Zorgverzekering kiezen

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.4

2304 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  18 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  25 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  26 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four stars

  Trustscore: 8.4

  2304 reviews

  Snel naar:

  Stap over zonder gedoe

  Kies gemakkelijk een zorgverzekering

  Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen? Ook aankomend jaar zijn de dekkingen en vergoedingen voor alle verzekeraars gewijzigd, dus het is slim om te kijken of je huidige zorgverzekering nog de beste keuze is. Wij vertellen je graag waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

  tip

  Goed om te weten

  In onze vergelijker kan je zien met welke zorgverleners de zorgverzekeraar een contract heeft.


  Welke zorgverzekering kiezen?

  Welke zorgverzekering je moet kiezen, hangt af van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, of juist een zorgverzekering met een hogere premie maar betere dekking. Ook je persoonlijke omstandigheden en zorgbehoefte voor komend jaar spelen mee in je beslissing.

  Zorgverzekering kiezen

  Kies ook voor Overstappen.nl

  • zorgverzekering kiezen

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • welke zorgverzekering kiezen

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekeraar kiezen

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Keuze uit verschillende zorgpolissen

  Welke zorgverzekering kun je nu het beste kiezen? Voor je zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende soorten basisverzekeringen:

  • Naturapolis (naturaverzekering);
  • Restitutiepolis (restitutieverzekering);
  • Combinatiepolis (combinatieverzekering);

  Met een restitutiepolis kun je bij alle zorgverleners terecht, een naturapolis is iets beperkter. Bij een combinatiepolis worden sommige zorgkosten in natura vergoed en andere kosten kunnen worden gedeclareerd. Je mag dan zelf kiezen welke zorgverlener zorg aan jou mag verlenen


  Een zorgverzekering kiezen in 5 stappen

  Waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. In 5 stappen een zorgverzekering kiezen.

  Stap 1: Zorgbehoefte vaststellen

  De eerste stap is bepalen hoeveel zorg je nodig hebt voor aankomend jaar. De zorgbehoefte verschilt per persoon, daarom is het erg belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor zorg je nodig denkt te hebben. Gebruik je op dit moment bijvoorbeeld medicijnen, wil je graag zwanger worden of heb je gebitsproblemen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  Stap 2: Eigen risico kiezen

  De tweede stap is het kiezen van het eigen risico. Het verplichte eigen risico voor volgend jaar bedraagt €385,- per jaar. Vind je dit bedrag te hoog en wil je graag besparen op je zorgkosten? Dan kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. In dat geval betaal je maandelijks een lage premie, maar als je toch iets overkomt dan zul je zelf de bijkomende zorgkosten moeten betalen. Dit bedrag kan erg hoog uitvallen; denk hier dus goed over na.

  Stap 3: Basisverzekering kiezen

  De derde stap is het kiezen van een basisverzekering. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander boven de 18 jaar. Verder vergoedt de basisverzekering de belangrijkste zorg, zoals een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Je kunt uit de volgende basisverzekeringen kiezen: Naturaverzekering, Restitutieverzekering, en Combinatiepolis.

  Stap 4: Aanvullende verzekering kiezen

  De vierde stap is het kiezen van een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering vergoedt zorg van bijvoorbeeld de tandarts of een fysiotherapeut. Verwacht je volgend jaar veel fysiotherapiebehandelingen nodig te hebben? Dan is het vaak verstandig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Ga wel na of je met een aanvullende verzekering uiteindelijk goedkoper uit bent.

  Stap 5: Zorgverzekeraar kiezen

  De laatste stap is het kiezen van een zorgverzekeraar. Niet elke verzekeraar biedt hetzelfde zorgpakket aan. Daarom is het verstandig om verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Je kunt je keuze bijvoorbeeld baseren op de prijs of beoordelingen van verzekeraars door onze klanten. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je gemakkelijk verschillende opties uitfilteren en een zorgverzekering kiezen die bij jou past.


  Zorgverzekeraar kiezen

  De dekking is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar iedere verzekeraar mag zelf kiezen met welke zorgaanbieders en ziekenhuizen zij een contract afsluiten. Het verschil zit ‘m vooral in de vergoeding; je krijgt alleen de zorg vergoed die in je polis is vastgelegd. Wil je weten uit welke zorgverzekeraars je kunt kiezen? Hieronder vind je alle zorgverzekeraars die zijn opgenomen in onze vergelijker:

  zorgverzekeraar kiezen zorgverzekering

  Een nieuwe zorgverzekering kiezen

  Met onze zorgverzekering wijzer ontdek je snel welke zorgverzekeraar bij jouw wensen aansluit. De zorgvergelijker werkt vanaf half november, zodra zorgverzekeraars alle info betreffende de zorgverzekeringen voor aankomend jaar bekend hebben gemaakt. Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig om te doen. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk is. De prijzen kunnen echter flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt.

  Welke zorgverzekering past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze vergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past!


  Kies zorgverzekering

  Ben student ouder dan 18 en ga je voor het eerst een zorgverzekeringaanvragen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op je af en zie je soms door de bomen het bos het niet meer. Wij helpen je graag met het overzichtelijk maken van alle informatie, zodat jij straks een goede keuze maakt.

  Zorgverzekering kiezen 18 jaar

  Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past, zul je eerst je zorgbehoefte in kaart moeten brengen. Welke zorg verwacht je volgend jaar nodig te hebben? Als je bijvoorbeeld een blessure hebt van het sporten of een beginnend gaatje in je kies, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Verwacht je geen extra of speciale zorg nodig te hebben? Dan is een basisverzekering meestal voldoende.

  Vergelijk de prijs, dekking en beoordelingen

  Wanneer je ongeveer weet wat voor soort verzekering je nodig hebt, kun je beginnen met vergelijken. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijker. Hiermee kun je sorteren op de prijs, beoordelingen en dekkingen. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

  Kies zorgverzekering

  Meer lezen over de zorgverzekering?

  Basisverzekering

  Hoe zit het met de basisverzekering? Op deze pagina leren wij je de basis van de basisverzekering, zodat je altijd weet waar je mee begint. Deze zorgverzekering is voor iedereen verplicht.

  Basisverzekering vergelijken

  Aanvullende verzekering

  Aanvullende informatie over de aanvullende verzekeringen nodig? We geven je eerlijk advies over wanneer je dit wel of niet nodig hebt. De aanvullende verzekering is namelijk optioneel.

  Aanvullende verzekering vergelijken

  Zorgverzekering 2023

  Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen omtrent de zorgverzekering voor 2023. Via Overstappen.nl hoef je je gelukkig geen zorgen te maken dat je iets mist.

  Actualiteiten zorgverzekering 2023

  Restitutiepolis

  Liever zelf bepalen welke zorgverlener je kiest? Met deze restitutiepolis verzekering heb je altijd vrije zorgkeuze. Let op, niet alle zorgverzekeraars bieden deze polis aan.

  Restitutiepolis vergelijken

  Budgetpolis

  Het is geen toeval dat dit vaak wordt gekozen studenten of mensen die over het algemeen weinig zorg nodig hebben. Voor meer informatie ga je naar deze pagina over de budgetpolis.

  Budgetpolis vergelijken

  Naturapolis

  De naturapolis is een populaire keuze. Je krijgt hiermee een beperkte zorgkeuze met de mogelijkheid tot een gedeeltelijke vergoeding. Lees hier meer over bij welke zorgaanbieders je terecht kan.

  Naturapolis vergelijken

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten