Zorgverzekering kiezen

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk en kies je zorgverzekering
trustscore Trustpilotscore: 9.0

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2263 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  The best and verry fast

  The best and verry fast

  Lucian S. E
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Zeer tevreden

  De energie leverancier had verkeerde informatie verwerkt door miscommunicatie waar ik zelf niet meer uit kwam. Kizi heeft mij geholpen en contact met de energie leverancier opgenomen. De bemiddeling en communicatie verliep erg goed. Erg bedankt hiervoor!

  Community
  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 maanden geleden
  Alles goed

  🙂 alles was goed

  meneer Kapitein
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2263 reviews

  Snel naar:

  Stap over zonder gedoe

  Kies gemakkelijk een zorgverzekering

  Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen? Ook aankomend jaar zijn de dekkingen en vergoedingen voor alle verzekeraars gewijzigd, dus het is slim om te kijken of je huidige zorgverzekering nog de beste keuze is. Wij vertellen je graag waar je zoal rekening mee kunt houden bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

  tip

  Test jouw kennis met onze feit en fabel quiz!

  Als je een zorgverzekering gaat kiezen, dan is het handig als je weet waar je op moet letten. Daarom hebben we een super leuke feit en fabel quiz voor je samengesteld! Hiermee test je binnen een paar minuten jouw zorgkennis. Zo weet je straks zeker dat je een zorgverzekering kiest die echt goed bij je past.

  Doe de quiz!

  Welke zorgverzekering kiezen?

  Welke zorgverzekering je moet kiezen, hangt af van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een zorgverzekering met een lage premie, of juist een zorgverzekering met een hogere premie maar betere dekking. Ook je persoonlijke omstandigheden en zorgbehoefte voor komend jaar spelen mee in je beslissing.

  zorgverzekering kiezen

  Kies ook voor Overstappen.nl

  • zorgverzekering kiezen

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • welke zorgverzekering kiezen

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekeraar kiezen

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts

  Keuze uit verschillende zorgpolissen

  Welke zorgverzekering kun je nu het beste kiezen? Voor je zorgverzekering kun je kiezen uit drie verschillende soorten basisverzekeringen:

  • Naturapolis (naturaverzekering);
  • Restitutiepolis (restitutieverzekering);
  • Combinatiepolis (combinatieverzekering);

  Met een restitutiepolis kun je bij alle zorgverleners terecht, een naturapolis is iets beperkter. Bij een combinatiepolis worden sommige zorgkosten in natura vergoed en andere kosten kunnen worden gedeclareerd. Je mag dan zelf kiezen welke zorgverlener zorg aan jou mag verlenen

  Een zorgverzekering kiezen in 5 stappen:

  Waar moet je nou precies op letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. In 5 stappen een zorgverzekering kiezen:

  Stap 1: Zorgbehoefte vaststellen

  De eerste stap is bepalen hoeveel zorg je nodig hebt voor aankomend jaar. De zorgbehoefte verschilt per persoon, daarom is het erg belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor zorg je nodig denkt te hebben. Gebruik je op dit moment bijvoorbeeld medicijnen, wil je graag zwanger worden of heb je gebitsproblemen? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  Stap 1 zorgverzekering kiezen: Zorgbehoefte vaststellen

  Stap 2: Eigen risico kiezen

  De tweede stap is het kiezen van het eigen risico. Het verplichte eigen risico voor volgend jaar bedraagt €385,- per jaar. Vind je dit bedrag te hoog en wil je graag besparen op je zorgkosten? Dan kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. In dat geval betaal je maandelijks een lage premie, maar als je toch iets overkomt dan zul je zelf de bijkomende zorgkosten moeten betalen. Dit bedrag kan erg hoog uitvallen; denk hier dus goed over na.

  Stap 2 zorgverzekering kiezen: Eigen risico kiezen

  Stap 3: Basisverzekering kiezen

  De derde stap is het kiezen van een basisverzekering. Het afsluiten van een basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander boven de 18 jaar. Verder vergoedt de basisverzekering de belangrijkste zorg, zoals een bezoek aan de huisarts, ambulancevervoer, ziekenhuiszorg en medicijnen. Je kunt uit de volgende basisverzekeringen kiezen: Naturaverzekering, Restitutieverzekering, en Combinatiepolis.

  Stap 3 zorgverzekering kiezen: Basisverzekering kiezen

  Stap 4: Aanvullende verzekering kiezen

  De vierde stap is het kiezen van een aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering vergoedt zorg van bijvoorbeeld de tandarts of een fysiotherapeut. Verwacht je volgend jaar veel fysiotherapiebehandelingen nodig te hebben? Dan is het vaak verstandig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Ga wel na of je met een aanvullende verzekering uiteindelijk goedkoper uit bent.

  Stap 4 zorgverzekering kiezen: Aanvullende verzekering kiezen

  Stap 5: Zorgverzekeraar kiezen

  De laatste stap is het kiezen van een zorgverzekeraar. Niet elke verzekeraar biedt hetzelfde zorgpakket aan. Daarom is het verstandig om verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Je kunt je keuze bijvoorbeeld baseren op de prijs of beoordelingen van verzekeraars door onze klanten. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je gemakkelijk verschillende opties uitfilteren en een zorgverzekering kiezen die bij jou past.

  Stap 5 zorgverzekering kiezen: Zorgverzekeraar kiezen

  Zorgverzekeraar kiezen

  De dekking is bij alle verzekeraars hetzelfde, maar iedere verzekeraar mag zelf kiezen met welke zorgaanbieders en ziekenhuizen zij een contract afsluiten. Het verschil zit ‘m vooral in de vergoeding; je krijgt alleen de zorg vergoed die in je polis is vastgelegd. Wil je weten uit welke zorgverzekeraars je kunt kiezen? Hieronder vind je alle zorgverzekeraars die zijn opgenomen in onze vergelijker:

  zorgverzekeraar kiezen zorgverzekering

  Een nieuwe zorgverzekering kiezen

  Met onze zorgverzekering wijzer ontdek je snel welke zorgverzekeraar bij jouw wensen aansluit. De zorgvergelijker werkt vanaf half november, zodra zorgverzekeraars alle info betreffende de zorgverzekeringen voor aankomend jaar bekend hebben gemaakt. Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig om te doen. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk is. De prijzen kunnen echter flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt.

  Welke zorgverzekering past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze vergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past!

  Kies zorgverzekering

  Ben je 18 jaar of ouder en ga je voor het eerst een zorgverzekering 18 jaar aanvragen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op je af en zie je soms door de bomen het bos het niet meer. Wij helpen je graag met het overzichtelijk maken van alle informatie, zodat jij straks een goede keuze maakt.

  Zorgverzekering kiezen 18 jaar

  Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past, zul je eerst je zorgbehoefte in kaart moeten brengen. Welke zorg verwacht je volgend jaar nodig te hebben? Als je bijvoorbeeld een blessure hebt van het sporten of een beginnend gaatje in je kies, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Verwacht je geen extra of speciale zorg nodig te hebben? Dan is een basisverzekering meestal voldoende.

  Vergelijk de prijs, dekking en beoordelingen

  Wanneer je ongeveer weet wat voor soort verzekering je nodig hebt, kun je beginnen met vergelijken. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijker. Hiermee kun je sorteren op de prijs, beoordelingen en dekkingen. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen.

  Kies zorgverzekering
  Vergelijk direct en bespaar!

  Wil je advies over zorgverzekeringen?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min
   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.