Geld lenen ribbon

Restschuld financieren

Vergelijk je lening om je restschuld te financieren
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Klanten over Overstappen.nl

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.2

2322 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd…

  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd maar de aanvraag ging snel en correct

  Els Verheijden
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 dagen geleden
  Geweldige service

  Geweldige service. Hebben me geholpen veel geld te besparen

  Jaro Koot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 dagen geleden
  Via de site goedkoopste contract…

  Via de site goedkoopste contract afgesloten. Dit was goed overzichtelijk. Ik werd goedkope de hoogte gehouden en het is allemaal geregeld zo.

  J uit E
  Four stars

  Trustscore: 8.2

  2322 reviews

  Kan ik een restschuld financieren?

  Wanneer je te maken hebt met een restschuld, kun je er voor kiezen om te lenen. Op deze pagina lees je meer over restschuld financieren: wat is het, hoe bereken je restschuld, tips voor restschuldfinanciering en hoe voorkom je restschuld?

  Wat is een restschuld?

  Helaas komt het geregeld voor dat de woningeigenaar zijn woning niet met winst kan verkopen. Er ontstaat hierdoor een restschuld. In Nederland hebben 1 op de 6 mensen een restschuld van gemiddeld €35.000,-.

  Simpelweg is de restschuld het negatieve saldo dat resteert wanneer de verkoop van een woning niet het daadwerkelijke schuldbedrag van de hypotheek overlapt. Het deel van de hypotheek dat niet kan worden terugbetaald wordt aangeduid als restschuld.

  Tegenwoordig bieden steeds meer kredietverstrekkers restschuldfinanciering aan. Hierdoor wordt het alsnog mogelijk om een nieuwe woning te financieren, ondanks dat de huidige woning niet is afgelost. Wanneer men in dit geval een nieuwe woning koopt kun je er voor kiezen om de restschuld automatisch mee te financieren in de nieuwe hypotheek.

  Daarnaast kunt u een restschuld consumptief financieren door middel van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Koop je geen woning meer en ga je bijvoorbeeld huren? Ook dan kun je restschuld financieren door middel van een lening.

  Restschuld hypotheek berekenen

  De hoogte van de restschuld hangt af van twee factoren. De verkoopprijs van de woning en de hoogte van de bijbehorende hypotheek.
  Wanneer een woning met een hypotheek van €300.000,- wordt verkocht tegen een prijs van €250.000,-, bedraagt de restschuld in dit geval €50.000 euro. De restschuld definieert dus het verschil tussen de verkoopprijs van de woning en de hypotheekschuld.

  Tips bij het financieren van restschuld

  1. Pleeg overleg met een makelaar. Zij kunnen een concreet beeld schetsen over de verwachte opbrengst van de woning. Hierdoor is te achterhalen of er überhaupt sprake is van restschuld.
  2. Restschuld aflossen met spaargeld. Het benutten van een spaarrekening kan een simpele en efficiënte oplossing zijn voor het financieren van restschuld.
  3. Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wanneer u geen gebruik maakt van eigen middelen kan het een juiste beslissing zijn om een passende lening aan te vragen bij de bank.

  Tips bij het voorkomen van restschuld

  1. Extra aflossen. U kunt er voor kiezen om het maandelijkse aflosbedrag te verhogen zodat u later niet tegen een restschuld aanloopt.
  2. Hypotheekvorm wijzigen. Een aflossingsvrije hypotheek draagt niet bij aan het voorkomen van een restschuld. Een uitkomst is om uw hypotheek om te zetten naar een vorm waar u wel maandelijks aflost.
  3. Restschuld meefinancieren. Zoals eerder werd beschreven is het mogelijk om de restschuld mee te financieren met de huidige afgesloten hypotheek.

   

   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.