Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Restschuld financieren

Vind een lening waarmee je jouw restschuld kan financieren

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

4,1% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
2 maanden geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
2 maanden geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Kan ik een restschuld financieren?

Wanneer je te maken hebt met een restschuld, kun je er voor kiezen om te lenen. Op deze pagina lees je meer over restschuld financieren: wat is het, hoe bereken je restschuld, tips voor restschuldfinanciering en hoe voorkom je restschuld?

Wat is een restschuld?

Helaas komt het geregeld voor dat de woningeigenaar zijn woning niet met winst kan verkopen. Er ontstaat hierdoor een restschuld. In Nederland hebben 1 op de 6 mensen een restschuld van gemiddeld €35.000,-.

Simpelweg is de restschuld het negatieve saldo dat resteert wanneer de verkoop van een woning niet het daadwerkelijke schuldbedrag van de hypotheek overlapt. Het deel van de hypotheek dat niet kan worden terugbetaald wordt aangeduid als restschuld.

Tegenwoordig bieden steeds meer kredietverstrekkers restschuldfinanciering aan. Hierdoor wordt het alsnog mogelijk om een nieuwe woning te financieren, ondanks dat de huidige woning niet is afgelost. Wanneer men in dit geval een nieuwe woning koopt kun je er voor kiezen om de restschuld automatisch mee te financieren in de nieuwe hypotheek.

Daarnaast kunt u een restschuld consumptief financieren door middel van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Koop je geen woning meer en ga je bijvoorbeeld huren? Ook dan kun je restschuld financieren door middel van een lening.

Restschuld hypotheek berekenen

De hoogte van de restschuld hangt af van twee factoren. De verkoopprijs van de woning en de hoogte van de bijbehorende hypotheek.
Wanneer een woning met een hypotheek van €300.000,- wordt verkocht tegen een prijs van €250.000,-, bedraagt de restschuld in dit geval €50.000 euro. De restschuld definieert dus het verschil tussen de verkoopprijs van de woning en de hypotheekschuld.

Tips bij het financieren van restschuld

  1. Pleeg overleg met een makelaar. Zij kunnen een concreet beeld schetsen over de verwachte opbrengst van de woning. Hierdoor is te achterhalen of er überhaupt sprake is van restschuld.
  2. Restschuld aflossen met spaargeld. Het benutten van een spaarrekening kan een simpele en efficiënte oplossing zijn voor het financieren van restschuld.
  3. Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wanneer u geen gebruik maakt van eigen middelen kan het een juiste beslissing zijn om een passende lening aan te vragen bij de bank.

Tips bij het voorkomen van restschuld

  1. Extra aflossen. U kunt er voor kiezen om het maandelijkse aflosbedrag te verhogen zodat u later niet tegen een restschuld aanloopt.
  2. Hypotheekvorm wijzigen. Een aflossingsvrije hypotheek draagt niet bij aan het voorkomen van een restschuld. Een uitkomst is om uw hypotheek om te zetten naar een vorm waar u wel maandelijks aflost.
  3. Restschuld meefinancieren. Zoals eerder werd beschreven is het mogelijk om de restschuld mee te financieren met de huidige afgesloten hypotheek.