Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering kiezen

Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen in 2019? Ook volgend jaar veranderen de dekkingen en vergoedingen, dus het is slim om te kijken of je huidige zorgverzekering nog de beste keus is. Wij vertellen je graag waar je zoal rekening mee moet houden als je een nieuwe zorgverzekering kiest.

Stappenplan: een nieuwe zorgverzekering kiezen

Waar moet je nou precies op letten als je een nieuwe zorgverzekering kiest? Wij zetten het voor je op een rijtje!

1. Welke basisverzekering?

Er zijn 3 soorten basisverzekeringen: een natura-, restitutie- of selectiefpolis. De dekking is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar iedere verzekeraar mag zelf kiezen met welke zorgaanbieders en ziekenhuizen zij een contract afsluiten. Met een restitutiepolis kan je bij alle zorgverleners terecht, een naturapolis is iets beperkter en bij een naturapolis heb je de keuze uit een gering aantal zorgverleners.

2. Aanvullende zorgverzekering?

Naast je basisverzekering, kan je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Je kan hierbij denken aan alternatieve geneeswijzen, (fysio)therapie en de tandarts. Ga wel na of je door een aanvullende verzekering uiteindelijk goedkoper uit bent: als je weinig kosten maakt voor de zorg waar je een aanvullende verzekering voor afsluit, ben je waarschijnlijk goedkoper uit als je het uit eigen zak betaalt.

3. Vrijwillig eigen risico?

Als je een zorgverzekering afsluit, heb je altijd een eigen risico. In 2019 is dit bedrag €385. Je kan ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen, dit noem je ‘vrijwillig eigen risico’. Je doet dit met stappen van €100, waarvan je maximaal kan kiezen voor €500. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico van €200, komt je eigen risico dus uit op €385 + €200 = €585.

In ruil voor je vrijwillig eigen risico, krijg je korting op de zorgpremie van je basisverzekering. Het is alleen verstandig om je vrijwillig eigen risico op te hogen als je zeker weet dat je de kosten van het eigen risico ook daadwerkelijk kunt betalen mocht je onverwacht zorg nodig hebben.

Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Alle verzekeraars in 2019

Een nieuwe zorgverzekering kiezen

Met onze zorgvergelijker ontdek je snel welke zorgverzekeraar bij jouw wensen aansluit. De zorgvergelijker werkt vanaf half november, zodra zorgverzekeraars alle info betreffende de zorgverzekeringen voor 2019 bekend hebben gemaakt.

Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig om te doen. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk zijn. De prijzen kunnen echter flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk een goede vergelijking te maken om zo naar een goedkoopste zorgverzekering over te stappen of eentje te kiezen met een beter passende dekking.

Welke zorgverzekering past het best bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze vergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past! Heb je advies nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Wanneer overstappen van zorgverzekering

Vanaf 12 november tot 31 december 2018 middernacht kun je overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd als je voor 1 januari 2019 overstapt. Stap je later over? Dat kan tot eind februari. Maar let op: je moet zelf, vóór 1 januari, je oude zorgverzekering opgezegd hebben.

Waarom is een nieuwe zorgverzekering kiezen voor mij de moeite waard?

zorgverzekering 2019De premie van je huidige verzekeraar gaat stijgen
eigen risico 2019In 2019 zullen de huidige dekkingen en voorwaarden veranderen
zorgtoeslag 2019Je bespaart op al je aanvullende verzekeringen

Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Laatste nieuws over zorgverzekeringen

Wil je alles weten van het laatste nieuws over zorgverzekeringen en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor de Zorg Alert en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws!