over het algemeen weinig zorg nodig hebben. Voor meer informatie ga je naar deze pagina over de budgetpolis.

  Budgetpolis vergelijken

  Naturapolis

  De naturapolis is een populaire keuze. Je krijgt hiermee een beperkte zorgkeuze met de mogelijkheid tot een gedeeltelijke vergoeding. Lees hier meer over bij welke zorgaanbieders je terecht kan.

  Naturapolis vergelijken

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Het laatste nieuws

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.