Vergoeding Behandeling tegen Snurken Verzekering

Snurken tijdens het slapen kan in verschillende mate voorkomen en kan in het ergste geval tot veel klachten leiden. Het snurken kan op een aantal manieren behandeld worden, afhankelijk van de ernst van het probleem.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Oorzaak snurken
Vergoed vanuit de basisverzekering
Vergoedingen voor behandeling tegen snurken per verzekeraar

Oorzaak snurken

Als je in slaap valt ontspannen je spieren, ook de spieren in je mond. Het weefsel in je gehemelte zakt naar beneden en maakt de ruimte voor je luchttoevoer kleiner. Hierdoor kan het weefsel gaan trillen als je adem haalt, wat het snurkgeluid veroorzaakt. Een lichte vorm van snurken kun je oplossen door een snurkbeugel te dragen tijdens het slapen, deze zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor de luchttoevoer en dat je tong niet naar beneden zakt. Een snurkbeugel wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed als je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten.

Vergoed vanuit de basisverzekering

In ernstige gevallen van snurken kan de adem voor een bepaalde tijd volledig worden geblokkeerd wat vervelende klachten kan veroorzaken, dit heet een slaapapneu. In dit geval kan een behandeling tegen snurken worden vergoed vanuit de basisverzekering. Vergelijk hier de verschillende basisverzekeringen en sluit de verzekering af die het best bij jou past.

Vergoedingen voor behandeling tegen snurken per verzekeraar

Direct weten wat de vergoeding voor een behandeling tegen snurken is per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker. In onze vergelijker kan je aangeven dat je een zorgverzekeraar wilt die behandelingen tegen snurken vergoed. Hierna krijg je een overzicht te zien van alle verzekeraars die behandeling tegen snurken vergoeden. Zo betaal je nooit teveel en weet je zeker dat je altijd goed gedekt bent.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.