Zakelijke reisverzekering | Overstappen.nl

Zakelijke reisverzekering

Sta je op het punt om op zakenreis te gaan? Dan is het cruciaal dat je goed verzekerd bent. Met een zakelijke reisverzekering ga je zonder zorgen op pad. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de zakelijke reisverzekering.

Wat is een zakelijke reisverzekering?

Een zakelijke reisverzekering is specifiek ontworpen voor mensen die reizen voor hun werk. Deze verzekering beschermt je tegen risico’s die niet gedekt worden door een standaard reisverzekering, zoals zakelijke apparatuur en werkgerelateerde incidenten. Of je nu een zelfstandige ondernemer bent of voor een bedrijf werkt, deze verzekering is voor jou.

Waarom een zakelijke reisverzekering?

Een normale reisverzekering voldoet vaak niet aan de behoeften van zakelijke reizigers. Zo is de dekking van je reisverzekering niet geldig als je op reis bent voor werk. Een zakelijke reisverzekering biedt de specifieke dekking die jij nodig hebt om zonder zorgen op zakenreis te gaan. Zo ben je afhankelijk van je gekozen reisverzekering gedekt voor bijvoorbeeld verlies, schade of diefstal van je bagage.

Dekking van een zakenreis reisverzekering

Het is goed om te weten wat er precies onder de zakelijke reisverzekering valt. Simpel gezegd zorgt een zakelijke reisdekking ervoor dat de dekking van je reisverzekering geldig is op een zakenreis. Hieronder valt meestal:

  • Verlies, diefstal of schade van je bagage
  • Onverwachts terug moeten keren naar Nederland
  • Noodzakelijke terugkeer naar Nederland (repatriëring)
  • Zoekhulp bij vermissing

Stage of vrijwilligerswerk in het buitenland

Ga je op stage of doe je vrijwilligerswerk in het buitenland? Dan heb je geen zakelijke reisverzekering nodig. Deze activiteiten vallen meestal onder de basisdekking van een standaard reisverzekering. Lees altijd de polisvoorwaarden van je doorlopende reisverzekering door om te weten te komen of jouw situatie valt onder de zakelijke dekking.

Doorlopende reisverzekering met zakelijke dekking

Reis je vaak voor je werk? Overweeg dan een doorlopende reisverzekering met zakelijke dekking. Dit biedt je het hele jaar door bescherming, zonder dat je elke keer een nieuwe reisverzekering hoeft af te sluiten. De voordelen op een rij:

  • Altijd verzekerd op zakelijke reizen
  • Je hoeft niet meerdere keren per jaar een reisverzekering af te sluiten
  • Uitgebreide dekking voor zakelijke reizen
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid aan jouw behoeften

Hoe sluit je een zakelijke reisverzekering af?

In onze vergelijker sluit je een zakelijke dekking af bij je doorlopende reisverzekering. Na het invullen van je persoonlijke gegevens, kan je kiezen uit een divers aanbod aanvullende dekkingen. Hieronder valt ook de zakelijke reisdekking. Het is belangrijk om aan te geven of je een Europadekking of werelddekking nodig hebt. Na het kiezen van de benodigde dekking sluit je de reisverzekering direct bij ons af of via de website van de verzekeraar.

Kosten van een zakenreis verzekeren

De aanvullende dekking “zakenreis” sluit je al voor een bedrag van € 0,75 af bij je doorlopende reisverzekering. In totaal kom je uit op een bedrag rond de € 6 per maand. In onze vergelijker vind je de goedkoopste zakelijke reisverzekering die voldoet aan je behoeften.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
3 minuten 02-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.