Motorverzekering dekking

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  9 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  De voordelen van Overstappen.nl

  • Vergelijk op prijs en inhoud

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Vergelijk 100% onafhankelijk op prijs en inhoud.

  • Altijd 14 dagen bedenktijd

   Altijd 14 dagen bedenktijd

   Twijfel je nog? Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

  • Onze experts staan voor je klaar

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze klantenservice.


  De verschillende dekkingen voor je motorverzekering

  Motorverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

  WA- motorverzekering

  De WA-motorverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt schade die je met je motor bij anderen of aan andermans eigendommen veroorzaakt. Schade aan je eigen motor, kleding of helm is onder deze verzekering niet gedekt. Deze is dan ook voor je eigen rekening als je alleen een WA-verzekering hebt.

  WA beperkt casco motorverzekering

  Wil je dat bepaalde schade aan je eigen motor ook onder je verzekering valt? Dan is de WA beperkt casco motorverzekering een goede optie. Deze verzekering dekt niet alleen schade die je met je motor aan anderen veroorzaakt, maar ook bepaalde schade aan je motor zelf. Brand- en stormschade bijvoorbeeld, maar ook schade door een botsing met loslopende dieren en diefstal.

  Ook schade aan je kleding of helm valt bij de meeste verzekeraars onder de WA beperkt casco dekking. Wordt de schade aan je motor vergoed, dan geldt dit meestal ook voor je accessoires. Wel geldt hierbij vaak een maximumbedrag, dus lees altijd de voorwaarden even door.

  All risk motorverzekering

  De all risk motorverzekering dekt alle schade die de WA- en WA beperkt casco verzekeringen ook dekken, aangevuld met schade die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Ben je bijvoorbeeld gevallen, heb je een aanrijding gehad of ben je tegen een paaltje aangereden? Dan zit je met een all risk verzekering bijna altijd goed. Zowel de schade aan je motor als die aan je kleding en helm vallen onder deze verzekering.

  Motor

  Aanvullende dekkingen

  Behoefte aan extra bescherming? Als aanvulling op één van de bovenstaande verzekeringen, kiezen veel motorbezitters ervoor om extra dekkingen toe te voegen. Welke je precies kunt kiezen, hangt af van je verzekeraar. Dit zijn enkele populaire opties die veel verzekeraars aanbieden:

  • Ongevallen opzittendenverzekering: Deze dekking biedt financiële bescherming voor jou en je passagiers in geval van een ongeluk. Dit omvat bepaalde medische kosten die je zorgverzekeraar niet dekt, maar ook kosten bij blijvende invaliditeit, verlies van inkomen door (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en uitvaartkosten bij overlijden. Met de ongevallen opzittendenverzekering ben je altijd verzekerd, ongeacht wie het ongeluk heeft veroorzaakt.
  • Pechhulp: Met de pechhulpdekking krijg je assistentie bij pech onderweg. Deze service kan zowel in Nederland als in het buitenland gelden, afhankelijk van de gekozen dekking.
  • Rechtsbijstandsverzekering: Met deze dekking krijg je juridische hulp bij conflicten die met je motor te maken hebben. Denk hierbij aan geschillen na een ongeluk of problemen tijdens de verkoop of reparatie van je motor.
  • No-claimbeschermer: Deze aanvullende dekking zorgt ervoor dat je premie niet omhoog gaat na het indienen van een schadeclaim. Wel zitten hier vaak limieten aan. Zo geldt de beschermer bijvoorbeeld voor 1 schadeclaim per jaar. Loop je meerdere keren schade op? Dan gaat je premie uiteindelijk toch omhoog.
  • Aanschafwaarderegeling: Deze aanvullende dekking zorgt dat je bij diefstal of total loss van je nieuw gekochte motor binnen een bepaalde periode na aankoop het volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Vaak kun je kiezen voor een aanschafwaarderegeling van 1, 2 of 3 jaar.

  Hoe werkt overstappen van motorverzekering?

   1. 1
    Vul je gegevens in

    Vul je gegevens in

   1. 2
    Kies je gewenste dekking

    Kies je gewenste dekking

   1. 3
    Vergelijk motorverzekeringen

    Vergelijk motorverzekeringen

   1. 4
    Sluit je nieuwe motorverzekering af

    Sluit je nieuwe motorverzekering af

   1. 1
    Vul je gegevens in

    Vul je gegevens in

   pijltje
   1. 2
    Kies je gewenste dekking

    Kies je gewenste dekking

   pijltje
   1. 3
    Vergelijk motorverzekeringen

    Vergelijk motorverzekeringen

   pijltje
   1. 4
    Sluit je nieuwe motorverzekering af

    Sluit je nieuwe motorverzekering af

  Bekijk hoeveel jij kan besparen op je motorverzekering

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en kwaliteit

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Motorverzekering vergelijken

  Eigen risico

  Sluit je een motorverzekering af? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een eigen risico te maken. Het eigen risico is het deel van de schade dat je zelf betaalt, voordat de verzekeraar iets vergoedt. Vaak kies je dit bedrag zelf, en ligt dit ergens tussen de €0,- en €400,-.

  Hoe werkt dit precies? Stel, je hebt een eigen risico van €200,- op je all risk motorverzekering. Tijdens een ritje in het donker raak je per ongeluk een paaltje, waardoor je motor omvalt en schade oploopt aan de zijkant. De kosten voor het herstellen van de krassen en het vervangen van een gebroken spiegel bedragen €600,-. Omdat je een eigen risico van €200,- hebt, betaal je dit bedrag zelf. De resterende €400,- van de schade wordt door je verzekeraar vergoed.

  Denk bij het kiezen van een eigen risico goed na over de hoogte van je maandelijkse premie en het bedrag dat je zelf kunt (en wilt) betalen bij schade. Een hoger eigen risico verlaagt je premie, maar betekent ook dat je meer betaalt bij eventuele schade. Denk hier goed over na en kies een bedrag dat bij jouw situatie past.

  Eigen risico motorverzekering

  Winterstopkorting

  Ga je alleen met lekker weer de weg op? Bekijk dan of jouw verzekeraar een winterstopkorting biedt. Met deze korting wordt schade op de weg aan je eigen motor van (meestal) 1 december tot 1 maart niet gedekt, maar bespaar je wel op de kosten van je motorverzekering.

  Je motor blijft in deze periode verzekerd voor schade in de stalling (omvallen, brand of diefstal bijvoorbeeld) – en ook schade aan anderen of andermans eigendommen die je met je motor veroorzaakt blijft gedekt.


  Onze expert legt uit

  Bespaar tijdens de wintermaanden

  “De winterstopkorting is perfect voor mooi weer rijders. Bespaar op je premie tijdens de wintermaanden, terwijl je motor nog steeds beschermd is tegen diefstal en stallingsschade.”

  Jeremy,

  Expert Schadeverzekeringen

  Expert Jeremy

  Motorverzekering vergelijken

  Op zoek naar een goede motorverzekering? Wij zetten de beste opties voor je op een rij! Vul simpelweg je gegevens in, en wij maken de vergelijking. Zo bespaar je tijd en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

  Begin direct met vergelijken!

  Gecontroleerd door
  Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
  Jeremy Broekman
  Expert schadeverzekeringen
  7 minuten 22-04-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

  Veelgestelde vragen

   Wat dekt een motorverzekering?

   Een motorverzekering biedt financiële bescherming tegen verschillende risico’s, afhankelijk van het type dekking dat je kiest. Er zijn drie hoofdtypen dekkingen:

   • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze verplichte verzekering dekt schade die je met je motor aan anderen of aan andermans eigendommen veroorzaakt. Schade aan je eigen motor is hiermee niet gedekt.
   • WA beperkt casco: Naast de WA-dekking, biedt deze optie ook bescherming tegen diefstal, brand, stormschade, en botsingen met dieren. Schade aan je motor door eigen schuld valt hier niet onder.
   • All risk: Dit is de meest uitgebreide dekking. De all risk verzekering dekt alles wat ook onder de WA- en WA beperkt casco verzekeringen valt, plus schade aan je motor die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Een deuk door vallen of een botsing, bijvoorbeeld.

   Is motorschade verzekerd bij all risk?

   Ja, bij een all risk motorverzekering is schade aan je eigen motor verzekerd, zelfs wanneer je deze per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan aanrijdingen, slippen, vallen, maar ook aan schade door vandalisme. Het is de meest uitgebreide vorm van verzekering die beschikbaar is, maar ook de premie ligt hierdoor hoger dan bij bijvoorbeeld een WA- of WA beperkt casco motorverzekering.

   Zijn mijn helm en kleding verzekerd onder mijn motorverzekering?

   Bij veel motorverzekeringen zijn je helm, kleding en accessoires meeverzekerd wanneer je voor minimaal een WA beperkt casco verzekering kiest. De voorwaarden en het maximumbedrag kunnen per verzekeraar verschillen, dus lees altijd de voorwaarden even door.

   Hoe moet ik mijn motor beveiligen?

   Verzekeraars stellen eisen aan de beveiliging van je motor om diefstal te voorkomen. Meestal is een slot met een ART-keurmerk met 4 of 5 sterren vereist en wordt aangeraden om de motor ‘s nachts in een afgesloten stalling te plaatsen. De specifieke eisen kunnen verschillen per verzekeraar, dus lees altijd de voorwaarden even door. Zo voorkom je problemen bij een eventuele schadeclaim.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten