Is er een polis voor mij en mijn partner?

De zorgverzekering is een individuele verzekering. Iedereen ouder dan 18 jaar moet zichzelf verzekeren. Je kunt er wel voor kiezen om samen met je partner een polis af te sluiten. Als je besluit om een polis te delen, betekent dit dat jij en je partner exact dezelfde dekking hebben. Dit is niet altijd de beste keuze, aangezien niet iedereen behoefte heeft aan dezelfde soort zorg.

Besparen door ieder een aparte polis te nemen

Wanneer jij en je partner allebei andere wensen/behoeften hebben op het gebied van de zorg, is het aan te bevelen ieder een aparte zorgverzekering af te sluiten. Een van jullie betaalt namelijk niet meer voor verzekerde onderdelen die zeer waarschijnlijk toch niet gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor brillen, fysiotherapie of medicijnen. Zo kun je makkelijk besparen op je premie.

Zorgverzekering vergelijken

Om erachter te komen bij welke verzekeraar je het minste betaalt voor je zorgverzekering is het slim een vergelijking te maken. Via onze zorgvergelijker geef je via filters aan wat jij belangrijk vindt aan een zorgverzekering en krijg je binnen een paar minuten de meest aantrekkelijke verzekeringen te zien.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.