Hoe overstappen energie? Bekijk de 3 stappen - Overstappen.nl

Hoe werkt overstappen energie?

Wil je weten hoe overstappen van energie werkt? Op deze pagina lees je een duidelijk stappenplan waarmee je binnen 5 minuten kunt overstappen van energie. Vul je gegevens in en vergelijk energieleveranciers met onze vergelijker. Je krijgt snel een overzicht van de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik en wensen.1. Mag je al overstappen?

Controleer als eerste de einddatum van je huidige energiecontract. Hiermee voorkom je dat je een opzegboete moet betalen wanneer je voortijdig overstapt. Lees meer over wanneer kan je overstappen van energie zonder boete?

2. Hoe werkt overstappen energie?

Hoe werkt overstappen energie? Stap 1
Hoe werkt overstappen energie? Stap 2
Hoe werkt overstappen energie? Stap 3

Stap 1: Vul je gegevens in

Vervolgens is het handig om je laatste energierekening (inclusief jaaroverzicht) erbij te pakken. Vul in de energievergelijker je gegevens, huidige leverancier en jaarverbruik in. Weet je je verbruik niet? Geef dan de samenstelling van je huishouden aan voor een schatting van je huidige verbruik.

Vul je gegevens in en stap over

Stap 2: Geef je voorkeuren aan

Daarna krijg je een overzicht van de goedkoopste en best beoordeelde energieleveranciers te zien voor jouw verbruik. Filter de vergelijkingsresultaten desgewenst op:

  • looptijd (doorlopend of 1,3 of 5 jaar)
  • variabele of vaste tarieven
  • groene of grijze stroom

Stap 3: Stap over

Heb je een keuze kunnen maken? Stap dan gelijk over van energieleverancier. Na je aanvraag, ontvang je direct een samenvatting per e-mail en je bent klaar. Overstappen.nl verstuurt je aanvraag dezelfde dag nog aan de nieuwe energieleverancier. Vervolgens ontvang je binnen 5-7 werkdagen het contract van de leverancier. De wettelijke bedenktijd gaat in vanaf dagtekening van de bevestiging.

4. Oude contract opzeggen?

Het is niet nodig om je huidige energiecontract zelf op te zeggen. Over het algemeen doet je nieuwe energieleverancier dit voor je. Er zijn echter uitzonderingen. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen. Lees meer over overstappen energie.

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

5. Heb je een enkele of een dubbele meter?

Met een dubbele meter kun je bij sommige energieleveranciers niet kiezen voor levering tegen een enkel tarief. Wanneer je tijdens normaal tarief veel energie verbruikt dan kan het gunstiger zijn om energie via een enkel tarief geleverd te krijgen. Daarom is het verstandig om dit van tevoren te checken. Lees meer over overstappen energie en verhuizen.

6. Maak je gebruik van stadsverwarming?

Als je gebruik maakt van stadsverwarming dan kun je alleen overstappen voor stroom. Je gas is dan per wijk, blok of straat ondergebracht bij een vaste energieleverancier.