Vergoeding Bloeddrukverlagers Verzekering | Overstappen.nl

Vergoeding Bloeddrukverlagers Verzekering

Het bloed in je lichaam wordt door het kloppen van je hart rondgepompt, dit heet de bloeddruk of hypertensie. Een normale bloeddruk heeft een onderdruk van 85 en een bovendruk van 130. Wanneer de bovendruk in je lichaam hoger dan 140 is, is je bloeddruk te hoog, je kunt in dit geval bloeddrukverlagende medicijnen slikken.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Verschillende bloeddrukverlagers
Vergoed vanuit de basisverzekering
Vergoedingen voor bloeddrukverlagers per zorgverzekering

Verschillende bloeddrukverlagers

Er zijn verschillende medicijnen die ervoor zorgen dat je bloeddruk wordt verlaagd, vaak wordt hierbij onderscheid gemaakt of de medicijnen bedoeld zijn voor ouderen of jongeren. Veel voorkomende medicijnen zijn:

  • Bètablokkers
  • Calciumantagonisten
  • RAS-remmers

Vergoed vanuit de basisverzekering

Bloeddrukverlagers vallen onder het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem en worden daardoor vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de basisverzekering geldt wel dat je eerst je eigen risico moet betalen, alle kosten boven het eigen risico worden vergoed.

Vergoedingen voor bloeddrukverlagers per zorgverzekering

Direct weten wat de vergoeding voor bloeddrukverlagers is per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker. In onze vergelijker kan je aangeven dat je een zorgverzekeraar wilt die bloeddrukverlagers vergoed. Hierna krijg je een overzicht te zien van alle verzekeraars die bloeddrukverlagers vergoeden. Zo betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je altijd goed gedekt bent.