Vergoeding Inhalator verzekering 2024 | Overstappen.nl

Vergoeding Inhalator verzekering

Een inhalator of aerochamber wordt gebruikt door mensen met astma of COPD. Deze aandoeningen zorgen ervoor dat je meer moeite kan hebben met ademhalen. De medicijnen hiervoor kunnen worden ingenomen door deze in te ademen via een inhalator, waardoor het medicijn sneller en gerichter werkt.

Inhoudsopgave

Vergoed vanuit de basisverzekering

De inhalator wordt meestal volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen zijn er over het algemeen twee voorwaarden waar je aan moet voldoen: Je hebt een doktersverklaring waarin staat dat je de inhalator nodig hebt en je haalt de inhalator bij een apotheek die door jouw zorgverzekeraar is gecontracteerd. Houdt bij vergoedingen vanuit de basisverzekering wel altijd rekening met het eigen risico, de kosten boven het eigen risico krijg je vergoed.

Vergoedingen voor een inhalator per zorgverzekeraar

Vergelijk zorg

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.