Hier krijg je de hoogste korting bij je energiecontract in januari 2024 | Overstappen.nl
16-01-2024

Hier krijg je de hoogste korting bij je energiecontract in januari 2024

Bij deze energiecontracten krijg je de hoogste korting in januari 2024.

4 minuten 16-01-2024
Tom Schlagwein
Energie-expert

Vorige week schreven wij nog dat de Europese energieprijzen verrassend laag bleven ondanks het koude winterweer. Vandaag zijn ze nog verder gezakt tot het laagste punt in maanden tijd. Verschillende energieleveranciers hebben hun aanbod in januari aangepast als gevolg van deze daling. Als nieuwe klant kun je hier de vruchten van plukken door over te stappen van leverancier met de laagste tarieven of de hoogste korting. De loyaliteitsbonussen lopen op tot wel € 365.

Het onderzoek

De data is opgevraagd op basis van het energieverbruik van een gemiddeld 3 persoons huishouden. Dit komt neer op 3400 kWh en 1400 m3. De hoogte van de kortingen verschilt vaak op basis van het verbruik en leveranciers wijzigen dit regelmatig. De data is dus een momentopname van 16 januari. De berekening is voor een specifiek verbruik en kan voor huishoudens met een ander verbruik verschillen.

Hoogste korting bij 1 jarig vast contract

Veel energieleveranciers bieden nieuwe klanten een aantrekkelijke korting of bonus aan. Op dit moment geeft Vattenfall de hoogste korting bij een 1 jarig contract, namelijk € 365. Ook andere grote leveranciers bieden een hoge korting aan. Bijvoorbeeld Eneco, Essent, Oxxio en Budget Energie.

 

LeverancierKorting
Vattenfall€ 365
Powerpeers€ 365
Eneco€ 330
UnitedConsumers Energie€ 320
Essent€ 300

Tip: Door ieder jaar een nieuw 1-jarig contract af te sluiten, kun je ieder jaar opnieuw profiteren van de bonussen die bij 1-jarige contracten gegeven worden.

Hoogste korting bij 3-jarig vast contract

Bij 3-jarige contracten wordt minder vaak korting gegeven, bovendien is de hoogte van de korting ook vaak lager. Je krijgt dus minder korting, maar je hebt wel zekerheid voor een langere periode. Delta Energie geeft de hoogste korting, namelijk € 290.

 

LeverancierBonus
Delta Energie€ 290
Oxxio€ 190
Vandebron€ 150
Innova Energie€ 150
Energiedirect€ 100

Tip: de hoogste korting of laagste tarieven voor jouw verbruik vinden? Dat kan in onze vergelijker.

Hoogste korting bij dynamisch contract

Op dit moment geven 3 leveranciers een aantrekkelijke korting bij een dynamisch energiecontract. Daardoor komen de leveranciers erg voordelig naar voren in vergelijking met andere dynamische energie aanbieders. De loyaliteitsbonus ontvang je na 1 jaar. Omdat een dynamisch contract vrij opzegbaar is kan je op ieder moment opzeggen, de bonus wordt naar rato verrekend als je binnen het eerste jaar opzegt. Bekijk alle voor-en nadelen van een dynamisch energiecontract.

 

LeverancierKorting
Frank Energie€ 120
NextEnergy€ 120
Budget Energie€ 30

Waarom geven energieleveranciers korting?

Energieleveranciers hanteren diverse strategieën om nieuwe klanten te werven. De een doet dat door flinke bonus te geven bij het afsluiten van een nieuw contract, de ander door scherpe leveringstarieven te bieden waardoor je ook zonder bonus voordelig uit bent.

Energie-expert Tom Schlagwein: “Maar let op: een hoge korting betekent niet altijd het goedkoopste contract. Ik kan je aanraden om tijdens het vergelijken niet alleen naar de korting te kijken. Leveranciers kunnen namelijk met gunstige tarieven zonder korting een betere jaarprijs aanbieden dan slechte tarieven met een hoge korting. Het gaat om de netto jaarprijs.”

Tom Schlagwein
Energie-expert
4 minuten 16-01-2024

Over onze expert

Sinds 2019 is Tom Schlagwein onderdeel van de Kizi familie. Eerst als tarievenspecialist en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot dé energie-expert van Overstappen.nl. Hij voorziet Overstappers van onafhankelijk advies voor hun energiecontract en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Tom wordt geregeld vermeldt in de pers, waaronder De Telegraaf en Nu.nl.

Terug naar boven