Geld lenen kost geld

Kan een lening tussentijds verhoogd worden?

Tijdens de looptijd van je lening kunnen de rentetarieven stijgen. Je kunt dan je lening verhogen of oversluiten naar een andere kredietverstrekker met een lagere rente. Er zijn hier echter wel voorwaarden aan verbonden en soms gaat dit ook gepaard met extra kosten.

Bestaand doorlopend krediet verhogen

Het verhogen van een doorlopend krediet is in de meeste gevallen mogelijk. Een voordeel van een doorlopend krediet is dat je bij het verhogen hiervan geen boete hoeft te betalen. Wel kijkt de bank of je de verhoogde lasten kunt dragen. Voordat je het doorlopend krediet verhoogt is het slim om te kijken of je huidige kredietverstrekker nog wel de laagste rente aanbiedt. Als dit niet het geval is dan kun je via hier de mogelijkheden bekijken.

Persoonlijke lening verhogen

Bij een persoonlijke lening staat de rente en de looptijd vast. Bedragen die je al afgelost hebt, kan je niet opnieuw opnemen. Wanneer je een persoonlijke lening wil verhogen dan wordt er vaak een boeterente in rekening gebracht. Bij het verhogen van je persoonlijke lening betaal je maximaal 1% boeterente. Je kunt je lening ook oversluiten. Hoe hoger het geleende bedrag is, hoe lager de rente vaak is. Je kunt de boete dan snel terugverdienen. Je kunt ook een nieuwe lening afsluiten.

Extra geld lenen met lopende leningen

Als je extra geld wilt lenen en je hebt lopende leningen, dan is het oversluiten van deze leningen in één nieuwe lening vaak voordeliger. Je profiteert dan van een lagere rente en eventueel een kortere looptijd. Je kunt op deze manier meer lenen en je hebt een beter overzicht van je financiën.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.