Dit zijn de energiecontracten met de hoogste bonus in oktober 2023 | Overstappen.nl
23-10-2023

Dit zijn de energiecontracten met de hoogste bonus in oktober 2023

Bij deze energiecontracten krijg je de hoogste bonus van dit moment.

4 minuten 23-10-2023
Tom Schlagwein
Energie-expert

Energieleveranciers hebben verschillende methoden om nieuwe klanten binnen te halen. De een doet dat door flinke bonus te geven bij het afsluiten van een nieuw contract, de ander door scherpe leveringstarieven te bieden waardoor je ook zonder bonus voordelig uit bent. Overstappen.nl heeft een inventarisatie gedaan naar alle energiecontracten die op dit moment beschikbaar zijn en gekeken welke leveranciers op dit moment de hoogste bonus geven.

Het onderzoek

De data is opgevraagd op basis van het energieverbruik van een gemiddeld 3 persoons huishouden. Dit komt neer op 3400 kWh en 1400 m3. De hoogte van de kortingen verschilt vaak op basis van het verbruik en leveranciers wijzigen dit regelmatig. De data is dus een momentopname van 23 oktober. De berekening is voor een specifiek verbruik en kan voor huishoudens met een ander verbruik verschillen.

Verschillende soorten korting

Voorheen werd er vaak gesproken over ‘welkomstkorting’ bij een energiecontract, terwijl de korting pas na afloop van het contract verrekend werd. Sinds 1 juni 2023 zijn de regels hiervoor veranderd en moeten leveranciers een welkomstkorting vóór de tweede termijnbetaling geven. Daardoor zijn de meeste leveranciers nu overgestapt naar een andere soort korting, namelijk de loyaliteitsbonus of cashback. Dit zijn kortingen die je pas aan het einde van het contract ontvangt. Meestal wordt het bedrag verrekend met de eindafrekening. Als je het contract uitdient volgens de voorwaarden, zal de leverancier de korting verrekenen.

Hoogste bonus bij 1 jarig contract

Veel energieleveranciers bieden nieuwe klanten een aantrekkelijke korting of bonus aan. Bij 1-jarige contracten wordt de meeste korting gegeven, waardoor je als overstapper flink kunt profiteren. Over het algemeen kun je daarom beter ieder jaar een nieuw 1-jarig contract afsluiten, zodat je ieder jaar opnieuw kunt profiteren van de hoge bonussen die bij 1-jarige contracten gegeven worden.

 

LeverancierBonus
Innova Energie€ 300
Vandebron€ 270
UnitedConsumers Energie€ 230
Vattenfall€ 220
Eneco€ 215
Budget Energie€ 200
Oxxio€ 180
Essent€ 150
Energiedirect.nl€ 100
Engie€ 100

Tip: de hoogste bonus voor jouw verbruik vinden? Dat kan in onze vergelijker.

Hoogste bonus bij 3-jarig contract

Bij 3-jarige contracten wordt minder vaak korting gegeven, bovendien is de hoogte van de korting ook vaak lager. Je krijgt dus minder korting, maar je hebt wel zekerheid voor een langere periode.

 

LeverancierBonus
Vandebron€ 150
Innova Energie€ 150
Essent€ 150
Energiedirect.nl€ 100

Hoogste bonus bij dynamisch contract

Bij dynamische energiecontracten komen bonussen niet zo vaak voor. Toch zijn er op dit moment twee leveranciers die een loyaliteitsbonus geven. Deze bonus ontvang je na 1 jaar. Omdat een dynamisch contract vrij opzegbaar is kan je op ieder moment opzeggen, de bonus wordt naar rato verrekend als je binnen het eerste jaar opzegt.

 

LeverancierBonus
Frank Energie€ 50
NextEnergy€ 50
“Een cashback of korting betekent niet altijd het goedkoopste contract. Vaak zijn de tarieven van een contract mét loyaliteitsbonus hoger dan de tarieven van een energiecontract zonder cashback of loyaliteitsbonus. Ik kan je aanraden om tijdens het vergelijken niet alleen naar de korting te kijken. Leveranciers kunnen namelijk met gunstige tarieven zonder korting een betere jaarprijs aanbieden dan slechte tarieven met een hoge korting. Het gaat om de netto jaarprijs.”
Tom Schlagwein
Energie-expert
Tom Schlagwein
Energie-expert
4 minuten 23-10-2023

Over onze expert

Sinds 2019 is Tom Schlagwein onderdeel van de Kizi familie. Eerst als tarievenspecialist en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot dé energie-expert van Overstappen.nl. Hij voorziet Overstappers van onafhankelijk advies voor hun energiecontract en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Tom wordt geregeld vermeldt in de pers, waaronder De Telegraaf en Nu.nl.

Terug naar boven